Már iPhone-on is elérhető az uniós védettségi igazolvány

2021 / 07 / 20 / Perei Dóra
Már iPhone-on is elérhető az uniós védettségi igazolvány
A Play Áruházban múlt héttől, az App Store-ban pedig tegnaptól lehet letölteni a használható verziót.

Hazánkban július elsejétől vehető igénybe a kétnyelvű (magyar és angol) uniós védettségi igazolvány telefonos alkalmazásként, illetve nyomtatható formában. Azonban amikor az erről szóló információk megjelentek a kormányzati tájékoztató oldalon, akkor a fejlesztők még nem élesítették az okostelefonra letölthető igazolványokat az Apple és a Google alkalmazásboltjaiban.

A Play Áruházban múlt héttől, az App Store-ban pedig tegnaptól lehet letölteni a használható verziót. Fontos információ továbbá, hogy aki letöltötte a korábbi magyar védettségi alkalmazást, annak csak végre kell hajtania egy frissítést, nem kell újra letölteni. Az igazolványok letölthetőek itt (App Store) és itt (Play Áruház).

(Fotó: Unsplash/Adrien)

További cikkek a témában:

Néhány országban már működik az EU-s vakcinaútlevél Az oltottság ténye és a teszteredmények mellett a rendszer azt is igazolja, ha valaki átesett a koronavíruson.

Már a telefonunkkal is igazolhatjuk, hogy megkaptuk a koronavírus elleni oltást Magyarországon eddig az első oltás után nyolc nappal automatikusan postázott hatósági igazolvánnyal (azaz az úgynevezett védettségi igazolvánnyal) igazolhattuk, hogy megkaptuk a SARS-COV-2 elleni oltást, mostantól viszont elvileg a mobilunkkal is megtehetjük mindezt.

Megszületett a döntés az uniós vakcinaútlevélről, de nem minden beoltott kaphatja meg Az Európai Parlament és Tanács megállapodása értelmében csak az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákat fogják elfogadni, a más oltóanyaggal, így Sinopharm-vakcinával vagy Szputynik V-vel oltottak beengedéséről egyénileg dönthetnek az országok.

 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.