Megjelent a Magyar Telekom 2020 évi fenntarthatósági jelentése

2021 / 07 / 09 / Justin Viktor
Megjelent a Magyar Telekom 2020 évi fenntarthatósági jelentése
Ma már minden magára valamit is adó nagyvállalat elkészíti fenntarthatósági stratégiáját és rendszeresen beszámol az elért eredményekről. A Telekom 2016-tól 2020-ig tartó időszakra vonatkozó jelentése a digitális fenntarthatóságról, klímavédelemről, esélyegyenlőségi és sokszínűségi lépésekről szól, beleértve a 2020-as év koronavírus járvány okozta kihívásait is.

A negyedik ciklus vége

A Magyar Telekom Csoport úgy értékelte, hogy a világjárvány által kiszámíthatatlanabbá tett körülmények ellenére fenntarthatósági célkitűzéseik stabilan teljesültek, és 2020-ban negyedik ötéves fenntarthatósági stratégiájukat is sikeresen zárták. 

„Bár a koronavírus-járvány érkezésére senki sem számíthatott, utólag pontosan látjuk, hogy a krízis szorosan összefügg a természet és civilizációnk viszonyával, így minden korábbinál határozottabban mutat rá a fenntarthatósággal kapcsolatos kollektív felelősségünkre.” - mondta el Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója. 

A Magyar Telekom 2016-ban indította el negyedik fenntarthatósági stratégiáját, BE SMARTER! néven. A vállalatcsoport fő célkitűzései a program indításakor a klímavédelem, az edukáció, valamint digitális fenntarthatóság voltak, majd 2018-ban ezekhez hozzávették a sokszínűséget is. A 2020-as évben előtérbe kerültek a digitális és online megoldások a világban, addig nem tapasztalt mértékben megnőtt az online adatforgalom és az online töltött idő, mely egyaránt magában foglalta a munkát, a tanulást, a kapcsolattartást és a szórakozást. 

Gyakorlatilag az egyik napról a másikra majdnem mindenki életének majdnem minden aspektusa az online térbe költözött.

100 ezer tonna alá

A tavalyi év végére a Magyar Telekom Csoport az éves CO2 kibocsátását 100 ezer tonna alá szorította, egészen pontosan 85 400 tonna CO2 értéken álltak meg, és ez volt a hatodik olyan évük melyben a magyarországi villamosenergia-szükségletüket 100 százalékban megújuló energiaforrásból biztosították. 

Az ügyfeleik klímatudatosságának növelése érdekében 2019-ben elindították az ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő opciót, melynek megvásárlásával kizárólag megújuló energia felhasználása által biztosított adatforgalmi keretet vehetünk, a "normál" árnál drágábban. Az edukációt célzó LegyélTeis! programok, és a digitális edukációs célú tartalmak, több mint 2,5 millió emberhez jutottak el Magyarországon.

Tavaly a Magyar Telekom bevételeinek 35,6 százaléka származott fenntarthatóság felé mutatónak értékelt termékekből és szolgáltatásokból, az innovációs költések pedig száz százalékban társadalmi és/vagy környezeti hasznosságúak voltak.

2020-ban több mint 50 smart city és smart agriculture megoldást is megvalósítottak. A sokszínűségi stratégia mentén főképp a diszkriminációmentességre került hangsúly, és a hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok esélyegyenlőségének javításán dolgoztak. A nemek közötti esélyegyenlőség érdekében a Telekom csoport felsővezetésében már 50-50 százalék a nemek aránya, míg a női vezetők aránya a vállalaton belül 27 százalék.

Még 2021-ben új fenntarthatósági stratégiát dolgoznak ki új célokkal, melyeket jelenleg még nem hoztak nyilvánosságra. A most zárult ciklus további eredményeiről szóló fenntarthatósági jelentés innen tölthető le.

(Forrás: Telekom Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

A Microsoft Minecraft-térképet csinált fenntarthatósági jelentéséből Miután a Microsoft közzétette az éves fenntarthatósági jelentését, gondoltak egyet, és úgy döntöttek, hogy egy kicsit feldobják a minden bizonnyal önmagában is rendkívül érdekes és olvasmányos dokumentumot. Ehhez a Minecraft fejlesztője, a Mojang jelentkezett partnernek.

Két nap múlva Formula-E világbajnokság lesz New York-ban A Július 10-én és 11-én 2021 ABB New York City E-Prix néven megrendezett versenyen tisztán elektromos hajtású versenyautók száguldanak majd a megapolisz utcáin.

Élelmiszeripari multik az Amazóniai erdőirtás haszonélvezői között A világ három legnagyobb élelmiszeripari vállalkozását az a vád érte, hogy olyan termelőtől vásároltak szóját, aki illegális erdőirtást végzett a Brazíliában található Amazónia területén.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Gombafonalak ölelésében élhetünk az első gombaházban, ami már növekszik Cseh Köztársaság területén
Gombafonalak ölelésében élhetünk az első gombaházban, ami már növekszik Cseh Köztársaság területén
A micéliumból álló házakat első körben glamping kabinoknak szánják turisták számára.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.