Lázat és véroxigént mér, EKG-t készít és sztetoszkópként is működik a Withings egészségügyi svájci bicskája

2024 / 01 / 09 / Pőcze Balázs
Lázat és véroxigént mér, EKG-t készít és sztetoszkópként is működik a Withings egészségügyi svájci bicskája
A kedden induló szórakoztatóelektronikai show-n, a Las Vegas-i CES-en jelentette be a Withings a BeamO-t, amely a legtöbb otthoni egészségügyi mérést egymaga képes elvégezni.

A The Verge-ön olvasható hír szerint a BeamO kétszázötven dollárba, azaz itthon feltehetőleg több mint százezer forintba fog kerülni. Ezért cserébe egy lázmérőt, egy EKG-t készítő szenzort, egy véroxigénszint-mérőt, illetve, ami a legérdekesebb, egy sztetoszkópot kapunk, mindezt egyetlen apró kütyübe rejtve. Az otthon megtalálható egészségügyi diagnosztikai eszközök közül talán csak a vérnyomásmérő hiányzik belőle, érthető okokból.

Cserébe a laikus kezében ritkán előforduló sztetoszkóp, illetve fonendoszkóp rögzíti, majd továbbítja a mellkasban érzékelt hangokat, amelyeket elküldhetünk az orvosunknak; a háttérben ugyanaz a piezoelektromos, azaz összenyomás hatására elektromosságot generáló technológia működik, mint a hagyományos elektromos sztetoszkópoknál. Ha közvetlenül mi hallgatnánk meg a tüdőnk és a szívünk zajait, akkor fülhallgatót is csatlakoztathatunk az eszközhöz. Az EKG-ért felelős érzékelő, ahogyan a modernebb okosórák esetében megszoktuk, képes a pitvarfibrillációra utaló jelek felismerésére, illetve az EKG .pdf formátumú exportálására.

A Withings gyakran oszt meg hasonló újdonságokat a CES-en, a technológiai világ talán legnagyobb és legátfogóbb seregszemléjén. 2020 elején például itt jelentették be, hogy ScanWatch órájuk már a vérünk oxigénszintjét is látni fogja - akkor, a COVID-járvány előtt még azt gondoltuk, hogy ez az alvásfüggő légzészavarral küzdőkön segít majd. Tavaly ilyenkor az okosmérlegükről írtunk a Rakétán, idén pedig már megleptek minket egy otthoni vizelet-ellenőrző kütyüvel. Arról, hogy a BeamO mikor lesz megvásárolható, egyelőre csak annyit árultak el, hogy várhatóan idén nyáron, de ez a hatósági engedélyek függvényében még változhat.

(Borítókép: Withings)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az elázott mobil menjen azonnal egy zacskó rizsbe? Az Apple szerint semmiképp
Az elázott mobil menjen azonnal egy zacskó rizsbe? Az Apple szerint semmiképp
Évekig tartotta magát ez a tévhit, talán arra is van magyarázat, hogy miért.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.