Bankká válik a Revolut Magyarországon

2021 / 09 / 28 / Bobák Áron
Bankká válik a Revolut Magyarországon
Immár betétbiztosítást is vállalnak a náluk tartott pénzre, ezzel garantálva, hogy az ügyfelek pénze a bank csődje esetén is biztonságban legyen.

A kedden kiadott sajtóközlemény szerint a globálisan mintegy 16 millió, Magyarországon pedig több mint félmillió ügyféllel rendelkező fintech vállalat Magyarországon is elkezdte használni az európai banki engedélyét, ami többek között azzal az előnnyel jár, hogy a Revolut Bankra váltóknak betétbiztosítást is kínálnak a szolgáltatáshoz. Ennek keretében az EU-s szabályozásnak megfelelően százezer eurós összegig, vagyis nagyjából 36 millió forintig biztosítják a náluk tartott pénzt, így az ügyfelek akkor is biztonságban tudhatják a vagyonukat, ha a bank csődöt jelentene. Ez csak egy opcionális lehetőség, vagyis aki szeretné, továbbra is használhatja szolgáltatást az eddig megszokott módon.

"A Revolut Bank elindítása Magyarországon nagyobb biztonságot és bizalmat fog biztosítani ügyfeleink számára, cégünk számára pedig lehetővé teszi, hogy a közeljövőben számos új terméket és szolgáltatást indítsunk" - mondta Joe Heneghan, a Revolut Bank vezetője, és bár a sajtóközlemény nem részletezi, hogy mik ezek a szolgáltatások, de a Portfólió értesülései szerint többek között hitelkártya-hitellel és személyi hitellel bővülhet majd a szolgáltatások köre. A Revolut Bankra váltás teljesen díjmentes, és néhány kattintással elintézhető az alkalmazáson keresztül.

A 2015-ben alapított Revolut rendkívül gyorsan népszerűvé vált a felhasználók körében az olyan szolgáltatásainak köszönhetően, mint az ingyenes készpénzfelvétel, az olcsó devizaváltás vagy az azonnali, díjmentes pénzküldés. Az alkalmazáson keresztül egy ideje részvényekkel és kriptopénzekkel is lehet kereskedni, szintén igen kedvező feltételekkel. Az elmúlt években ugyanakkor többen negatív tapasztalatokról is beszámoltak a szolgáltatással kapcsolatban, a Revolut ugyanis egyes ügyfelek számláját előzetes figyelmeztetés nélkül zárolta, és csak hosszas ügyintézés után volt hajlandó újra hozzáférhetővé tenni azokat.

(Borítókép: CardMapr/Unsplash)

További cikkek a témában:

Már Magyarországon is fizethetünk az androidos telefonunkkal Hosszú várakozás után itthon is elérhetővé vált a Google Pay.

Bankon innen, tőzsdén túl: Milyen jövő vár pénzügyeinkre, ha beköszönt a DeFi korszaka? Hitel bank nélkül, kereskedés a tőzsdén túl. A DeFi, vagyis a Decentralized Finance (decentralizált pénzügy) célja kézzelfogható, hétköznapi pénzügyi szolgáltatások nyújtása blokklánc alapon, kihasználva a technológiában rejlő lehetőségeket. De vajon van reális estély a kriptovaluták piacának szabályozására, vagy egy hatalmas szakadék felé haladunk?

Az online térbe költöztettük pénzügyeinket, de még mindig nem vigyázunk rá eléggé Egy felmérés szerint a fogyasztók 42%-a nem használ jelszókezelőt, amely segítene az erős és egyedi jelszavak létrehozásában, illetve a kiberbiztonság terén sem elég tudatosak, így például nyilvános WiFi hotspotokhoz csatlakozva hajtanak végre pénzügyi tranzakciókat.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.