Megérkeztek a játékok a Netflixre, így lehet ingyen játszani velük

2021 / 11 / 03 / Pőcze Balázs
Megérkeztek a játékok a Netflixre, így lehet ingyen játszani velük
A spanyol, az olasz és a lengyel előfizetők után végre bárki ingyen játszhat a streaming-óriás partnerei által fejlesztett játékokkal. Feltéve, hogy van aktív Netflix-előfizetése és Android készüléke.

Július közepén számoltunk be a Rakétán arról, hogy játékipari veteránt igazolt a Netflix , ám akkor úgy tűnt, hogy jövő évig várnunk kell arra, hogy pontosan hogyan is fog belépni erre a piacra a legismertebb videóplatform. Elsőre ugyan furcsának tűnhet, hogy a saját gyártású és a licenszelt filmek mellett a játékok is foglalkoztatják a céget, de Reed Hastings vezérigazgató már két évvel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy nem a YouTube-tól, a Disney-től vagy az Amazontól félnek, hanem a Fortnite-tól. Ennek jegyében készítettek "Kaland, játék, kockázat" jellegű interaktív tartalmakat, de mobilon játszható alkalmazásokat is. Az említett játékipari veterán, Mike Verdu végül kedden bejelentette egy blogposztban, hogy

az egész világon elérhetővé tették mobilos játékaikat az előfizetőik számára.

Egyelőre öt címet tudunk kipróbálni: a Stranger Things 1984 című retro-kalandjátékot, a szintén pixelgrafikus Stranger Things 3-at, egy kezdetleges kosárlabda-lövöldözős, egy pókeres valamint egy egyensúlyozós appot. Az alkalmazásokat most még a Google Play áruházból tudjuk letölteni, de a napokban a Netflix appon belül is megtalálhatóak lesznek, reklámok és további költségek nélkül.

A közlemény kiemeli: a játékok az alkalmazás nyelvén fognak futni; több kütyünkön is játszhatunk, majd a Netflix szól, ha elértük a maximálisan használható eszközök számát; a gyerek profilokban nem fognak látszani a játékok, minden más profilban igen; egyes játékok aktív internetkapcsolat nélkül is működni fognak; illetve a Twitteren jelezték, hogy "úton vannak" az iOS játékok is. A legfontosabb gondolat azonban a bejegyzésük végén kapott helyet: ahogyan a filmjeikkel, úgy a játékaikkal is szeretnének mindenféle közönségnek, a haladóknak és a kezdőknek is a kedvében járni, de "még csak most kezdik".

Amikor 2013-ban kijött a House of Cards, elemzők kockázatok sorát említették, hogy a Netflix miért dönthetett rosszul a százmilliós kísérlettel. 2020-ban kilencvenmilliárd dollárt költöttünk mobil játékokra, több mint kétszázat streamelésre, miközben a platformok harca egyre kiélezettebb. A szakértők újra kíváncsian figyelnek: vajon egy nemsokára elfelejtett ballépés, vagy a Netflix jövőjének egyik pillére lesz a videójátékozás.

(Fotó: Netflix, Unsplash)

További cikkek a témában:

Így lehet ingyen netflixezni, regisztráció nélkül Bátor lépésre szánták el magukat, hogy új előfizetőket szerezzenek.
Játékipari veteránt igazolt a Netflix, jövőre érkezhetnek a videójátékok a platformra A cég már korábban kijelentette, hogy nem a YouTube-tól, hanem a Fortnite-tól tartanak.
A Netflix új funkciója automatikusan letölti kedvenc tartalmainkat A Netflix mobilapplikációja a keresési és a tartalomfogyasztási előzmények, szokások alapján felméri, mire lehet legközelebb szükségünk, és magától letölti azt, hogy internet nélkül se maradjunk filmek, sorozatok nélkül.


Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
A Microsoft a napokban mindenki számára elérhetővé tette a Designer nevű szolgáltatást, ami az OpenAI képgenerátorának képességeit kihasználva tervez meg nekünk szinte bármit üdvözlőlaptól az emojikig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.