A Tienven-1 misszió alkalmából Mars tematikájú telefont dobott piacra az Oppo

2021 / 05 / 16 / Bobák Zsófia
A Tienven-1 misszió alkalmából Mars tematikájú telefont dobott piacra az Oppo
Bár érdekes módon a gyártó nem a vörös bolygóra jellemző szín mellett döntött, a Find X3 Pro Mars Exploration Edition ehelyett a mélyűrt szimbolizáló szürke árnyalatban jelenik meg, a Mars 2021 és az Utopia Planitia feliratokkal a hátlapon.

Ahogy arról a Rakétán is beszámoltunk, a hónapok óta a Mars körül keringő Tienven-1 űrszonda szombaton végre útjára indította az általa szállított Csuzsung marsjárót, amely Kína első űreszköze a vörös bolygó felszínén. A jármű az Utopia Planitia síkságán fogja végezni a megfigyeléseit és gyűjteni a kőzetmintákat az elkövetkező hónapokban. A kínai tűzistenről elnevezett hatkerekű marsjáró ehhez a feladathoz egy olyan lézeres spektrométer eszközzel is fel van szerelve, amely a kövek szétrobbanásával fér majd hozzá azok belsejéhez, hogy az összetételüket közelebbről tudja tanulmányozni. Ilyen műszer más rovereken is megtalálható, ami viszont egyedi a Csuzsungban, az a magnetométer, ami a környezete mágneses jellemzőit fogja elemezni és így segíthet annak feltérképezésében, hogy a Mars hogyan vesztette el valamikor a távoli múltban a globális mágneses terét.

Kína számára nagy előrelépés a marsjáró sikeres elindítása, mivel így ők lettek a harmadik olyan ország a történelemben, amelynek sikerült a bolygó felszínén roverrel landolni. Ennek örömére az Oppo (Guangdong OPPO Mobile Telecommunications Corp.) kínai gyártóvállalat bemutatta a speciális, Mars tematikájú, kis példányszámban megjelentetett kiadását, a Find X3 Pro Mars Exploration Editiont. A telefon színe ugyan nem vörös, hanem metálos szürke, de az Oppo szerint ez az árnyalat is az űrbeli küldetésre utal, mivel a mélyűrt szimbolizálja. A jellemző narancsos szín viszont megjelenik a képszerkesztő filterei között, ahol a Mars filter segítségével az átlagos, földi fotóknak túlvilági kinézetet adhatunk egy mozdulattal.

A misszióra utal ezenkívül még a hátlapon található, bevésett felirat is, amely a küldetés időpontját (Mars 2021) és a helyszínét (Utopia Planitia) jelzi. A telefon természetesen Mars háttérrel is rendelkezik és speciális csomagolásban érkezik, szintén vörös és szürke árnyalatban. Az okostelefon egyéb technikai jellemzői a széria többi tagjához hasonlóak: QHD/LTPO AMOLED kijelző, 4,500 mAh akkumulátor, 65W töltés, Snapdragon 888 processzor és öt kamera, beleértve egy 32MP szelfikamerát is. A Mars telefon ára 1090 dollár (319 000 forint). Bár a mobilt Kínában mutatták be, de az alábbi cikkünkben részletesen írtunk róla, hogy hogyan tudunk külföldről árut rendelni abban az esetben, ha egy gyártó vagy webáruház nem szállít közvetlenül Magyarországra.

(Forrás, Fotó: GSM Arena)

További cikkek a témában:

A kihajtható mobilnál is van furcsább: itt a kigördülő kijelző Lehet, hogy már jövőre kézbe foghatjuk az első működő példányt.
Futurisztikus látvány az Oppo új fejlesztőközpontja Az O-Tower felhőkarcoló megtestesíti a végtelen hurok szellemiségét, melynek lényege, hogy a föld és az ég összekapcsolódik egy végtelen hurokkal, a technológia segítségével.
Így lehet feltölteni 20 perc alatt egy mobilt Az Oppo 125W teljesítményű gyorstöltőt jelentett be.


Egy vasúttársaság legújabb dolgozója egy óriás robotavatár
Egy vasúttársaság legújabb dolgozója egy óriás robotavatár
Betartja két évvel ezelőtti ígéretét a vasúttársaság és munkába állítják a robotot, aminek fő feladata, hogy a felsővezetékeket javítsa.
Elképesztően néz ki a videoklip, amit szinte teljes egészében generatív mesterséges intelligenciával készítettek
A zenét, a dalszöveget és magát a videót is generatív MI-vel hozták létre - de a végeredményen ez egyáltalán nem látszik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.