Minden telefonra elérhető az iPhone legnagyobb újdonsága a Motorola új kütyüjével

2023 / 03 / 04 / Bobák Áron
Minden telefonra elérhető az iPhone legnagyobb újdonsága a Motorola új kütyüjével
A Motorola Defy satellite linkkel ott is küldhetünk üzenetet, ahol nincs se mobilhálózat, se wifi.

Az elmúlt néhány hónapban a mobilipar határozott léptekkel indult el a műholdas adatkapcsolat felé, hiszen ősszel a Huawei majd az Apple is olyan telefonokat mutatott be, amelyekkel közvetlenül is lehet kapcsolódni a Föld körül keringő kommunikációs műholdakhoz. Mindeközben a SpaceX is bejelentette, hogy a Starlinket hamarosan közvetlenül is igénybe lehet majd venni a megfelelő okostelefonokkal, vagyis minden jel arra utalt, hogy néhány éven belül a telefonjaink már olyan helyeken is képesek lesznek kommunikálni a külvilággal, ahol nincs se mobilinternet, se wifi.

Ezt a folyamatot gyorsíthatja fel a strapatelefonjairól ismert Bullitt Group és a Motorola közös vállalkozása, ugyanis a két cég a barcelonai Mobil Világkiállításhoz kapcsolódó Showstoppers rendezvényén egy olyan kütyüt mutatott be, amellyel nagyjából bármilyen androidos és iOS-es telefon képes műholdas adatkapcsolaton keresztül kommunikálni.

A Motorola Defy satellite link egy nagyjából tenyérnyi eszköz, amely Bluetooth-on keresztül kapcsolódik az Android 10-et és iOS 14-et, valamint ennél frissebb operációs rendszereket futtató okostelefonokhoz, ezzel lehetővé téve, hogy azokról üzeneteket küldhessünk és fogadhassunk a Bullitt Satellite Messenger programmal. Az eszköz használatát az sem akadályozza, ha a címzett telefonjára nincs feltelepítve az alkalmazás, ebben az esetben egyszerű SMS-ként kapja meg az üzenetet.

A cég közleménye szerint a készülék a geostacionárius pályán keringő műholdakkal kommunikál, így teljes lefedettséget biztosít a világ azon pontjain, ahol nem áll rendelkezésre sem mobilhálózat, sem wifi-kapcsolat. Az eszköz funkcionalitásánál külön hangsúlyt fektettek a vészjelzés leadására, ami egy dedikált gombbal akár közvetlenül a készülékről is leadható, amely a helymeghatározás segítségével a pontos pozíciónkat is képes elküldeni a FocusPoint International által üzemeltetett segélyhívó központokhoz.

A készülék IP68-as por- és vízállósággal rendelkezik, vagyis elméletileg azt is kibírja, ha víz alá merül, emellett pedig megfelel a MIL-STD 810H katonai szabványnak, vagyis többek között kibírja a szélsőséges hőingadozást, az extrém magas páratartalmat, a homokot és az ütéseket is.

A készülék a hazai boltokban májustól lesz elérhető 119 euróért, a legolcsóbb csomag előfizetési díja pedig 4,99 euró lesz havonta, ami a jelenlegi árfolyamon 1900 forintnak felel meg.

(Fotó: Bobák Áron/Rakéta.hu)

Hamarosan közvetlenül is csatlakozhatunk a Starlinkhez az okostelefonjainkkal Ezt az amerikai T-Mobile vezérigazgatója jelentette be néhány napja, Elon Muskkal közösen tartott sajtótájékoztatóján.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Egészen apró, agyba ültethető érzékelőt fejlesztettek kínai kutatók, ami vezetékek nélkül működik és néhány hét alatt lebomlik a testben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.