Németországban nagyot futottak tavaly az elektromos autók

2021 / 01 / 08 / Rácz Tamás
Németországban nagyot futottak tavaly az elektromos autók
Míg az autópiac úgy általában megzuhant a COVID miatt, a villanyautók eladása arányaiban is, összességében is látványosan nőtt a német piacon.

Megháromszorozódott a 2020-as évben a német piacon eladott elektromos autók száma. Összesen 194.163 villanyautót adtak el, ami háromszorosa az egy évvel korábbi értéknek.

Az összesített elektromos- és hibridautó-értékesítés a teljes piac 22 százalékát tette ki az utolsó negyedévben. Ezzel a piaci elemzők, szakértők és kristálygömbbe meredő jósnők szerint realitássá vált a német kormányzati cél: 2030-ra 7-10 millió villanyautó a kb. 50 millió regisztrált autó között. Mi azért nem vagyunk ennyire derűlátók, mert a teljes tavalyi értékesítési darabszámnak a tisztán elektromos autók még a rekordértékesítéssel együtt is csupán 1,2%-át tették ki, a hibridek és plug-in hibridek valós CO2-kibocsátási adatairól pedig nemigen láthatunk megalapozott kutatásokat.

A villanyautók iránti kereslet növekedésének első számú győztese a német piacon cseppet sem meglepő módon a Volkswagen, amely 20,2 %-át adta az eladásoknak. A második hely a Renault-é 18,1, a harmadik a Smarté 11,6, a negyedik pedig a Tesláé, 11,1 %-os részesedéssel.

(Automotive News)

Ez is érdekelhet:

2020: az év, amikor elkezdtük múzeumba küldeni a hagyományos benzines és dízel autókat Ez az év az autóiparban az elektromos mobilitásra való átállás meghirdetéséről szólt.

Az elektromos mobilitás vethet véget a SUV-mániának Amikor a hatótávolság és az energiahatékonyság kerül előtérbe, a divatot könnyen legyőzheti az észszerűség.

Nyolc technológiai trend, ami alapjaiban határozhatja meg a következő évtizedet Ha a CES-re hagyatkozunk, néhány év múlva egy sci-fiben fogunk élni, robotbuszok, légitaxik és az embereket kiváltó robotok között. Ha mégsem így lesz, ez a nyolc trend akkor is biztosan nagyon hangsúlyos lesz a következő években.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.