Plázában nyit boltot a Facebook anyavállalata, a Meta

2022 / 04 / 26 / Pőcze Balázs
Plázában nyit boltot a Facebook anyavállalata, a Meta
Május 9-én, a kaliforniai Burlingame-ben nyílik meg az első Meta Store. A cél, hogy minél többen személyesen megismerjék és átéljék a vállalat vízióját a metaverzumról.

A boltban a The Verge cikke szerint ki lehet majd próbálni a Quest 2 VR sisakot, illetve az ahhoz fejlesztett játékokat, de fel lehet venni a Stories szemüvegeket, és egy gyorsat videotelefonálhatnak is a vásárlók a Portal eszközök segítségével. Az üzlet mindössze százötven négyzetméteres lesz, de azt ígérik, hogy tele lesz élményekkel: például egy faltól falig érő LED-képernyővel, amelyen kivetítve láthatjuk azt, amit a sisakot hordó látogató épp megtapasztal. Az élményeinkről pedig automatikusan kapunk egy félperces videót, amit megoszthatunk másokkal, ha szeretnénk.

Az üzlet vezetője, Martin Gilliard kiemelte: Burlingame közel van a központjukhoz, így segíthet a fejlesztésekben azzal, hogy valódi vásárlóktól, személyesen kapnak visszajelzéseket a termékeikkel kapcsolatban. "Nem a metaverzumot áruljuk a boltban, de remélhetőleg azok, akik betérnek hozzánk, többet tudnak majd arról, hogy hogyan tudnak ahhoz kapcsolódni a termékeinkkel" - tette hozzá.

Minderre azért van szükség, mert Mark Zuckerberg a vállalat teljes jövőjét a metaverzumra tette fel. Ami még nem igazán létezik.

Februárban a harmadával csökkent a Meta részvényeinek az értéke, mert a szolgáltatásaik felhasználóinak a száma tetőzni látszik, míg a hirdetési bevételeiknek komolyan ártanak az Apple magánszféra-védelmi megoldásai. Így nem meglepő, hogy a cég folyamatosan próbálja minél vonzóbbá és kézzelfoghatóbbá tenni a fejlődése következő lépcsőjét, a metaverzumot. Ennek szellemében nemrég bejelentették a világ leggyorsabb MI-szuperszámítógépének tervét, sőt, Zuckerberg egyenesen azt ígérte, hogy valóra váltják az emberiség egyik legrégebbi álmát, az idegen nyelvek közti teljes átjárhatóságot.

Ugyan a Metára elsősorban a Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyavállalataként gondolunk, de a cég hardver felhozatala is egyre szélesebb és látványosabb. 2014 óta a vállalathoz tartozik az egyik legígéretesebb VR startup, az Oculus, amelyet időközben Reality Labs-zé kereszteltek át. Az üzletág ugyan rendkívül veszteséges, csak tavaly tízmilliárd dolláros mínuszt termelt, de a sisakjai, a Meta Quest sorozat tagjai igen népszerűek: karácsonykor a futtatásukhoz szükséges mobilalkalmazás volt a legtöbbször letöltött app az Apple App Store-jában. A Questek mellett a Portal nevű, elsősorban videotelefonálásra kifejlesztett hardvereik, illetve a Ray-Bannel közös Stories szemüvegeik is próbálják szélesíteni a Meta játékterét, illetve annak az Apple-től és a Google-től valamelyest független részét.

(Fotó: Facebook)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.