Nyolcvan embert rángatott be Elon Musk vasárnap éjjel, mert az elnök Super Bowl-bejegyzését többen látták, mint az övét

2023 / 02 / 16 / Pőcze Balázs
Nyolcvan embert rángatott be Elon Musk vasárnap éjjel, mert az elnök Super Bowl-bejegyzését többen látták, mint az övét
Joe Biden amerikai elnök Super Bowl-posztját huszonkilencmillióan látták a Twitteren, Elon Muskét alig több mint kilencmillióan. Ez annyira zavarta a vállalat tulajdonosát, hogy azonnali megoldást követelt a kollegáitól.

Zoë Schiffer és Casey Newton, a Platformer hírlevél szerzői a cég munkatársaival beszélgetve, és belső dokumentumokat megtekintve meg tudták erősíteni, hogy a hét elején nem véletlenül telt meg rengeteg felhasználó hírfolyama Elon Musk gondolataival. Az amerikaifoci-döntő után ugyanis az üzletember a magángépével a San Francisco-öbölbe repült, hogy a helyszínen vegye kézbe a problémája megoldását. Személyesen beszélt azzal a nyolcvan emberrel, akiket ráállítottak a Twitter "legfontosabb feladatára", majd elkezdtek hipotéziseket felállítani arról, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy harmadannyian látták Musk szurkolói bejegyzését, mint Bidenét.

Az nem hangozhatott el, hogy egyszerűen kevesebb embert érdekel a milliárdos, mint korábban, hiszen egy mérnököt már kirúgott a múlt héten, miután felvetette ezt.

Később úgy látták, hogy valami tényleg nem stimmel az algoritmussal, ám az ilyen összetett szoftvereknél gyakran nehéz megmondani, hogy pontosan miért döntenek, rangsorolnak úgy, ahogy. A legegyszerűbb megoldásnak ezért az tűnt, hogy a vezérigazgató bejegyzéseinek a relevanciája ezerszeres szorzót kapott, amivel a platform legfontosabb szereplője lett a rangsorolási rendszer szemében. Így aztán a követőinek a java, és rengeteg más felhasználó már garantáltan találkozott Musk összes gondolatával a hírfolyamában. Még maga a milliárdos is viccelődött ezzel egy nappal később.

Az eset rávilágít, hogy a világ egyik legismertebb közösségi platformja a tavalyi felvásárlás után egyetlen ember kénye-kedve szerint működik, tegyük hozzá, teljesen jogszerűen. Azonban a jövőben Musk átadhatja a vállalat vezetését, legalábbis erre utalt karácsony előtt. A napokban azt nyilatkozta, hogy ez évvégével történhet meg, amikor "stabilizálta a szervezetet" és "gondoskodott arról, hogy pénzügyileg megfelelő állapotban legyen". Hogy ezen segít-e, hogy a tulajdonos többtucat kollegát dolgoztat azért, hogy a saját gondolatai népszerűbbnek tűnjenek, az más kérdés.

(Borítókép: STR/NurPhoto via Getty Images)

Most akkor lemond Elon Musk vagy sem? A válasz, ahogyan a milliárdostól megszokhattuk, nem egyértelmű.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
A Sony bemutatta koncepcióját a világról, ahol a tartalomgyártók speciális XR-szemüvegekben gyűlnek össze és kreálnak képzeletbeli világokat, amelyben a transzmédia történetmesélés teljesen ki tud bontakozni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.