Megjelent a Magyar Telekom 2020 évi fenntarthatósági jelentése

2021 / 07 / 09 / Justin Viktor
Megjelent a Magyar Telekom 2020 évi fenntarthatósági jelentése
Ma már minden magára valamit is adó nagyvállalat elkészíti fenntarthatósági stratégiáját és rendszeresen beszámol az elért eredményekről. A Telekom 2016-tól 2020-ig tartó időszakra vonatkozó jelentése a digitális fenntarthatóságról, klímavédelemről, esélyegyenlőségi és sokszínűségi lépésekről szól, beleértve a 2020-as év koronavírus járvány okozta kihívásait is.

A negyedik ciklus vége

A Magyar Telekom Csoport úgy értékelte, hogy a világjárvány által kiszámíthatatlanabbá tett körülmények ellenére fenntarthatósági célkitűzéseik stabilan teljesültek, és 2020-ban negyedik ötéves fenntarthatósági stratégiájukat is sikeresen zárták. 

„Bár a koronavírus-járvány érkezésére senki sem számíthatott, utólag pontosan látjuk, hogy a krízis szorosan összefügg a természet és civilizációnk viszonyával, így minden korábbinál határozottabban mutat rá a fenntarthatósággal kapcsolatos kollektív felelősségünkre.” - mondta el Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója. 

A Magyar Telekom 2016-ban indította el negyedik fenntarthatósági stratégiáját, BE SMARTER! néven. A vállalatcsoport fő célkitűzései a program indításakor a klímavédelem, az edukáció, valamint digitális fenntarthatóság voltak, majd 2018-ban ezekhez hozzávették a sokszínűséget is. A 2020-as évben előtérbe kerültek a digitális és online megoldások a világban, addig nem tapasztalt mértékben megnőtt az online adatforgalom és az online töltött idő, mely egyaránt magában foglalta a munkát, a tanulást, a kapcsolattartást és a szórakozást. 

Gyakorlatilag az egyik napról a másikra majdnem mindenki életének majdnem minden aspektusa az online térbe költözött.

100 ezer tonna alá

A tavalyi év végére a Magyar Telekom Csoport az éves CO2 kibocsátását 100 ezer tonna alá szorította, egészen pontosan 85 400 tonna CO2 értéken álltak meg, és ez volt a hatodik olyan évük melyben a magyarországi villamosenergia-szükségletüket 100 százalékban megújuló energiaforrásból biztosították. 

Az ügyfeleik klímatudatosságának növelése érdekében 2019-ben elindították az ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő opciót, melynek megvásárlásával kizárólag megújuló energia felhasználása által biztosított adatforgalmi keretet vehetünk, a "normál" árnál drágábban. Az edukációt célzó LegyélTeis! programok, és a digitális edukációs célú tartalmak, több mint 2,5 millió emberhez jutottak el Magyarországon.

Tavaly a Magyar Telekom bevételeinek 35,6 százaléka származott fenntarthatóság felé mutatónak értékelt termékekből és szolgáltatásokból, az innovációs költések pedig száz százalékban társadalmi és/vagy környezeti hasznosságúak voltak.

2020-ban több mint 50 smart city és smart agriculture megoldást is megvalósítottak. A sokszínűségi stratégia mentén főképp a diszkriminációmentességre került hangsúly, és a hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok esélyegyenlőségének javításán dolgoztak. A nemek közötti esélyegyenlőség érdekében a Telekom csoport felsővezetésében már 50-50 százalék a nemek aránya, míg a női vezetők aránya a vállalaton belül 27 százalék.

Még 2021-ben új fenntarthatósági stratégiát dolgoznak ki új célokkal, melyeket jelenleg még nem hoztak nyilvánosságra. A most zárult ciklus további eredményeiről szóló fenntarthatósági jelentés innen tölthető le.

(Forrás: Telekom Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

A Microsoft Minecraft-térképet csinált fenntarthatósági jelentéséből Miután a Microsoft közzétette az éves fenntarthatósági jelentését, gondoltak egyet, és úgy döntöttek, hogy egy kicsit feldobják a minden bizonnyal önmagában is rendkívül érdekes és olvasmányos dokumentumot. Ehhez a Minecraft fejlesztője, a Mojang jelentkezett partnernek.

Két nap múlva Formula-E világbajnokság lesz New York-ban A Július 10-én és 11-én 2021 ABB New York City E-Prix néven megrendezett versenyen tisztán elektromos hajtású versenyautók száguldanak majd a megapolisz utcáin.

Élelmiszeripari multik az Amazóniai erdőirtás haszonélvezői között A világ három legnagyobb élelmiszeripari vállalkozását az a vád érte, hogy olyan termelőtől vásároltak szóját, aki illegális erdőirtást végzett a Brazíliában található Amazónia területén.


Először dokumentáltak ilyesmit: kifordult magából a földkéreg Spanyolországnál
Először dokumentáltak ilyesmit: kifordult magából a földkéreg Spanyolországnál
Kifordult magából a Föld – már nem átvitt értelemben, hanem szó szerint: egy kéregtábla teljesen átfordult Granada közelében.
Egyszerű módszerrel szabadulhatunk meg a csapvízben lévő mikroműanyag 80 százalékától
Egyszerű módszerrel szabadulhatunk meg a csapvízben lévő mikroműanyag 80 százalékától
Bárki elvégezheti otthon öt perc alatt, és semmi speciális készüléket nem igényel. Persze a legjobb az lenne nyilván, ha eleve nem lenne a csapvízben mikroműanyag.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.