Már a CIB-nél is elérhető a Google Pay

2021 / 10 / 07 / Bobák Áron
Már a CIB-nél is elérhető a Google Pay
Első körben a Visa kártyával rendelkező ügyfelek számára válik elérhetővé a Google mobilos fizetési szolgáltatása.

Az androidos telefonnal és Visa kártyával rendelkező ügyfelek október 7-től regisztrálhatják a bankkártyájukat a Google Payben, ami után a kártya helyett már az NFC-s okostelefonjuk segítségével is tudnak majd fizetni az érintésmentes leolvasóknál.

Ehhez nincs más dolgunk, mint hogy letöltsük a telefonunkra a Google Pay applikációt, majd az NFC engedélyezése és regisztráció után hozzáadjuk a bankkártyánkat az alkalmazáshoz, és az sms-ben kapott kóddal igazoljuk magunkat. Ezután a telefonunkkal ugyanúgy fizethetünk, mintha a bankkártyánk lenne nálunk, viszont a Google Pay használata közben a felhasználó a tényleges számlaszáma helyett a szolgáltatáshoz létrejövő virtuális kártyaszámot osztja meg a kereskedővel, vagyis amiatt sem kell aggódnunk, hogy ellopják a bankkártyánk adatait.

A Google Payre nem kell külön pénzt utalni, gyakorlatilag egy virtuális CIB-es kártyaként működik. Nagyobb összegű fizetéseknél az alkalmazás kérheti a telefon képernyőzárjának a feloldását, de ezen túlmenően csak ugyanúgy oda kell tartanunk a leolvasóhoz, mintha a CIB-es bankkártyánkkal fizetnénk.

A CIB által kiadott sajtóközlemény kiemeli, hogy a pénzintézet által kibocsátott kártyák több mint 88 százaléka Visa, de a későbbiekben tervezik, hogy MasterCard kártyával rendelkező ügyfelek számára is elérhetővé teszik a szolgáltatást. Erre eddig csak a K&H-nál volt lehetőség, akik idén tavasszal tették elérhetővé a MasterCarddal rendelkező ügyfeleik számára Google fizetési megoldását. A Google Pay először tavaly novemberben jelent meg Magyarországon, amikor a szolgáltatás elérhetővé vált a TransferWise, a Curve, a Monese és a Revolut ügyfelei számára - utóbbinál már eddig is lehetőségünk volt rá, hogy ne csak a MasterCard, de a Visa kártyánkat is hozzáadjuk az alkalmazáshoz.

(Borítókép: Jens Büttner/picture alliance via Getty Images)

További cikkek a témában:

Bankká válik a Revolut Magyarországon Immár betétbiztosítást is vállalnak a náluk tartott pénzre, ezzel garantálva, hogy az ügyfelek pénze a bank csődje esetén is biztonságban legyen.

Már Magyarországon is fizethetünk az androidos telefonunkkal Hosszú várakozás után itthon is elérhetővé vált a Google Pay.

Az online térbe költöztettük pénzügyeinket, de még mindig nem vigyázunk rá eléggé Egy felmérés szerint a fogyasztók 42%-a nem használ jelszókezelőt, amely segítene az erős és egyedi jelszavak létrehozásában, illetve a kiberbiztonság terén sem elég tudatosak, így például nyilvános WiFi hotspotokhoz csatlakozva hajtanak végre pénzügyi tranzakciókat.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Ennek járt a végére a legutóbbi Kávézó a világ végén, a radiocafén.
Mitől lesz erős egy jelszó vagy egy PIN kód, miért veszélyes a „free wifi”, mi is az a kiberhigiénia?
Mitől lesz erős egy jelszó vagy egy PIN kód, miért veszélyes a „free wifi”, mi is az a kiberhigiénia?
Tényleg ellopják-e az adatainkat, ha nyílt wifit használunk? Mitől lesz erős egy jelszó? Többek között ilyen IT-biztonsági kérdésekről szól a RE:FACT Podcast legújabb epizódja, amelynek vendége Pfeiffer Szilárd, IT-biztonsági mérnök.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.