Még egy napig lehet jelentkezni a munkára, ami száz dollárt fizet óránként a tiktokozásért

2023 / 05 / 30 / Pőcze Balázs
Még egy napig lehet jelentkezni a munkára, ami száz dollárt fizet óránként a tiktokozásért
A Ubiquitous nevű, influenszerekkel és közösségi média kampányokkal foglalkozó ügynökség olyan állást, illetve megbízást hirdetetett meg, ami sokaknak álomszerű, másoknak viszont maga a rémálom: tíz órán át kell böngészni a közösségi oldalt, trendek után kutatva, ezer dollárért cserébe.

Az elmúlt hetekben-hónapokban a TikTokkal kapcsolatban leginkább arról lehetett olvasni, hogy betiltják, vagy be tervezik tiltani azt - hol egyetemeken, hol az Európai Bizottságnál, hol egy teljes amerikai államban. Most azonban végre valami más is történik a rövid videóiról ismert platform körül: egy ügynökség, amely a weboldala szerint a Disney-nek, az Amazonnak és a Netflixnek is dolgozott, ezer dollárt kínál azért, hogy néhány szerencsés vagy rátermett tíz órán keresztül böngéssze a szolgáltatást. A Gizmodón olvasható hír kiemeli: a Ubiquitous tavaly már indított egy hasonló akciót, igaz, akkor feleennyi pénzért, illetve különböző utalványokért és egy-két kütyüért cserébe.

Vagyis az egész kezdeményezést inkább érdemes az ügynökséget népszerűsítő kampányként kezelni, mint egy komoly állásajánlatként,

igaz, háromszázötvenezer forintot kapni tiktokozásért így sem rossz üzlet. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ez sokaknak nem igényel túl nagy erőfeszítést: a gyerekek és a tinik napi több mint másfél órát töltenek görgetéssel, a felnőttek ennek körülbelül a felét. A kiírás szerint a munkának nem feltétele az amerikai állampolgárság, csak a betöltött tizennyolcadik év és a trendérzékenység. A jelentkezéshez május végéig meg kell írni legfeljebb száz szóban, angolul, hogy miért mi volnánk a legmegfelelőbbek a feladatra - valószínűleg azon kívül, hogy nagyon szívesen elköltenénk ennyi pénzt.

(Borítókép: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába
Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába
A negyedévente megjelenő utazási és életmódmagazin, a Roadster, a Samsunggal együttműködve izgalmas kalandra vállalkozott. A kiadó Player Media Group csapata meginvitálta a dél-koreai gyártóóriást egy technológiai kihívásra, melyben arra a kérdésre keresték a választ, hogy napjaink mobiltelefonjai vajon professzionális fényképezőgépekként is megállják-e a helyüket.
Kiiktatja a túl hangos zajforrást a csapatban mozgó okoshangszórók raja
Kiiktatja a túl hangos zajforrást a csapatban mozgó okoshangszórók raja
Önállóan mozgó és tájékozódó, alakváltó robotokat készítettek a kutatók a nyilvános helyek zajszűrésére.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.