Lázat és véroxigént mér, EKG-t készít és sztetoszkópként is működik a Withings egészségügyi svájci bicskája

2024 / 01 / 09 / Pőcze Balázs
Lázat és véroxigént mér, EKG-t készít és sztetoszkópként is működik a Withings egészségügyi svájci bicskája
A kedden induló szórakoztatóelektronikai show-n, a Las Vegas-i CES-en jelentette be a Withings a BeamO-t, amely a legtöbb otthoni egészségügyi mérést egymaga képes elvégezni.

A The Verge-ön olvasható hír szerint a BeamO kétszázötven dollárba, azaz itthon feltehetőleg több mint százezer forintba fog kerülni. Ezért cserébe egy lázmérőt, egy EKG-t készítő szenzort, egy véroxigénszint-mérőt, illetve, ami a legérdekesebb, egy sztetoszkópot kapunk, mindezt egyetlen apró kütyübe rejtve. Az otthon megtalálható egészségügyi diagnosztikai eszközök közül talán csak a vérnyomásmérő hiányzik belőle, érthető okokból.

Cserébe a laikus kezében ritkán előforduló sztetoszkóp, illetve fonendoszkóp rögzíti, majd továbbítja a mellkasban érzékelt hangokat, amelyeket elküldhetünk az orvosunknak; a háttérben ugyanaz a piezoelektromos, azaz összenyomás hatására elektromosságot generáló technológia működik, mint a hagyományos elektromos sztetoszkópoknál. Ha közvetlenül mi hallgatnánk meg a tüdőnk és a szívünk zajait, akkor fülhallgatót is csatlakoztathatunk az eszközhöz. Az EKG-ért felelős érzékelő, ahogyan a modernebb okosórák esetében megszoktuk, képes a pitvarfibrillációra utaló jelek felismerésére, illetve az EKG .pdf formátumú exportálására.

A Withings gyakran oszt meg hasonló újdonságokat a CES-en, a technológiai világ talán legnagyobb és legátfogóbb seregszemléjén. 2020 elején például itt jelentették be, hogy ScanWatch órájuk már a vérünk oxigénszintjét is látni fogja - akkor, a COVID-járvány előtt még azt gondoltuk, hogy ez az alvásfüggő légzészavarral küzdőkön segít majd. Tavaly ilyenkor az okosmérlegükről írtunk a Rakétán, idén pedig már megleptek minket egy otthoni vizelet-ellenőrző kütyüvel. Arról, hogy a BeamO mikor lesz megvásárolható, egyelőre csak annyit árultak el, hogy várhatóan idén nyáron, de ez a hatósági engedélyek függvényében még változhat.

(Borítókép: Withings)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Mire használjuk és mire ne a gépi tanulást? - mesterségesintelligencia-szakértő árulta el
Mire használjuk és mire ne a gépi tanulást? - mesterségesintelligencia-szakértő árulta el
Ne használj mesterséges intelligenciát, ha nincs szükség mesterséges intelligenciára - javasolja Szertics Gergely - de nagyon sok esetben szükség van rá. Mit jelent a mesterséges intelligencia, miért fontos a gépi tanulás és mikor érdemes használni az ipari szereplőknek? Ezekre a kérdésekre kaphattunk választ a Smart Factory ConnAction Konferencián.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.