Nyilvánosságra került egy sosem látott videó a különös drón-rajról, amely a legmodernebb amerikai hadihajót zaklatta

2022 / 09 / 01 / Felkai Ádám
Nyilvánosságra került egy sosem látott videó a különös drón-rajról, amely a legmodernebb amerikai hadihajót zaklatta
Ezek azok a rejtélyes drónok, amelyek 2019-ben zaklatták az USA legmodernebb hadihajóit – később az UFO-kkal kapcsolatos kongresszusi meghallgatáson ezeket egyértelműen ember alkotta, és talán Kínához köthető szerkezetként mutatták már be.

Kétféle UAP létezik manapság a Pentagon számára: az egyik ember alkotta szerkezet, a másik nem az. Habár ez utóbbi kategória – melyről a kongresszus nemrég elismerte, hogy valóban létezik – nyilván rendkívül izgalmas, érdekesek azok a repülő eszközök is, melyeket emberek készítettek, és ezek valamiért 2019-ben több amerikai hadihajót is becserkésztek. A drónokról először részletesebben ebben a cikkünkben írtunk, de később kiderült az is az UAP-okkal kapcsolatos kongresszusi meghallgatáson, hogy ezek ember alkotta tárgyak, és nem kizárt, hogy egy hongkongi céghez köthetőek – legalábbis ehhez a céghez jegyezték be a hajót, melyről feltehetően üzemeltethették ezeket.

A drónokkal kapcsolatban a Warzone nagyobb cikksorozatot közöl, és emiatt kérték ki az információs szabadságról szóló amerikai törvény (Freedom of Information act) alapján az esetekkel kapcsolatos dokumentumokat – így ezt az új videót is.

A videón az látható, hogy a drónok még 2019 elején Kalifornia déli partjainál közelítik meg a USS Zumwalt hadihajót, amely az USA egyik legmodernebb katonai eszköze – egy olyan romboló, amely lopakodó képességgel is el van látva, így akár az ellenséghez közel is relatíve biztonságban képes tevékenykedni. Ezért is aggasztó, hogy a drónok nem csak megközelítették, de egyikük még át is repült a hajó fedélzete felett. Az esetet kamerákkal a Ship Nautical Or Otherwise Photographic Interpretation and Exploitation csapat tengerészei (SNOOPIE team) rögzítették kamerákkal, hallható az is, hogy az egyik tengerész megjegyzi, hogy a drón nincs felfegyverezve.

A Warzone-nek nyilatkozó egyik névtelenséget kérő szakértő szerint a drónok típusát, származását egyértelműen csak akkor lehetne meghatározni, ha elfognának egyet ezek közül, annyi viszont kijelenthető, hogy ezek nem rekreációs célokat szolgálva, akarva vagy akaratlanul keresztezték a hajó útját, mivel jellemzően egy drón-rajongó sem tart magánál hat ilyen eszközt is. Magyarán jó eséllyel egy tervezett akcióról lehetett szó, amit egy közeli hajóról irányítottak.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.