Már úszni is tud a Ghost Robotics disztópiákat idéző robotkutyája

2022 / 06 / 19 / Palotai Nándor
Már úszni is tud a Ghost Robotics disztópiákat idéző robotkutyája
Arról a négylábú robotról van szó, mely korábban már többször szerepelt a médiában, miután mesterlövészpuskát szereltek rá.

Már nem először szerepel a Rakétán a Ghost Robotics vállalat Vision 60 névre hallgató robotkutyája: legelőször azzal kavart nagy port a robot, hogy egy méretes mesterlövészpuskát szereltek rá, később pedig az amerikai határőrségnél tesztelték az alkalmazhatóságát, illetve még egy légibázis védelmét is rábízták. A közelmúltban, a floridai Tampában tartott 2022-es Special Operations Forces Industry Conference expón került bemutatásra egy olyan kiegészítő, melynek segítségével a Vision 60 már a vízben, illetve kismértékben a víz alatt is tud közlekedni – számolt be róla a New Atlas.

A Ghost Robotics Vision 60 robotkutyája egy 51 kilogrammos szerkezet, mely 10kg hasznos teher cipelésére képes, továbbá nagyjából 3 m/s sebességre képes szárazföldön. A robot jelenleg egy feltöltéssel 3 órán át képes üzemelni, illetve IP67 osztályú vízállósággal rendelkezik, azaz egy méterrel a vízfelszín alatt még biztosan működik.

Az Onyx Industries új, kifejezetten a Vision 60 számára tervezett NAUT moduljának segítségével a robot most már magabiztosan tud közlekedni a vízben is. A 900 gramm súlyú, alumíniumból készült rendszer segítségével a robot 3 csomó, azaz 5,6 km/óra sebességre képes a vízben. A berendezés a működéséhez szükséges energiát kaphatja a robottól, de saját akkumulátorból is – ez utóbbi 30 perc működést tud garantálni, továbbá 1,4 kilogrammal növeli meg a kiegészítő súlyát.

(Fotó: Ghost Robotics)

Saját magát tanította meg futni az MIT robotja A négylábú robot számítógépes szimulációk segítségével összesen három óra alatt szerzett több hónapnyi tapasztalatot.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
1784-ben száz robot dolgozik egy közös agyra kapcsolódva
1784-ben száz robot dolgozik egy közös agyra kapcsolódva
1784 ez esetben nem egy évszám, hanem egy épület, méghozzá a világ első robotbarát épülete, amelyet a technológiával való kísérletezéshez terveztek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.