Plázában nyit boltot a Facebook anyavállalata, a Meta

2022 / 04 / 26 / Pőcze Balázs
Plázában nyit boltot a Facebook anyavállalata, a Meta
Május 9-én, a kaliforniai Burlingame-ben nyílik meg az első Meta Store. A cél, hogy minél többen személyesen megismerjék és átéljék a vállalat vízióját a metaverzumról.

A boltban a The Verge cikke szerint ki lehet majd próbálni a Quest 2 VR sisakot, illetve az ahhoz fejlesztett játékokat, de fel lehet venni a Stories szemüvegeket, és egy gyorsat videotelefonálhatnak is a vásárlók a Portal eszközök segítségével. Az üzlet mindössze százötven négyzetméteres lesz, de azt ígérik, hogy tele lesz élményekkel: például egy faltól falig érő LED-képernyővel, amelyen kivetítve láthatjuk azt, amit a sisakot hordó látogató épp megtapasztal. Az élményeinkről pedig automatikusan kapunk egy félperces videót, amit megoszthatunk másokkal, ha szeretnénk.

Az üzlet vezetője, Martin Gilliard kiemelte: Burlingame közel van a központjukhoz, így segíthet a fejlesztésekben azzal, hogy valódi vásárlóktól, személyesen kapnak visszajelzéseket a termékeikkel kapcsolatban. "Nem a metaverzumot áruljuk a boltban, de remélhetőleg azok, akik betérnek hozzánk, többet tudnak majd arról, hogy hogyan tudnak ahhoz kapcsolódni a termékeinkkel" - tette hozzá.

Minderre azért van szükség, mert Mark Zuckerberg a vállalat teljes jövőjét a metaverzumra tette fel. Ami még nem igazán létezik.

Februárban a harmadával csökkent a Meta részvényeinek az értéke, mert a szolgáltatásaik felhasználóinak a száma tetőzni látszik, míg a hirdetési bevételeiknek komolyan ártanak az Apple magánszféra-védelmi megoldásai. Így nem meglepő, hogy a cég folyamatosan próbálja minél vonzóbbá és kézzelfoghatóbbá tenni a fejlődése következő lépcsőjét, a metaverzumot. Ennek szellemében nemrég bejelentették a világ leggyorsabb MI-szuperszámítógépének tervét, sőt, Zuckerberg egyenesen azt ígérte, hogy valóra váltják az emberiség egyik legrégebbi álmát, az idegen nyelvek közti teljes átjárhatóságot.

Ugyan a Metára elsősorban a Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyavállalataként gondolunk, de a cég hardver felhozatala is egyre szélesebb és látványosabb. 2014 óta a vállalathoz tartozik az egyik legígéretesebb VR startup, az Oculus, amelyet időközben Reality Labs-zé kereszteltek át. Az üzletág ugyan rendkívül veszteséges, csak tavaly tízmilliárd dolláros mínuszt termelt, de a sisakjai, a Meta Quest sorozat tagjai igen népszerűek: karácsonykor a futtatásukhoz szükséges mobilalkalmazás volt a legtöbbször letöltött app az Apple App Store-jában. A Questek mellett a Portal nevű, elsősorban videotelefonálásra kifejlesztett hardvereik, illetve a Ray-Bannel közös Stories szemüvegeik is próbálják szélesíteni a Meta játékterét, illetve annak az Apple-től és a Google-től valamelyest független részét.

(Fotó: Facebook)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.