Nagyon benézték az amerikai határőrök a "hamis" AirPodokat

2020 / 09 / 15 / Pőcze Balázs
Nagyon benézték az amerikai határőrök a
Az Amerikai Vámügy és Határőrség büszkén számolt be arról, hogy lefoglaltak kétezer olyan fülhallgatót, amelyek az Apple AirPod-jaira hasonlító hamisítványok. Az sem zavarta őket, hogy a dobozon ez áll: OnePlus Buds.

Pénteki keltezésű az a közlemény, melyben a hatóság kiemeli, hogy a fülhallgatók értéke megközelíti a négyszázezer dollárt (ha az AirPodok borsos árából indulunk ki). Hozzáteszik, hogy a 2019-es pénzügyi évben közel huszonnyolcezer csomagot koboztak el, összesen mintegy másfél milliárd dollár értékben. Ugyan a legnagyobb összértékű hamis tárgyak órák és ékszerek, melyeket a ruhák és egyéb kiegészítők követnek, de a jelek szerint a kütyükre is kiemelten figyelnek az USA határainak őrei. Még Twitteren is közöltek pár fotót a nagy fogásról.

A bejelentést hangos röhögés fogadta szinte minden irányból

Ahogyan a TechDirt-ön megírták, a határőrök szemlátomást nem vettek tudomást arról, hogy a termékek piros dobozain nagy betűkkel az áll, hogy “OnePlus Buds”, hiába hasonlítanak az eszközök megszólalásig az Apple rendkívül népszerű AirPodjaira. Még a OnePlus is igyekezett humorral kezelni a kérdést, ennyit reagáltak Twitteren: “Hé, adjátok vissza ?“. Az egészről az a tizenöt évvel ezelőtti totalcaros Kia Opirus teszt ugrik be az embernek, amikor a koreaiak olyan hűen másolták le a Mercedesek fényszóróit, hogy a közterületes rögtön Mercedesre állította ki a szabálytalan parkolásért járó kis sajtpapírt. Úgy tűnt, hogy most a vámosok néztek el valami ilyesmit, és nemsokára elnézést kérnek majd a félreértésért. Nem ez történt.


Balra az Apple Airpods, jobbra a OnePlus Buds (Fotó: Florian Schmucker/Pixabay, OnePlus)

A hatóság állítja: nem tévedtek

A The Verge-nek eljuttatott közleményükben aláhúzták: szakértőik azért döntöttek úgy, hogy el kell kobozni a termékeket, mert azoknak az általános megjelenése rendkívül közel áll az Apple termékéhez. Hozzátették: nem kell, hogy egy alma, vagy az “Apple” felirat megjelenjen egy kütyün ahhoz, hogy azt hamisítványként kezeljék. A szóvivő elmondta, hogy a “OnePlus-nak sok lehetősége lesz arra, hogy bebizonyítsa, hogy nem sért védjegyet a termékük”. Mindeközben a OnePlus Buds-ot továbbra is lehet kapni az Egyesült Államokban, és a webáruházak is tele vannak szabadon megvásárolható AirPod koppintásokkal.

Nem egyértelmű, hogy az esetnek lehet-e bármi köze az amerikai és a kínai kormány közti feszültséghez, amely az elmúlt hetekben a TikTok kényszerű eladása körüli vitában csúcsosodott ki.

(Borítókép: Florian Schmucker/Pixabay)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.