Nem fog tudni belépni az Instagramra, aki nem adja meg, hogy mikor született

2021 / 09 / 01 / Pőcze Balázs
Nem fog tudni belépni az Instagramra, aki nem adja meg, hogy mikor született
Az Instagram kötelezővé teszi minden felhasználójának, hogy megadja, hogy mikor született. A platformnál úgy gondolják, hogy ez szükséges ahhoz, hogy megvédjék a fiatalabb felhasználóikat.

"Határozottan kijelentettük, hogy biztonságosabb, a magánszférát jobban tiszteletben tartó élményt akarunk nyújtani a fiataloknak. Ehhez mindenkiről tudnunk kell az Instagramon, hogy hány éves" - írja közleményében Pavni Diwanji, az Instagram fiataloknak szóló termékekért felelős alelnöke. A poszt emlékeztet arra, hogy nem ez az első lépés, amelyet megtettek az ügy érdekében a Facebookhoz tartozó közösségi oldalnál.

Hamarosan jöhetnek a fizetős Instagram történetek Egyelőre még nem ismert a fejlesztők pontos terve, de információk szerint az Instagram megjelöli azokat a tartalmakat, amiket kizárólag a fizetős követők láthatnak majd, az ingyenes felhasználók pedig helyettük csak egy "Exkluzív" felirattal találkozhatnak. Emellett az Instagram NFT funkciókon is dolgozik.

Márciusban például megtiltották a felnőtteknek, hogy olyan fiataloknak írjanak privát üzenetet, akik nem követik őket. Múlt hónapban pedig úgy döntöttek, hogy a tizenhat éven aluliak fiókjait alapértelmezetten privátra állítják, vagyis a felhasználóknak külön be kell állítaniuk, hogy bárki láthassa a fotóikat, sztorijaikat.

Lépésről lépésre

Az új felhasználóknak már 2019 óta meg kell adniuk az Instagram használatához, hogy mikor születtek, írja a The Verge. Mostantól viszont a korábban regisztráltak is figyelmeztetésekkel fognak találkozni, ha megnyitják az alkalmazást, hogy árulják el, hogy mennyi idősek.

Ameddig ezt nem teszik meg, nem láthatják azokat a képeket, amelyeknek a megtekintése korhatárhoz kötött.

Később a hír szerint már egyáltalán nem fog tudni belépni, aki nem szeretné elárulni a korát. A cég közleménye arra is kitér, hogy igyekeznek mesterséges intelligenciával ellenőrizni, hogy stimmel-e, amit állítanak a felhasználók: külön analizálják például a "boldog születésnapot" tartalmú posztokat.

Aki nem szeretné megvárni, hogy az alkalmazás vegzálni kezdje, az kattintson a jobb alsó sarokban a profil ikonjára, majd az oldalon bökjön a "profil szerkesztése" gombra. Itt a "személyes információk" alatt állítható be a születési dátum.

(Fotó: Unsplash/Eric_Lucatero)

További cikkek a témában:

A közösségi média oldalak letiltják a tálibok posztjait, kivéve a Twittert A Facebookon, Instagramon és sok más közösségi média platformon nem kapnak jogot a tartalmak megosztására a szervezethez tartozó, vagy őket támogató felhasználók, de a Twitter egyelőre kivételt képez.

Nagyobb védelmet ígér az Instagram a gyerekeknek Változnak a hirdetések megjelenítései, valamint a regisztráció feltételein is módosít a Facebook alá tartozó Instagram.  

"A fél- és hatéves kor közötti gyerekek fotói napok alatt felkerülnek a darkwebre" "Az internet nem felejt, vagyis amit egyszer feltöltöttünk, azt soha többé nem tudjuk letörölni." Csizmazia-Darab Istvánnal, az ESET kiberbiztonsági szakértőjével beszélgettünk a gyerekekre - és a felnőttekre - leselkedő internetes veszélyekről.


Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Az Alphabet Magyarország éves költségvetésének csaknem az ötödét ajánlotta a Wizért, de annak tulajdonosai visszautasították az ajánlatot.
Bemutatták a világ első hidegfúziós technológiáját a korlátlan, tiszta energiáért
Bemutatták a világ első hidegfúziós technológiáját a korlátlan, tiszta energiáért
A cég technológiája 1,5-szer annyi hőenergiát termelt, mint amennyi energiát az egész folyamat igényelt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.