Kis kézügyességgel akár otthon is gyárthatunk levegőmentes biciklikereket 2021 / 10 / 12 / Bobák Áron

A levegőmentes kereket nevezhetnénk akár a kerékpározás szent gráljának is, ám bármennyire is vonzó lenne, hogy soha többé nem kaphatunk defektet, eddig még senkinek sem sikerült olyan megoldással előállnia, ami minden szempontból egyenértékű lenne a fújt kerekekkel. A Bubinál például olyannyira nem jöttek be a szivacsos kerekek, hogy második nekifutásra inkább visszatértek a fújt belsőkhöz, de a Bicyle.com cikke alapján a jóval fejlettebb, nikkel-titán ötvözetből készült METL-től sem lehet azt várni, hogy a fújt gumibelsőkkel megegyező kényelmet és menettulajdonságokat biztosít majd. Hogy a The Q Youtube-csatorna által bemutatott megoldás vajon mennyire bizonyul használhatónak a gyakorlatban, azt a videó alapján nehéz lenne eldönteni, viszont egy kis ügyességgel (és megfelelően felszerelt műhellyel) bárki kipróbálhatja maga is, hiszen mindössze PVC-csövekre és csavarokra lesz szüksége hozzá, hogy legyártsa a saját levegőmentes kerekét. Az így elkészült konstrukciónak első látásra megvan az az előnye, hogy egy hagyományos köpeny kerül rá, így a tapadással például biztosan nem lesz gond, ugyanakkor úgy tűnik, hogy csak viszonylag vastag külső gumikkal lehet használni, és az is biztos, hogyha a műanyag eltörik vagy akár csak elreped, akkor ezt nem fogjuk tudni az út szélén megjavítani, mint egy defektet.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.