Nyolcvan embert rángatott be Elon Musk vasárnap éjjel, mert az elnök Super Bowl-bejegyzését többen látták, mint az övét

2023 / 02 / 16 / Pőcze Balázs
Nyolcvan embert rángatott be Elon Musk vasárnap éjjel, mert az elnök Super Bowl-bejegyzését többen látták, mint az övét
Joe Biden amerikai elnök Super Bowl-posztját huszonkilencmillióan látták a Twitteren, Elon Muskét alig több mint kilencmillióan. Ez annyira zavarta a vállalat tulajdonosát, hogy azonnali megoldást követelt a kollegáitól.

Zoë Schiffer és Casey Newton, a Platformer hírlevél szerzői a cég munkatársaival beszélgetve, és belső dokumentumokat megtekintve meg tudták erősíteni, hogy a hét elején nem véletlenül telt meg rengeteg felhasználó hírfolyama Elon Musk gondolataival. Az amerikaifoci-döntő után ugyanis az üzletember a magángépével a San Francisco-öbölbe repült, hogy a helyszínen vegye kézbe a problémája megoldását. Személyesen beszélt azzal a nyolcvan emberrel, akiket ráállítottak a Twitter "legfontosabb feladatára", majd elkezdtek hipotéziseket felállítani arról, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy harmadannyian látták Musk szurkolói bejegyzését, mint Bidenét.

Az nem hangozhatott el, hogy egyszerűen kevesebb embert érdekel a milliárdos, mint korábban, hiszen egy mérnököt már kirúgott a múlt héten, miután felvetette ezt.

Később úgy látták, hogy valami tényleg nem stimmel az algoritmussal, ám az ilyen összetett szoftvereknél gyakran nehéz megmondani, hogy pontosan miért döntenek, rangsorolnak úgy, ahogy. A legegyszerűbb megoldásnak ezért az tűnt, hogy a vezérigazgató bejegyzéseinek a relevanciája ezerszeres szorzót kapott, amivel a platform legfontosabb szereplője lett a rangsorolási rendszer szemében. Így aztán a követőinek a java, és rengeteg más felhasználó már garantáltan találkozott Musk összes gondolatával a hírfolyamában. Még maga a milliárdos is viccelődött ezzel egy nappal később.

Az eset rávilágít, hogy a világ egyik legismertebb közösségi platformja a tavalyi felvásárlás után egyetlen ember kénye-kedve szerint működik, tegyük hozzá, teljesen jogszerűen. Azonban a jövőben Musk átadhatja a vállalat vezetését, legalábbis erre utalt karácsony előtt. A napokban azt nyilatkozta, hogy ez évvégével történhet meg, amikor "stabilizálta a szervezetet" és "gondoskodott arról, hogy pénzügyileg megfelelő állapotban legyen". Hogy ezen segít-e, hogy a tulajdonos többtucat kollegát dolgoztat azért, hogy a saját gondolatai népszerűbbnek tűnjenek, az más kérdés.

(Borítókép: STR/NurPhoto via Getty Images)

Most akkor lemond Elon Musk vagy sem? A válasz, ahogyan a milliárdostól megszokhattuk, nem egyértelmű.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Már egy kurzort is tud mozgatni a gondolataival az első Neuralinkkel ellátott ember
Már egy kurzort is tud mozgatni a gondolataival az első Neuralinkkel ellátott ember
Elon Musk cége januárban ültette be az első páciensbe az implantátumot, ami kétirányú kommunikációt tesz lehetővé az emberi agy és a számítógép között.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.