Otthonról is dolgozhatnak a tetoválóművészek az 5G-alapú robotkarral

2021 / 03 / 16 / Perei Dóra
Otthonról is dolgozhatnak a tetoválóművészek az 5G-alapú robotkarral
Valószínűleg nem véletlenül illetik pont az Impossible (hihetetlen) jelzővel azt a tetoválást, illetve projektet, amelyet a holland T-mobile álmodott meg, és amelynek - legalábbis részben - célja az 5G előnyeinek bemutatása. A hipergyors kommunikációt lehetővé tévő technológia segítségével egy tetoválóművész ugyanis úgy varrt fel egy mintát egy nő karjára, hogy maga a tetováló valójában végig egy műkézre rajzolta a mintát.

A rövid, ám annál látványosabb videóban ugyanakkor nem csupán az 5G pozitív tulajdonságai látszódnak, hanem a Mill's technológiai csapatának kreativitása, a művész, Wes Thomas rendkívüli képességei, akárcsak Stijn Fransen színésznő türelme, aki bevállalta a nem mindennapi procedúrát. Ne tévesszen meg senkit a felvétel hossza, mert még ilyen rövid idő alatt is pontosan lekövethetjük a momentumot attól a pillanattól kezdve, ahogy beállították a robotkart, egészen a végső mű elkészüléséig:

A projekt megálmodói eleinte bizonytalanok voltak dolgukban - na nem a gyér internetkapcsolat miatt, hanem mert a tetoválókar nem mindig utánozta pontosan az emberi kéz mozgását. Sokáig kellett finomítani rajta, mire megtanulta, hol kezdődik a bőr, és nem mélyesztette túl mélyre a tűt. (Az első igazi tetoválás felvarrása előtt zöldségeken és műbőrön kísérleteztek). A T-Mobile 5G hálózata bebizonyította hatékonyságát, mivel a videón látszik, hogy

Thomas és a robotkar gyakorlatilag egyszerre dolgoznak, csak éppen eltérő helyszínen.

Plusz a jelek szerint a színésznő is elégedett a végeredménnyel. A dolog egyébként abból a szempontból is érdekes, hogy a 'távtetováláshoz' valóban stabil, hipergyors 5G-hálózat szükséges, hiszen beláthatatlan következményekhez vezetne, ha megszakadna a kapcsolat, esetleg meghibásodna a robotkar. A videóból ugyanakkor az is kiderül, hogy a mérnöki-fejlesztői csapat a háttérből árgus szemekkel figyelte az eseményeket, hogy szükség esetén közbeavatkozhassanak.

(Fotó: The Mill)

További cikkek a témában:

2025-re kétmillárd eSIM-alapú okoseszköz lehet a világon Az eSIM technológia globális térnyerését nagyrészt az 5G-s hálózatok indulásának és a pandémiának köszönheti: hazánkban jelenleg a Telekomnál működik, de más szolgáltatók is tervezik bevezetését.

5G-vezérlésű darukat telepítenek az ukrán-magyar határ közelében A létesítmény az Ázsiát Európával összekötő Új Selyemút egyik legnagyobb és legmodernebb technológiával felszerelt, meghatározó logisztikai állomása lesz.

Már a kiberbűnözők is felfigyeltek az 5G előnyeire Biztonsági szakértők szerint jövőre új támadási vektorokra számíthatunk, például az 5G sérülékenységeinek keresésére. Az egyik legfontosabb és talán legveszélyesebb trend azonban más lesz.

 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.