Bemutatták a Volocopter kétszáz kilogramm teherbírású szállítódrónját

2021 / 10 / 16 / Bobák Zsófia
Bemutatták a Volocopter kétszáz kilogramm teherbírású szállítódrónját
Az elektromos Volodrone olyan helyeken teljesít majd szolgálatot, ahol a hagyományos közlekedési formák lehetőségei korlátozottak a gyártócég elmondása szerint.

A Volocopter májusban mutatta be második személyszállításra alkalmas drónját, a Voloconnectet, amely, a korábbi Volocityvel ellentétben nem csak városon belüli, hanem sokkal hosszan távú, akár száz kilométeres távolságokat átívelő utak megtételére is képes, a cég a légitaxi szolgáltatás mellett pedig az áru/teherszállítási feladatok kivitelezésére is vállalkozik a Volodrone eVTOL-lal.

Az automatizált légi eszközt 2019-ben tesztelték először a levegőben egy próbarepülés során, de a nagyközönség számára most mutatták be először egy pár perces nyilvános demonstráció keretében az ITS Világkongresszuson Hamburgban.

A bemutató alatt egy teljes, persze egyelőre még nagyon rövid távú, szállítási folyamatot szimuláltak: a Volodrone tárolórészébe bepakolt árut az eszköz 22 méteres magasságba emelkedve sikeresen eljutatta a Volocopterrel együttműködő DB Schenker cégnek a helyszínen várakozó áruszállító teherbiciklijéhez, a Cargo Bike-hoz, ahol a doboz átrakodása után a kerékpárral a célhelyszínre fuvarozták a rakományt.

A két jármű kollaborációjával egy teljesen elektromos és szén-dioxid kibocsátás mentes szállítási megoldás valósult meg a DB Schenker közleménye szerint, ami a jövőbeli logisztikai infrastruktúrák szerves részét képezheti majd, kiterjesztve a teherszállítási szolgáltatásokat olyan helyszínekre is, ahol a hagyományos megoldások akadályokba ütközhetnek. A légi jármű 200 kilogramm terhet 40 kilométeres távolságra tud szállítani, és a Volocityvel és a Voloconnecttel együtt újfajta megoldást jelent majd a városi légiközlekedés terén.

A Volocopter az eVTOL-ok fejlesztése mellett a magát a működéshez szükséges hálózatot is építi, ennek fizikális részét a VoloPortok, a digitális hátterét pedig a VoloIQ jelenti, a cég ezek segítségével valamikor 2-3 éven belül tervezi elindítani a drónos szolgáltatásait.

(Fotó: DB Schenker)

További cikkek a témában:

Vért és kávét is rendelhetünk már drónos szállítással, ha a megfelelő helyen lakunk Ausztráliában és Finnországban viszont a drónos szállítás már ma is a hétköznapok része, Afrikában pedig az egészségügyet sikerült megreformálni a drónoknak köszönhetően.
Helyből felszálló elektromos repülőflottát vásárol az UPS, 2024-ben már repülhetnek Az elektromos repülőgépek jelentik a légi szállítás jövőjét, és tudja ezt az UPS gyorsposta vállalat is, mely 150 elektromos függőlegesen fel és leszálló, úgynevezett eVTOL repülőgépvásárlási-opciót kötött le a Beta Technologies cégnél.
Útikalauz stoppoló futárdrónoknak Azt már biztosra vehetjük, hogy a következő évtizedben a közlekedésben nagy forradalom várható, sőt, már el is kezdődött, jönnek a hyperloopok, napelemes repülők, rakéták. Egyvalami azonban nem változik, a buszozás. Olyannyira nem, hogy a jövőben még a futárdrónok is busszal járhatnak majd munkába.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
A szovjet nukleáris hajtású szárazföldi “tengeralattjáró”, amely a föld alól támadt
A szovjet nukleáris hajtású szárazföldi “tengeralattjáró”, amely a föld alól támadt
A Harci Vakond nevű szerkezetet a szovjetek azért fejlesztették, hogy a föld alól támadják vele az USA katonai létesítményeit, akár rakétasilóit is. Miért nem lett semmi a dologból? Állítólag egy “kis üzemi baleset” miatt, ami alatt egy nukleáris robbanást kell érteni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.