Megduplázta tavalyi eladását a Tesla az első negyedévben

2021 / 04 / 04 / Rácz Tamás
Megduplázta tavalyi eladását a Tesla az első negyedévben
A kínai piac felfutása és a felfrissített S és X modellek iránti erős érdeklődés bőven ellensúlyozta a gyártási nehézségeket az amerikai villanyautós cégnél.

A Tesla Inc. előzetes gyorsjelentése szerint az idei év első három hónapjában világszerte 184.800 autót sikerült eladniuk. Ez több mint duplája a tavalyi első negyedéves, 88.400-as számnak.

A Tesla közleményében kiemelte a látványos növekedés okai között a Model Y nemrég megkezdett kínai forgalmazásának nagy sikerét, mely lehetővé tette, hogy az új kínai gyár gyorsan felfuttassa termelését a kapacitási korlátokig. Azt is megemlítették, hogy a látványos frissítőkúrán átesett Model S-t és Model X-et szintén "kivételesen jól fogadta" a piac.

A Tesla jelenleg két gyárban, a kaliforniai Fremontban és Sanghajban gyárt autókat. Az USÁ-ban az összes típust gyártják (Model S és X, Model 3 és Y), Kínában pedig a két kisebb típust gyártják a helyi piacra. A Németországban épülő gyárban a cég tervei szerint az idei év második felében indulhat meg a gyártás, a texasi, szintén még épülő üzemben pedig év végén kezdhetik el összeszerelni (más modellek mellett) a Cybertruck pickupokat. Az Európában jelenleg még működő hollandiai, tilburgi üzem, ahol S és X modellek fődarabjaiból állítottak össze európai piacra rendelt kocsikat, a cég márciusi bejelentése szerint hamarosan bezár.

Az elkövetkező hónapokban a Tesla gyártási számait a valószínűsíthetően stabil kereslet mellett az általános autóipari chiphiány befolyásolhatja kedvezőtlenül.

További cikkek a témában:

Az új Teslán nem lesz sebváltó. De akkor hogyan lehet vele tolatni? A Model S frissített változata magától próbálja kitalálni, hogy merre mennénk. Arra is van megoldás, ha nem jól tippel.
Borzasztóan lesújtó képet fest a Tesla vezetéssegítő rendszeréről egy friss videó Az AI Addict nevű Youtube-csatorna készítői azt akarták kipróbálni, a Tesla Full Self-Driving, azaz “teljes önvezetés” névre keresztelt funkciója mennyire alkalmas arra, hogy önállóan közlekedjen a városban. Mint kiderült, nagyjából semennyire.
A kínai hadsereg attól fél, hogy a Tesla az autók kameráival őket figyeli A Tesla autói nem parkolhatnak katonai intézmények területén vagy katonai lakóövezetekben, mert a honvédelmi minisztérium tart a kocsik kameráitól.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.