Már iPhone-on is elérhető az uniós védettségi igazolvány

2021 / 07 / 20 / Perei Dóra
Már iPhone-on is elérhető az uniós védettségi igazolvány
A Play Áruházban múlt héttől, az App Store-ban pedig tegnaptól lehet letölteni a használható verziót.

Hazánkban július elsejétől vehető igénybe a kétnyelvű (magyar és angol) uniós védettségi igazolvány telefonos alkalmazásként, illetve nyomtatható formában. Azonban amikor az erről szóló információk megjelentek a kormányzati tájékoztató oldalon, akkor a fejlesztők még nem élesítették az okostelefonra letölthető igazolványokat az Apple és a Google alkalmazásboltjaiban.

A Play Áruházban múlt héttől, az App Store-ban pedig tegnaptól lehet letölteni a használható verziót. Fontos információ továbbá, hogy aki letöltötte a korábbi magyar védettségi alkalmazást, annak csak végre kell hajtania egy frissítést, nem kell újra letölteni. Az igazolványok letölthetőek itt (App Store) és itt (Play Áruház).

(Fotó: Unsplash/Adrien)

További cikkek a témában:

Néhány országban már működik az EU-s vakcinaútlevél Az oltottság ténye és a teszteredmények mellett a rendszer azt is igazolja, ha valaki átesett a koronavíruson.

Már a telefonunkkal is igazolhatjuk, hogy megkaptuk a koronavírus elleni oltást Magyarországon eddig az első oltás után nyolc nappal automatikusan postázott hatósági igazolvánnyal (azaz az úgynevezett védettségi igazolvánnyal) igazolhattuk, hogy megkaptuk a SARS-COV-2 elleni oltást, mostantól viszont elvileg a mobilunkkal is megtehetjük mindezt.

Megszületett a döntés az uniós vakcinaútlevélről, de nem minden beoltott kaphatja meg Az Európai Parlament és Tanács megállapodása értelmében csak az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákat fogják elfogadni, a más oltóanyaggal, így Sinopharm-vakcinával vagy Szputynik V-vel oltottak beengedéséről egyénileg dönthetnek az országok.

 


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
A Samsung Galaxy S-széria legerősebb változatának, az Ultrának évek óta nem volt komolyan vehető versenytársa Európában az androidos telefonok között, most viszont a Xiaomi megtörte a jeget a Xiaomi 14 Ultrával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.