Megjelent a Leica első saját okostelefonja

2021 / 06 / 19 / Bobák Zsófia
Megjelent a Leica első saját okostelefonja
A Leica fényképezőgépeket és optikai eszközöket gyártó cég már régóta együttműködött a Huaweijel és a Sharppal az okostelefonok kameráinak ellátásában, de saját telefont most először jelentettek meg.

A Leica az előző század legelején, 1907-ben történő alapításakor még távcsövek készítésére szakosodott, de hamarosan csatlakoztak az akkor tért hódító trendhez és 1914-től elkezdték a később világhírűvé váló fényképezőgépek gyártását is. A céget Ernst Leitz igazgatta és a Leicát Leitz Camera néven is ismerték, ez lett a neve a most megjelent első saját gyártású és saját márkájú okostelefonjuknak is, amelyet Leitz Phone 1-ra kereszteltek. A cég kamerái már régóta megtalálhatóak voltak a Huawei telefonjaiban, majd legújabban a Sharp Aquos R6-ban is, amelyet szintén most jelentettek meg a japán piacon, az új Leitz Phone 1 pedig ez utóbbira alapoz a felépítését illetően, lényegében a Sharp mobilját dizájnolták át egy kicsit és adtak neki némileg új külsőt.

Sok tekintetben azonban ugyanaz a telefon maradt a két verzió, a letisztult, sötét felület és a hatalmas kamera a hátoldalon (bár a Leitz Phone-nál ez már nem téglalap alakú) egyezik, mint ahogy a belső tulajdonságok is. A fő kamera 1 inches 20 megapixeles szenzorral rendelkezik, a második kamera 12,6 megapixeles. A kijelző 6,6 inches IGZO OLED és 2,730 x 1,260 pixeles felbontásra képes, 240Hz-es frissítési rátával. A telefon nyitásához természetesen ujjlenyomatolvasó is jár, ami egyszerre akár két ujjlenyomat beolvasására is alkalmas. A Qualcomm Snapdragon 888 processzorral, 12GB RAM és 256GB tárolókapacitással felszerelt telefonon Android 11 fut, és a hátoldali kamerához saját, kicsi optikai sapka is tartozik.

A telefon azonban egyelőre csak Japánban kapható, ahol a Pepper robotot is gyártó SoftBank forgalmazza. A Leitz Phone 1 1700 dollárba (509 000 forint) kerül, arról még nincsenek hírek, hogy a későbbiekben mikor teszik elérhetőve más országokban is.

(Forrás, Fotó: GSMArena)

További cikkek a témában:

A Realme az új Xiaomi Magyarországon egy ideje már nem lehet olyan telefont kapni 200 ezer forint alatt, amire még ráragasztható lenne a "csúcskategóriás" címke, de az itthon még viszonylag ismeretlen Realme a legújabb telefonjával változtathat ezen a helyzeten.
A Tienven-1 misszió alkalmából Mars tematikájú telefont dobott piacra az Oppo Bár érdekes módon a gyártó nem a vörös bolygóra jellemző szín mellett döntött, a Find X3 Pro Mars Exploration Edition ehelyett a mélyűrt szimbolizáló szürke árnyalatban jelenik meg, a Mars 2021 és az Utopia Planitia feliratokkal a hátlapon.
A Samsung a legnagyobb, az Apple a leggazdagabb, a Huawei meg sehol 2021 első három hónapjában a mobilpiac megdöntötte az első negyedéves bevételi rekordot. Ennek mindenki örülhet, kivéve egyvalakit.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.