Percek alatt elkapkodták az aranyból készült PS5 konzolt

2021 / 02 / 22 / Perei Dóra
Percek alatt elkapkodták az aranyból készült PS5 konzolt
Az átszámítva százötvenmillió forintot érő konzol az orosz Caviar fejlesztőinek munkáját dicséri: négy hónapot dolgoztak rajta, és csupán kilencet gyártottak belőle.

Polgárpukkasztás Caviar módra

Az orosz cég neve leginkább a luxuskategóriás telefonok iránt érdeklődőknek lehet ismerős, melyeket - az átlagember számára - megfizethetetlen alapanyagokból vonnak be. A Caviar évek óta fontos piaci szereplő, emiatt jó érzékkel, nagy tapasztalattal választja ki az egzotikus anyagokat, mikor átszabja a legújabb csúcsmobilokat. Ám ezúttal nem egy okostelefon, hanem az egyik új generációs konzol, a Sony műhelyéből érkező PlayStation 5 került a tervezők asztalára: felismerhetőségének céljából a gép egyedi vonalvezetését megtartották, az anyaghasználatban azonban jelentős változás történt, a cég ugyanis a lemezmeghajtó nélküli PS5 teljes átalakítása mellett döntött. Indoklásuk szerint tettüket nem a spórolás vezérelte, sokkal inkább a tudat, hogy vevőkörüket úgysem zavarja majd, ha nem tudják használni a korábban megvásárolt lemezeket.

A Caviar-féle PlayStation 5-ön nem igazán hagytak helyet a műanyag és fém felületeknek, helyette minden aranyborítást kapott. Plusz, hogy a konzol megjelenése még izgalmasabb legyen – vagy hogy még több aranyat lehessen beleforgatni a konstrukcióba –, még egy divatos, poligonos dizájnt is kapott. Az újdonságot találóan Golden Rock névre keresztelték. Ami a piszkos anyagiakat illeti, talán mondanunk sem kell, mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki szemet vetett a Golden Rock-ra:

a készülék fogyasztói ára ötszázezer dollár, négy és fél kilogrammnyi tizennyolc karátos aranyat tartalmaz, ami önmagáért beszél.

Sokkal érdekesebb, hogy az alapanyag ára valójába „csupán” kétszázezer dollár körüli, az előállítási költsége pedig alapjáraton körülbelül négyszáz dollár. A Caviar szerint a borsos árat többek között a gyártási folyamat összetettsége és időigényessége indokolja, egy ilyen konzol elkészítése ugyanis nagyjából négy hónapba telik, a cég ráadásul ékszerészeket is bevont a folyamatba. Ha pedig valakit még ez sem győzött meg, a Caviar a kontrollerekről sem feledkezett meg, azokat fekete krokodilbőrrel vonták be, ami ígéretük szerint egészen más fogási élményt nyújt a Sony eredeti vezérlőihez képest.

A Caviar összesen kilenc darab konzol készítését tervezi, illetve nemcsak tervezi, hanem meg is valósítja, így ötletük az elmúlt évek egyik legjobb befektetésének ígérkezik. (A hírek szerint mostanra ezernél is több megkeresés érkezett a termékkel kapcsolatban). Az érdeklődök között állítólag LeBron James is ott van, akárcsak a világ legbefolyásosabb orosz és amerikai milliárdosai. A Caviar az átlagemberekre is gondolt, és készített egy kilencvenkilenc darabból álló, limitált szériás karbon és fekete bőr PlayStation 5-öt is. A karbonba burkolt megoldás mindössze ötezer-nyolcszázharminc dollárba kerül, a fekete bőrrel behúzott változat pedig nyolcezer-száznegyvenbe.

További cikkek a témában:

A Microsoft gyengébb konzolja lesz az új generáció szűk keresztmetszete? Utalnak már rá jelek, hogy a Series S alacsonyabb számítási kapacitása miatt a fejlesztők kénytelenek kétszer is meggondolni, milyen technológiát használjanak a játékaikban.

Kiderült, mi okozza a PlayStation széles körben tapasztalt hibáját, és az is, hogy miért fog ez egyre többeket érinteni A PS5 kontrollere maga a videójátékos perifériák jövője – legalábbis elvileg: kiderült ugyanis, hogy ezek az eszközök nagy valószínűséggel és könnyen hibásodnak meg.

Kész, vége? – A Google bezárta a Stadia belsős fejlesztőit A Google bezáratta a Stadiára fejlesztő belsős stúdióit – extrém lépés, ami bár nem feltétlen jelenti a szolgáltatás végét, de azért akadnak vele gondok.

(Fotó: Bosshunting, Gqindia)

 


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Idén is próbára tehetik a programozói-, és koncentrálóképességüket a hazai IT-tehetségek az ArubaCloud versenyén, ahol a nyertesek a saját startupjuk beindításához kapnak támogatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.