Negyvenöt méterről ejtenek le egy autót és egy hajót a világ legerősebb trambulinjára

2020 / 12 / 16 / Felkai Ádám
Negyvenöt méterről ejtenek le egy autót és egy hajót a világ legerősebb trambulinjára
2020 nem szerénykedett az amatőr/félig amatőr, ám annál ambiciózusabb tudományos projektekben. Ám talán a fénykardnál is bizarrabb az autó, valamint a hajó, amelyeket a magasról ejtenek le egy trambulinra, és onnan pattannak vissza. Akad csavar is (szó szerint és átvitt értelemben egyaránt).

A két tonnás trambulin nem csak autót, de hajót is elbír. A ponyva kevlárból készült, a rugókat (összesen 144 darabot) pedig normál esetben garázsajtóknál használják. A brutális nehéz tárgyakat 45 méter magasból ejtik le. A tervezés (Mark Rober a folyamat irányítója amúgy kilenc évet lehúzott a NASA-nál, négyet pedig az Apple-nél) nem kevés időt, fél évet vett igénybe. A tervezéshez számítógépes szimulációt is igénybe vettek. A trambulin első feladata nem túl megterhelő: egy görögdinnye, ami (spoiler) darabokra robbant. Ezt 20 dinnye követte, körülbelül 120 kiló összsúllyal. Aki azonban kihagyná az előételeket, és rátérne a főfogásra, az ugorjon a 11. percre a videóban, ekkor ejtik ugyanis le a személyautót. És hogy eztán mi történik? Az tényleg legyen meglepetés!

Mivel azonban a projekt két csatorna együttműködéseként valósult meg, ezért a hajó és a trambulin találkozása az alábbi mozgóképen tekinthető meg (a türelmetlenek ugorjanak a 13:30 percre):

További cikkek a Rakétán:

Elkészült végre az első, közel igazi fénykard? A YouTube-on több kísérletet is láthattunk a fénykard elkészítésére, a legutóbbi példány visszahúzható, színezhető és 2200 Celsius-fokos, bármit áthasító pengével az egyik legígéretesebb mind közül. Ráadásul egy kellően türelmes rohamosztagost is keresztül lehet vele döfni.

Építhetünk-e fénykardot a YouTube segítségével? Hülye kérdésre hülye válasz dukál – hihetnénk, de tévesen. A népszerű videómegosztón ugyanis ígéretes próbálkozások akadnak fénykardkészítés ügyében. Mármint valódi, működőképes fénykardokról beszélünk.

Hogyan töltsünk le Youtube-videókat egyszerűen A Youtube a világ legnépszerűbb videómegosztója, amire mára már több mint ötmilliárd videót töltöttek fel a felhasználók. Mivel azonban ezek a videók csak internetkapcsolattal érhetőek el, nem csoda, hogy az évek során elég komoly igény alakult ki arra, hogy a videókat valahogy le lehessen tölteni, amire a Youtube alapból nem ad lehetőséget.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Félkerekű, önegyensúlyozó vonatok és autók – a giroszkópos járművek őrült története: 1. rész
Félkerekű, önegyensúlyozó vonatok és autók – a giroszkópos járművek őrült története: 1. rész
Azt hihetnénk, hogy az önegyensúlyozó járművek olyan technológia, amelytől még távol vagyunk. Pedig ilyen járműveket már a huszadik század elején is fejlesztettek méghozzá sikerrel – akár olyan hatalmas tömegű eszközöket is “félkerékre” pakoltak, mint a vonat. Ám ha így tombolt a giroszkóp-őrület, hova tűntek ezek a járművek?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.