Minden telefonra elérhető az iPhone legnagyobb újdonsága a Motorola új kütyüjével

2023 / 03 / 04 / Bobák Áron
Minden telefonra elérhető az iPhone legnagyobb újdonsága a Motorola új kütyüjével
A Motorola Defy satellite linkkel ott is küldhetünk üzenetet, ahol nincs se mobilhálózat, se wifi.

Az elmúlt néhány hónapban a mobilipar határozott léptekkel indult el a műholdas adatkapcsolat felé, hiszen ősszel a Huawei majd az Apple is olyan telefonokat mutatott be, amelyekkel közvetlenül is lehet kapcsolódni a Föld körül keringő kommunikációs műholdakhoz. Mindeközben a SpaceX is bejelentette, hogy a Starlinket hamarosan közvetlenül is igénybe lehet majd venni a megfelelő okostelefonokkal, vagyis minden jel arra utalt, hogy néhány éven belül a telefonjaink már olyan helyeken is képesek lesznek kommunikálni a külvilággal, ahol nincs se mobilinternet, se wifi.

Ezt a folyamatot gyorsíthatja fel a strapatelefonjairól ismert Bullitt Group és a Motorola közös vállalkozása, ugyanis a két cég a barcelonai Mobil Világkiállításhoz kapcsolódó Showstoppers rendezvényén egy olyan kütyüt mutatott be, amellyel nagyjából bármilyen androidos és iOS-es telefon képes műholdas adatkapcsolaton keresztül kommunikálni.

A Motorola Defy satellite link egy nagyjából tenyérnyi eszköz, amely Bluetooth-on keresztül kapcsolódik az Android 10-et és iOS 14-et, valamint ennél frissebb operációs rendszereket futtató okostelefonokhoz, ezzel lehetővé téve, hogy azokról üzeneteket küldhessünk és fogadhassunk a Bullitt Satellite Messenger programmal. Az eszköz használatát az sem akadályozza, ha a címzett telefonjára nincs feltelepítve az alkalmazás, ebben az esetben egyszerű SMS-ként kapja meg az üzenetet.

A cég közleménye szerint a készülék a geostacionárius pályán keringő műholdakkal kommunikál, így teljes lefedettséget biztosít a világ azon pontjain, ahol nem áll rendelkezésre sem mobilhálózat, sem wifi-kapcsolat. Az eszköz funkcionalitásánál külön hangsúlyt fektettek a vészjelzés leadására, ami egy dedikált gombbal akár közvetlenül a készülékről is leadható, amely a helymeghatározás segítségével a pontos pozíciónkat is képes elküldeni a FocusPoint International által üzemeltetett segélyhívó központokhoz.

A készülék IP68-as por- és vízállósággal rendelkezik, vagyis elméletileg azt is kibírja, ha víz alá merül, emellett pedig megfelel a MIL-STD 810H katonai szabványnak, vagyis többek között kibírja a szélsőséges hőingadozást, az extrém magas páratartalmat, a homokot és az ütéseket is.

A készülék a hazai boltokban májustól lesz elérhető 119 euróért, a legolcsóbb csomag előfizetési díja pedig 4,99 euró lesz havonta, ami a jelenlegi árfolyamon 1900 forintnak felel meg.

(Fotó: Bobák Áron/Rakéta.hu)

Hamarosan közvetlenül is csatlakozhatunk a Starlinkhez az okostelefonjainkkal Ezt az amerikai T-Mobile vezérigazgatója jelentette be néhány napja, Elon Muskkal közösen tartott sajtótájékoztatóján.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
A BASE TTS-t százezer órányi nyilvánosan elérhető beszédfelvételen gyakorlatoztatták és minden eddiginél természetesebb hangot tudnak létrehozni a segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.