Kis kézügyességgel akár otthon is gyárthatunk levegőmentes biciklikereket 2021 / 10 / 12 / Bobák Áron

A levegőmentes kereket nevezhetnénk akár a kerékpározás szent gráljának is, ám bármennyire is vonzó lenne, hogy soha többé nem kaphatunk defektet, eddig még senkinek sem sikerült olyan megoldással előállnia, ami minden szempontból egyenértékű lenne a fújt kerekekkel. A Bubinál például olyannyira nem jöttek be a szivacsos kerekek, hogy második nekifutásra inkább visszatértek a fújt belsőkhöz, de a Bicyle.com cikke alapján a jóval fejlettebb, nikkel-titán ötvözetből készült METL-től sem lehet azt várni, hogy a fújt gumibelsőkkel megegyező kényelmet és menettulajdonságokat biztosít majd. Hogy a The Q Youtube-csatorna által bemutatott megoldás vajon mennyire bizonyul használhatónak a gyakorlatban, azt a videó alapján nehéz lenne eldönteni, viszont egy kis ügyességgel (és megfelelően felszerelt műhellyel) bárki kipróbálhatja maga is, hiszen mindössze PVC-csövekre és csavarokra lesz szüksége hozzá, hogy legyártsa a saját levegőmentes kerekét. Az így elkészült konstrukciónak első látásra megvan az az előnye, hogy egy hagyományos köpeny kerül rá, így a tapadással például biztosan nem lesz gond, ugyanakkor úgy tűnik, hogy csak viszonylag vastag külső gumikkal lehet használni, és az is biztos, hogyha a műanyag eltörik vagy akár csak elreped, akkor ezt nem fogjuk tudni az út szélén megjavítani, mint egy defektet.
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.