Rakétahátizsákkal repülő katonákat tervez bevetni az indiai hadsereg

2023 / 03 / 11 / Bobák Zsófia
Rakétahátizsákkal repülő katonákat tervez bevetni az indiai hadsereg
A levegőben közeledő katonák könnyedén kikerülhetik az akadályokat - a jet packben és a Jet Suitban a hadseregek is látják a potenciált.

Az indiai hadsereg januárban írta ki a pályázatot 48 rakétahátizsák fejlesztésére, amelyek a katonák mobilitását növelhetik a bevetések során és amelyek a közlekedés új formáját jelenthetik a jelenleg alkalmazott járművek használata mellett. Még nem dőlt el, hogy végül melyik cég fogja legyártani a rendelt egységeket, de egyike a jelentkező cégeknek, az Absolute Composites a 2023-as Aero India rendezvényen már bemutatta azokat a rakétahátizsákokat, amelyeket a katonai egységek számára szántak.

Az Absolute Composites viselhető eszközei a Richard Browning által kifejlesztett Jet Suitok formájára és működési elvére alapoznak, de a struktúrát valamelyest módosították a lehető legbiztonságosabb használat érdekében. Raghav Reddy, a vállalat alapítója a bemutatón elmondta: a Jet Suit egyszerű, könnyen használható és praktikus közeledési módot jelent, ami a nehéz terepen való haladást jelentősen felgyorsíthatja. Az általuk fejlesztett rakétahátizsák-ruházat összesen körülbelül 40 kilogrammot nyom és hét hajtóművel van felszerelve: kettő-kettő a karokon és három a háton. Az eszköz dízellel működik és a 30 literes üzemanyagtartály egy alkalom során körülbelül 8-10 kilométeres hatótávot biztosít, miközben viselője maximálisan 80 km/h-ás sebességgel tud haladni akár 3000 méteres magasságban.

A Jet Suit ugyan extrém és szokatlan személyszállítási megoldásnak tűnik, de bizonyos környezetben mégis előnyösebb lehet a katonák számára, mint a hagyományos járművekkel való közlekedés: aknamezőkön, magaslatokon, sivatagos területen és nyílt vízen való átkelés, vagy éppen hajóról hajóra történő átjutás esetén gyorsabb módszert jelent és a jövőbeli fejlesztések, mint például a kijelzővel ellátott sisak alkalmazása által további plusz funkciókat tesz elérhetővé a felhasználóknak.

(Euro SD Fotó: Getty Images/KevinHyde)

Magyarországon repkedett az "igazi Vasember", aki azt is elárulta, miért nem fogunk rakétahátizsákkal menni a boltba A Gravity Industries alapítóját a Brain Baron kaptuk el egy rövid interjúra, amelynek során beszélt a repülő emberekkel rendezett versenysorozatról és arról is, miért nem tervezne repülő motort.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
A Samsung Galaxy S-széria legerősebb változatának, az Ultrának évek óta nem volt komolyan vehető versenytársa Európában az androidos telefonok között, most viszont a Xiaomi megtörte a jeget a Xiaomi 14 Ultrával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.