Megrendezték az első nagyszabású rakétahátizsák-versenyt, amelyen egy versenyző a vízbe is zuhant

2024 / 03 / 01 / Bobák Zsófia
Megrendezték az első nagyszabású rakétahátizsák-versenyt, amelyen egy versenyző a vízbe is zuhant
A malőr ellenére senki sem sérült meg a Gravity Industries és a dubaji sporttanács által rendezett megmérettetésen, ahol nyolc versenyző repült a víz felett Jet Suitot viselve.

A Jet Suit rakétahátizsákot gyártó Gravity Industries és Dubaj sporttanácsa egy hónappal ezelőtt jelentették be, hogy útjára indítják a Jet Suit Race Series elnevezésű versenyprogramot, ami az első nagyobb Jet Suit megmérettetés lesz és amelynek során a cég jetpackjeit viselik majd a résztvevők. Korábban sor került már egy hasonló eseményre a tavalyi Forma 1-es osztrák nagydíj alatt, de akkor csak három pilóta állt rajthoz és a futam inkább bemutató jellegű volt.

A február 28-án zajló rendezvény már valódi versenyre hasonlított, amelyen a versenyzőknek a víz felett szállva kellett a bóják által kijelölt pályán manőverezniük és ahol az első helyezettet díjazták is. Ahogyan az osztrák programon, úgy most történt egy kisebb baleset: az Egyesült Arab Emírségek pilótája a vízbe zuhant, de nem sérült meg. Az Associated Press beszámolója szerint a versenyző 12 nappal az esemény előtt kezdte meg a felkészülést és a Jet Suittal való gyakorlást. Az első helyet a brit Issa Klafon szerezte meg, aki egy arany színű rakétahátizsákot formázó trófeát emelhetett a magasba.

A Gravity Industries a Jet Suitokat gyakran alkalmazza ehhez hasonló látványos bemutatók során, de az eszközök célja az elképzelések szerint nem korlátozódik a szórakoztatásra, a rakétahátizsákok gyakorlati jelleggel is bírnak: mentési munkákhoz vagy katonai alkalmazásokhoz is használhatóak, hogy a nehezen megközelíthető terepeken a felszíni közlekedésnél gyorsabb és a más típusú légi járműveknél könnyebben bevethető segítséget biztosítsanak. Richard Browning, a Gravity Industries alapítója annak lehetőségét azonban kizárta egy, a Rakétának adott 2021-es interjújában, hogy a Jet Suitot hétköznapi közlekedési eszközként lehetne használni, szerinte már csak a fülsiketítő zajjal járó működése miatt sem alkalmas erre a feladatra.

(Fotó: Waleed Zein/Anadolu/Getty Images)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A Deep Robotics alapos tesztelésnek vetette alá az általuk fejlesztett négylábú robotot, de a gép jól vette az akadályokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.