Megmenekültek az erdők a Hajógyári-szigeten

2020 / 09 / 24 / Felkai Ádám
Megmenekültek az erdők a Hajógyári-szigeten
A WWF az ügyben indított petícióját 10 000 magánszemély írta alá néhány nap alatt.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2020. szeptember 23-án visszavonta a Hajógyári-sziget árvízvédelmi fejlesztésére vonatkozó kérelmét és az engedélyezési eljárást is megszüntette – írja a Facebook oldalán a Természetvédelmi Világalap.

Tegnap összefoglaltuk az ügy fontosabb lépéseit, amelynek középpontjában egy olyan gát megépítése állt, amely tönkretette volna a sziget őshonos ligeterdőit. Ráadásul fejlesztési terv híján azt sem lehetett tudni, hogy maga a gát pontosan mit védett volna. Mint a Pest Megyei Kormányhivatal a döntésről szóló határozatban leírja, a környezeti hatásvizsgálati eljárás megszüntetésének indoka a meghatalmazott által benyújtott, az eljárás megszüntetésére vonatkozó kérelem. Magyarán (a WWF információinak megfelelően) az Országos Vízügyi Főigazgatóság meghatalmazásából eljáró, a kérelmet benyújtó VIZITERV Environ Kft. maga kérte a hatásvizsgálati eljárás megszüntetését. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egyébként szintén azt írta a Facebookon tegnapelőtt, hogy nem lesz építkezés és fakivágás a szigeten.

A WWF Hungary leírta azt is, hogy pár nap alatt 10 000 magánszemély írta alá a petíciót. A környezetvédő szervezet így fogalmazott a posztban: „Ez az ügy újra megmutatta, mennyit számít a közösség ereje. Köszönjük mindenkinek, aki aláírásával hozzájárult a sziget természeti értékeinek megóvásához!”

(Borítókép: Biki/Wikimedia Commons)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
A nyártól már általánosan kötelező új visszagyűjtési rendszer részeként elmés azonosító-feldolgozó rendszerrel felszerelt furgonok gyűjtik be a dobozokat, palackokat a kisboltokból. Megnéztük, hogyan lapít, zúz és ad nyugtát egy ilyen autó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.