Otthonról is dolgozhatnak a tetoválóművészek az 5G-alapú robotkarral

2021 / 03 / 16 / Perei Dóra
Otthonról is dolgozhatnak a tetoválóművészek az 5G-alapú robotkarral
Valószínűleg nem véletlenül illetik pont az Impossible (hihetetlen) jelzővel azt a tetoválást, illetve projektet, amelyet a holland T-mobile álmodott meg, és amelynek - legalábbis részben - célja az 5G előnyeinek bemutatása. A hipergyors kommunikációt lehetővé tévő technológia segítségével egy tetoválóművész ugyanis úgy varrt fel egy mintát egy nő karjára, hogy maga a tetováló valójában végig egy műkézre rajzolta a mintát.

A rövid, ám annál látványosabb videóban ugyanakkor nem csupán az 5G pozitív tulajdonságai látszódnak, hanem a Mill's technológiai csapatának kreativitása, a művész, Wes Thomas rendkívüli képességei, akárcsak Stijn Fransen színésznő türelme, aki bevállalta a nem mindennapi procedúrát. Ne tévesszen meg senkit a felvétel hossza, mert még ilyen rövid idő alatt is pontosan lekövethetjük a momentumot attól a pillanattól kezdve, ahogy beállították a robotkart, egészen a végső mű elkészüléséig:

A projekt megálmodói eleinte bizonytalanok voltak dolgukban - na nem a gyér internetkapcsolat miatt, hanem mert a tetoválókar nem mindig utánozta pontosan az emberi kéz mozgását. Sokáig kellett finomítani rajta, mire megtanulta, hol kezdődik a bőr, és nem mélyesztette túl mélyre a tűt. (Az első igazi tetoválás felvarrása előtt zöldségeken és műbőrön kísérleteztek). A T-Mobile 5G hálózata bebizonyította hatékonyságát, mivel a videón látszik, hogy

Thomas és a robotkar gyakorlatilag egyszerre dolgoznak, csak éppen eltérő helyszínen.

Plusz a jelek szerint a színésznő is elégedett a végeredménnyel. A dolog egyébként abból a szempontból is érdekes, hogy a 'távtetováláshoz' valóban stabil, hipergyors 5G-hálózat szükséges, hiszen beláthatatlan következményekhez vezetne, ha megszakadna a kapcsolat, esetleg meghibásodna a robotkar. A videóból ugyanakkor az is kiderül, hogy a mérnöki-fejlesztői csapat a háttérből árgus szemekkel figyelte az eseményeket, hogy szükség esetén közbeavatkozhassanak.

(Fotó: The Mill)

További cikkek a témában:

2025-re kétmillárd eSIM-alapú okoseszköz lehet a világon Az eSIM technológia globális térnyerését nagyrészt az 5G-s hálózatok indulásának és a pandémiának köszönheti: hazánkban jelenleg a Telekomnál működik, de más szolgáltatók is tervezik bevezetését.

5G-vezérlésű darukat telepítenek az ukrán-magyar határ közelében A létesítmény az Ázsiát Európával összekötő Új Selyemút egyik legnagyobb és legmodernebb technológiával felszerelt, meghatározó logisztikai állomása lesz.

Már a kiberbűnözők is felfigyeltek az 5G előnyeire Biztonsági szakértők szerint jövőre új támadási vektorokra számíthatunk, például az 5G sérülékenységeinek keresésére. Az egyik legfontosabb és talán legveszélyesebb trend azonban más lesz.

 


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Egészen apró, agyba ültethető érzékelőt fejlesztettek kínai kutatók, ami vezetékek nélkül működik és néhány hét alatt lebomlik a testben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.