A Renault repülő autója bemutatja, hogyan festhet a közlekedés egy utak nélküli világban

2021 / 11 / 27 / Bobák Zsófia
A Renault repülő autója bemutatja, hogyan festhet a közlekedés egy utak nélküli világban
Az AIR4 eVTOL-t egyelőre nem közlekedésre szánják, de a modellt tervező cég szerint bepillantást nyújthat abba a jövőbe, ahol az utak már a levegőben vezetnek majd.

A Renault cég is beszállt a repülő autók készítésének versenyébe, de csak egyetlen prototípus megalkotásának erejéig, az AIR4-et ugyanis speciális alkalomra építették: a Renault 4 megjelenésének hatvanadik évfordulóját ünneplik vele. A klasszikus modell légi változata nem csak egyszerű kiállítási tárgy, valóban tud repülni a négy propellerének és a 22 000 mAh-es akkumulátorának köszönhetően, és még a sebessége is megközelíti a földi használatra szánt elődjéét, 90 km/h-ával tud haladni, de ezt persze erősen korlátozzák a levegőben.

A szénszálas külső váz sajátos kialakítású, nem található rajta ajtó, vagyis az utasok csak a kocsi hátsó részének felemelésével tudnak bejutni a járműbe. Ez a kényelmetlenség azonban nem okoz majd nagy problémákat a senkinek, mivel utasokat az AIR4 nem fog szállítani, légi szolgálat helyett Párizsban állítják majd ki, később pedig Miamiba és New Yorkba utazik. A francia autógyártó számára a TheArsenale design cég tervezte meg a járművet és elmondásuk szerint a modernizált változat bemutatja, hogyan festhet az éppen hatvan éves autó a jövőben, egy olyan világban, ahol már nincsen szükség utakra.

A klasszikus járművek újragondolásának és átalakításának az elmúlt időkben a Renault mellett más cégek is nekikezdtek, a jachtokat tervező Lazzarini Design által alapított Floating Motors például retró Volkswageneket, Miniket és Lamborghiniket tervezett vízi közlekedéshez adaptálva. Az elképzelésük szerint a hajótestre bármilyen modell felszerelhető lesz, így aki egyedi mini jachtot szeretne magának, az kiválaszthatja az általa leginkább kedvelt verziót és megrendelheti a cégtől, akik nagyjából két év múlva szállítják majd a kész egységeket.

(Designboom Fotó: TheArsenal/Lionel Koretzky, Floating Motors)

További cikkek a témában:

Elektromos autóként születhet újjá a Renault 4, Renault 5 A francia márka a múltbeli értékekre alapozva építi fel a jövőt a cég vezetőjének elképzelése szerint.
Kínából érkezhet az első valódi repülő autó Az Xpeng Motors nem csak a Tesla babérjaira tör, de 2024-re már egy repülő autót is piacra dobna.
A Renault is teljes gőzzel fordult rá a villamosításra A Renault is bemutatta villamosítási programját, mely még vicces nevet is kapott: eWays ElectroPop.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Ilyen volt a világ legkülönlegesebb tömegközlekedési eszközén utazni 120 évvel ezelőtt
Ilyen volt a világ legkülönlegesebb tömegközlekedési eszközén utazni 120 évvel ezelőtt
A wuppertali függővasút még ma is üzemel, igaz, sokat változott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.