Még egy napig lehet jelentkezni a munkára, ami száz dollárt fizet óránként a tiktokozásért

2023 / 05 / 30 / Pőcze Balázs
Még egy napig lehet jelentkezni a munkára, ami száz dollárt fizet óránként a tiktokozásért
A Ubiquitous nevű, influenszerekkel és közösségi média kampányokkal foglalkozó ügynökség olyan állást, illetve megbízást hirdetetett meg, ami sokaknak álomszerű, másoknak viszont maga a rémálom: tíz órán át kell böngészni a közösségi oldalt, trendek után kutatva, ezer dollárért cserébe.

Az elmúlt hetekben-hónapokban a TikTokkal kapcsolatban leginkább arról lehetett olvasni, hogy betiltják, vagy be tervezik tiltani azt - hol egyetemeken, hol az Európai Bizottságnál, hol egy teljes amerikai államban. Most azonban végre valami más is történik a rövid videóiról ismert platform körül: egy ügynökség, amely a weboldala szerint a Disney-nek, az Amazonnak és a Netflixnek is dolgozott, ezer dollárt kínál azért, hogy néhány szerencsés vagy rátermett tíz órán keresztül böngéssze a szolgáltatást. A Gizmodón olvasható hír kiemeli: a Ubiquitous tavaly már indított egy hasonló akciót, igaz, akkor feleennyi pénzért, illetve különböző utalványokért és egy-két kütyüért cserébe.

Vagyis az egész kezdeményezést inkább érdemes az ügynökséget népszerűsítő kampányként kezelni, mint egy komoly állásajánlatként,

igaz, háromszázötvenezer forintot kapni tiktokozásért így sem rossz üzlet. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ez sokaknak nem igényel túl nagy erőfeszítést: a gyerekek és a tinik napi több mint másfél órát töltenek görgetéssel, a felnőttek ennek körülbelül a felét. A kiírás szerint a munkának nem feltétele az amerikai állampolgárság, csak a betöltött tizennyolcadik év és a trendérzékenység. A jelentkezéshez május végéig meg kell írni legfeljebb száz szóban, angolul, hogy miért mi volnánk a legmegfelelőbbek a feladatra - valószínűleg azon kívül, hogy nagyon szívesen elköltenénk ennyi pénzt.

(Borítókép: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.