Nagyon benézték az amerikai határőrök a "hamis" AirPodokat

2020 / 09 / 15 / Pőcze Balázs
Nagyon benézték az amerikai határőrök a
Az Amerikai Vámügy és Határőrség büszkén számolt be arról, hogy lefoglaltak kétezer olyan fülhallgatót, amelyek az Apple AirPod-jaira hasonlító hamisítványok. Az sem zavarta őket, hogy a dobozon ez áll: OnePlus Buds.

Pénteki keltezésű az a közlemény, melyben a hatóság kiemeli, hogy a fülhallgatók értéke megközelíti a négyszázezer dollárt (ha az AirPodok borsos árából indulunk ki). Hozzáteszik, hogy a 2019-es pénzügyi évben közel huszonnyolcezer csomagot koboztak el, összesen mintegy másfél milliárd dollár értékben. Ugyan a legnagyobb összértékű hamis tárgyak órák és ékszerek, melyeket a ruhák és egyéb kiegészítők követnek, de a jelek szerint a kütyükre is kiemelten figyelnek az USA határainak őrei. Még Twitteren is közöltek pár fotót a nagy fogásról.

A bejelentést hangos röhögés fogadta szinte minden irányból

Ahogyan a TechDirt-ön megírták, a határőrök szemlátomást nem vettek tudomást arról, hogy a termékek piros dobozain nagy betűkkel az áll, hogy “OnePlus Buds”, hiába hasonlítanak az eszközök megszólalásig az Apple rendkívül népszerű AirPodjaira. Még a OnePlus is igyekezett humorral kezelni a kérdést, ennyit reagáltak Twitteren: “Hé, adjátok vissza ?“. Az egészről az a tizenöt évvel ezelőtti totalcaros Kia Opirus teszt ugrik be az embernek, amikor a koreaiak olyan hűen másolták le a Mercedesek fényszóróit, hogy a közterületes rögtön Mercedesre állította ki a szabálytalan parkolásért járó kis sajtpapírt. Úgy tűnt, hogy most a vámosok néztek el valami ilyesmit, és nemsokára elnézést kérnek majd a félreértésért. Nem ez történt.


Balra az Apple Airpods, jobbra a OnePlus Buds (Fotó: Florian Schmucker/Pixabay, OnePlus)

A hatóság állítja: nem tévedtek

A The Verge-nek eljuttatott közleményükben aláhúzták: szakértőik azért döntöttek úgy, hogy el kell kobozni a termékeket, mert azoknak az általános megjelenése rendkívül közel áll az Apple termékéhez. Hozzátették: nem kell, hogy egy alma, vagy az “Apple” felirat megjelenjen egy kütyün ahhoz, hogy azt hamisítványként kezeljék. A szóvivő elmondta, hogy a “OnePlus-nak sok lehetősége lesz arra, hogy bebizonyítsa, hogy nem sért védjegyet a termékük”. Mindeközben a OnePlus Buds-ot továbbra is lehet kapni az Egyesült Államokban, és a webáruházak is tele vannak szabadon megvásárolható AirPod koppintásokkal.

Nem egyértelmű, hogy az esetnek lehet-e bármi köze az amerikai és a kínai kormány közti feszültséghez, amely az elmúlt hetekben a TikTok kényszerű eladása körüli vitában csúcsosodott ki.

(Borítókép: Florian Schmucker/Pixabay)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
A világ negyedik legnagyobb tévégyártója Magyarországon is elkezdi forgalmazni az intelligens nagy háztartási gépeit, köztük egy olyan hűtőszekrényt is, amelyet 21 colos táblagéppel szereltek fel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.