Már úszni is tud a Ghost Robotics disztópiákat idéző robotkutyája

2022 / 06 / 19 / Palotai Nándor
Már úszni is tud a Ghost Robotics disztópiákat idéző robotkutyája
Arról a négylábú robotról van szó, mely korábban már többször szerepelt a médiában, miután mesterlövészpuskát szereltek rá.

Már nem először szerepel a Rakétán a Ghost Robotics vállalat Vision 60 névre hallgató robotkutyája: legelőször azzal kavart nagy port a robot, hogy egy méretes mesterlövészpuskát szereltek rá, később pedig az amerikai határőrségnél tesztelték az alkalmazhatóságát, illetve még egy légibázis védelmét is rábízták. A közelmúltban, a floridai Tampában tartott 2022-es Special Operations Forces Industry Conference expón került bemutatásra egy olyan kiegészítő, melynek segítségével a Vision 60 már a vízben, illetve kismértékben a víz alatt is tud közlekedni – számolt be róla a New Atlas.

A Ghost Robotics Vision 60 robotkutyája egy 51 kilogrammos szerkezet, mely 10kg hasznos teher cipelésére képes, továbbá nagyjából 3 m/s sebességre képes szárazföldön. A robot jelenleg egy feltöltéssel 3 órán át képes üzemelni, illetve IP67 osztályú vízállósággal rendelkezik, azaz egy méterrel a vízfelszín alatt még biztosan működik.

Az Onyx Industries új, kifejezetten a Vision 60 számára tervezett NAUT moduljának segítségével a robot most már magabiztosan tud közlekedni a vízben is. A 900 gramm súlyú, alumíniumból készült rendszer segítségével a robot 3 csomó, azaz 5,6 km/óra sebességre képes a vízben. A berendezés a működéséhez szükséges energiát kaphatja a robottól, de saját akkumulátorból is – ez utóbbi 30 perc működést tud garantálni, továbbá 1,4 kilogrammal növeli meg a kiegészítő súlyát.

(Fotó: Ghost Robotics)

Saját magát tanította meg futni az MIT robotja A négylábú robot számítógépes szimulációk segítségével összesen három óra alatt szerzett több hónapnyi tapasztalatot.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Kína valódi
Kína valódi "láthatatlanná tévő köpönyeget" fejlesztett állítólag
Olyan, mint a Harry Potterben, már ha igaz. A láthatatlanná tévő technológia viszont ennek köszönhetően nagy pillanatokat él meg, mivel egy kanadai cég is hasonló terméket fejlesztett. Csak győzze az ember szétszálazni, hogy éppen ki és miért akar láthatatlan lenni!
Célegyenesbe ért az EU mesterséges intelligenciáról szóló jogszabálya
Célegyenesbe ért az EU mesterséges intelligenciáról szóló jogszabálya
Megszületett a megállapodás az Európai Parlament és a Tanács között a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos törvényjavaslatról, amelynek célja, hogy az MI Európában biztonságos legyen, ne sértse az emberek alapvető jogait, ugyanakkor a technológia fejlődését is segítse.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.