Leszerelte a szolgálatból a robotkutyát a New York-i rendőrség

2021 / 04 / 29 / Rácz Tamás
Leszerelte a szolgálatból a robotkutyát a New York-i rendőrség
A nép nem kedvelte meg a négylábú robotrendőrt, Digidogot. A leszerelés hírének a város polgármestere is nagyon örült.

Spot, a Boston Dynamics világhíres robotkutyája meglehetősen ártalmatlan teremtés. Mindössze 32 kilót nyom és 14 kilót szállíthat, végsebessége pedig 5,76 km/h, vagyis egy kicsit kilépve, erősebb sétatempóban le lehet hagyni. New York lakossága mégis veszélyt látott abban a példányban, amit Digidog néven a város rendőrsége használt néhány héten keresztül.

A NYPD (New York Police Department) végül kevesebb mint három hónap tesztüzem után leszerelte Digidogot. A robot felfegyverzése fel sem merült, csak egy kamera illetve lámpák szállítására használták, illetve a rendőrök a robot kommunikációs rendszerét használva a kutyán keresztül beszélgethettek volna az emberekkel, a lakosság mégis nagyon negatívan viszonyult az új rendőrkutyához. A lízingelt robotkutya nem kerül állatmenhelyre: visszaadták tulajdonosának, a Boston Dynamicsnak.

A végső lökést a Digidog-projekt ejtéséhez a fenti Twitter-bejegyzésben is látható videó adhatta, mely gyorsan szétterjedt a neten, a hozzá fűzött kommentek pedig nem voltak túl pozitívak a négylábú Robotzsaruval kapcsolatban. Sokan a Black Mirror-sorozat disztópiáira asszociáltak róla.

Ennek már a város vezetése sem örült. Bill de Blasio polgármester két hete  finoman jelezte a rendőrség felé, hogy talán át kellene gondolniuk ezt a robotkutya-dolgot. Most pedig, hogy átgondolták, a polgármester szóvivője már teljesen egyértelműen fejezte ki, mennyire örülnek a döntésnek. Mint mondta, Digidog "ijesztő volt és elidegenítette a rendőrséget a polgároktól, rossz üzenetet közvetített a New York-iak felé".

Ez is érdekelhet:

Spot beállt a francia hadseregbe, de nem lett belőle jó katona Amióta a Boston Dynamics kereskedelmi forgalomba bocsátotta a robotot, egyre többen használják olyan célokra, amely nem egészen egyezik a cég eredeti célkitűzéseivel.
Végre valaki felfegyverezte Spotot, a robotkutyát A robotkutya egy paintball-puskát kapott a hátára és a neten keresztül bárki célba lőhetett vele különböző műtárgyakra.
Az Amerikai Haditengerészet a cukiság manipulatív vonzerejét kutatja A haditengerészet keménykötésű katonáinak és az online posztokban megosztott aranyos kiscicás képeknek eddig nem sok köze volt egymáshoz, de a két világ most találkozik. A kutatóiroda szakértői a “cuki” emberi pszichére és médiatartalmak megosztására gyakorolt hatását próbálják jobban megérteni.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
A Sony bemutatta koncepcióját a világról, ahol a tartalomgyártók speciális XR-szemüvegekben gyűlnek össze és kreálnak képzeletbeli világokat, amelyben a transzmédia történetmesélés teljesen ki tud bontakozni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.