Otthonról is dolgozhatnak a tetoválóművészek az 5G-alapú robotkarral
2021 / 03 / 16 / Perei Dóra
Otthonról is dolgozhatnak a tetoválóművészek az 5G-alapú robotkarral
Valószínűleg nem véletlenül illetik pont az Impossible (hihetetlen) jelzővel azt a tetoválást, illetve projektet, amelyet a holland T-mobile álmodott meg, és amelynek - legalábbis részben - célja az 5G előnyeinek bemutatása. A hipergyors kommunikációt lehetővé tévő technológia segítségével egy tetoválóművész ugyanis úgy varrt fel egy mintát egy nő karjára, hogy maga a tetováló valójában végig egy műkézre rajzolta a mintát.

A rövid, ám annál látványosabb videóban ugyanakkor nem csupán az 5G pozitív tulajdonságai látszódnak, hanem a Mill's technológiai csapatának kreativitása, a művész, Wes Thomas rendkívüli képességei, akárcsak Stijn Fransen színésznő türelme, aki bevállalta a nem mindennapi procedúrát. Ne tévesszen meg senkit a felvétel hossza, mert még ilyen rövid idő alatt is pontosan lekövethetjük a momentumot attól a pillanattól kezdve, ahogy beállították a robotkart, egészen a végső mű elkészüléséig:

A projekt megálmodói eleinte bizonytalanok voltak dolgukban - na nem a gyér internetkapcsolat miatt, hanem mert a tetoválókar nem mindig utánozta pontosan az emberi kéz mozgását. Sokáig kellett finomítani rajta, mire megtanulta, hol kezdődik a bőr, és nem mélyesztette túl mélyre a tűt. (Az első igazi tetoválás felvarrása előtt zöldségeken és műbőrön kísérleteztek). A T-Mobile 5G hálózata bebizonyította hatékonyságát, mivel a videón látszik, hogy

Thomas és a robotkar gyakorlatilag egyszerre dolgoznak, csak éppen eltérő helyszínen.

Plusz a jelek szerint a színésznő is elégedett a végeredménnyel. A dolog egyébként abból a szempontból is érdekes, hogy a 'távtetováláshoz' valóban stabil, hipergyors 5G-hálózat szükséges, hiszen beláthatatlan következményekhez vezetne, ha megszakadna a kapcsolat, esetleg meghibásodna a robotkar. A videóból ugyanakkor az is kiderül, hogy a mérnöki-fejlesztői csapat a háttérből árgus szemekkel figyelte az eseményeket, hogy szükség esetén közbeavatkozhassanak.

(Fotó: The Mill)

További cikkek a témában:

2025-re kétmillárd eSIM-alapú okoseszköz lehet a világon Az eSIM technológia globális térnyerését nagyrészt az 5G-s hálózatok indulásának és a pandémiának köszönheti: hazánkban jelenleg a Telekomnál működik, de más szolgáltatók is tervezik bevezetését.

5G-vezérlésű darukat telepítenek az ukrán-magyar határ közelében A létesítmény az Ázsiát Európával összekötő Új Selyemút egyik legnagyobb és legmodernebb technológiával felszerelt, meghatározó logisztikai állomása lesz.

Már a kiberbűnözők is felfigyeltek az 5G előnyeire Biztonsági szakértők szerint jövőre új támadási vektorokra számíthatunk, például az 5G sérülékenységeinek keresésére. Az egyik legfontosabb és talán legveszélyesebb trend azonban más lesz.

 


Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.