Plázában nyit boltot a Facebook anyavállalata, a Meta

2022 / 04 / 26 / Pőcze Balázs
Plázában nyit boltot a Facebook anyavállalata, a Meta
Május 9-én, a kaliforniai Burlingame-ben nyílik meg az első Meta Store. A cél, hogy minél többen személyesen megismerjék és átéljék a vállalat vízióját a metaverzumról.

A boltban a The Verge cikke szerint ki lehet majd próbálni a Quest 2 VR sisakot, illetve az ahhoz fejlesztett játékokat, de fel lehet venni a Stories szemüvegeket, és egy gyorsat videotelefonálhatnak is a vásárlók a Portal eszközök segítségével. Az üzlet mindössze százötven négyzetméteres lesz, de azt ígérik, hogy tele lesz élményekkel: például egy faltól falig érő LED-képernyővel, amelyen kivetítve láthatjuk azt, amit a sisakot hordó látogató épp megtapasztal. Az élményeinkről pedig automatikusan kapunk egy félperces videót, amit megoszthatunk másokkal, ha szeretnénk.

Az üzlet vezetője, Martin Gilliard kiemelte: Burlingame közel van a központjukhoz, így segíthet a fejlesztésekben azzal, hogy valódi vásárlóktól, személyesen kapnak visszajelzéseket a termékeikkel kapcsolatban. "Nem a metaverzumot áruljuk a boltban, de remélhetőleg azok, akik betérnek hozzánk, többet tudnak majd arról, hogy hogyan tudnak ahhoz kapcsolódni a termékeinkkel" - tette hozzá.

Minderre azért van szükség, mert Mark Zuckerberg a vállalat teljes jövőjét a metaverzumra tette fel. Ami még nem igazán létezik.

Februárban a harmadával csökkent a Meta részvényeinek az értéke, mert a szolgáltatásaik felhasználóinak a száma tetőzni látszik, míg a hirdetési bevételeiknek komolyan ártanak az Apple magánszféra-védelmi megoldásai. Így nem meglepő, hogy a cég folyamatosan próbálja minél vonzóbbá és kézzelfoghatóbbá tenni a fejlődése következő lépcsőjét, a metaverzumot. Ennek szellemében nemrég bejelentették a világ leggyorsabb MI-szuperszámítógépének tervét, sőt, Zuckerberg egyenesen azt ígérte, hogy valóra váltják az emberiség egyik legrégebbi álmát, az idegen nyelvek közti teljes átjárhatóságot.

Ugyan a Metára elsősorban a Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyavállalataként gondolunk, de a cég hardver felhozatala is egyre szélesebb és látványosabb. 2014 óta a vállalathoz tartozik az egyik legígéretesebb VR startup, az Oculus, amelyet időközben Reality Labs-zé kereszteltek át. Az üzletág ugyan rendkívül veszteséges, csak tavaly tízmilliárd dolláros mínuszt termelt, de a sisakjai, a Meta Quest sorozat tagjai igen népszerűek: karácsonykor a futtatásukhoz szükséges mobilalkalmazás volt a legtöbbször letöltött app az Apple App Store-jában. A Questek mellett a Portal nevű, elsősorban videotelefonálásra kifejlesztett hardvereik, illetve a Ray-Bannel közös Stories szemüvegeik is próbálják szélesíteni a Meta játékterét, illetve annak az Apple-től és a Google-től valamelyest független részét.

(Fotó: Facebook)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Egy brit egyetem diákjai kiszámolták, milyen gyorsan kellene utaznia a Mikulásnak ahhoz, hogy az összes ajándékot időben kiszállítsa.
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Menetrögzítő kamerát már az 1930-as években is használtak, igaz, kicsit más formában, mint manapság.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.