Már tesztelik a Volocopter teljes életnagyságú eVTOL-ját, ami a párizsi olimpián debütál majd

2022 / 04 / 16 / Bobák Zsófia
Már tesztelik a Volocopter teljes életnagyságú eVTOL-ját, ami a párizsi olimpián debütál majd
A VoloCity a városban szállítja az utasokat, először Párizsban, majd a világ minden táján.

A Volocopter személyszállításra alkalmas eVTOL-ja, a VoloCity egyike a cég által fejlesztett légi járműveknek, amellyel a légi közlekedést kívánják megreformálni, emellett a csomagszállító VoloDrone-t és a hosszabb távokra tervezett VoloConnectet is építik, valamint az infrastruktúra alapját adó VoloIQ-t, amely a rendszer agyaként szolgál majd.

A VoloCity rövidebb, nagyjából 35 kilométeres utak megtételére lesz képes, így a városon belüli légitaxi szerepet töltheti be, a szolgáltatás bevezetését pedig 2024-ben, a párizsi olimpia idején indítják el. A cég jelenlegi vezérigazgatójának, Florian Reuternek elképzelése szerint az eVTOL-ok megjelenése alapvetően átírhatja az urbánus közlekedés megszokott rendjét és a Volocopter ennek érdekében jelentős lépéseket is tett az elmúlt években: Párizs után negyven másik városban tervezik bevezetni a légitaxi szolgáltatást, valamint megállapodást kötöttek a futurisztikus szaúd-arábiai város, Neom tervezőivel és tavaly már a VoloDrone képességeit is demonstrálták egy nyilvános bemutató keretében.

A cég néhány hónapja a VoloCity teljes életnagyságú prototípusát tesztelte a levegőben: a decemberi kísérlet eredményeit most osztották meg a nagyközönséggel. A két férőhelyes jármű 18 rotorral és kilenc akkumulátorral működik, a hatótávolsága egy feltöltéssel 35 kilométer és a maximális sebessége 110 km/h. Bár a jármű képes az autonóm repülésre is, de a kezdeti időszakban még pilóta fogja irányítani, amíg a cég meg nem kapja a szükséges engedélyeket.

(Fotó: Volocopter)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.