Robotkutyáról indítják a páncéltörő fegyvert az amerikai tengerészgyalogságnál

2023 / 11 / 10 / Bobák Zsófia
Robotkutyáról indítják a páncéltörő fegyvert az amerikai tengerészgyalogságnál
Az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogsága a négylábú robotról indítható M72 LAW páncéltörőt tesztelte.

Az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogságánál újfajta eszközt tesztelnek a fegyverek hordozása terén: egy robotkutya hátára erősítették az M72 LAW (Light Anti-Tank Weapon) páncéltörő fegyvert, hogy felmérjék a mobilplatformról való indítás lehetőségeit. A tesztre ősszel került sor és az eseményről készült videó tanúsága alapján nem az amerikai Boston Dynamics Spotját, hanem egy kínai gyártó, a Unitree, Go1 robotját használták a kísérlet során.

A tengerészgyalogság októberi beszámolója alapján a teszttel azt vizsgálták, hogyan lehet az általuk robotkecskének nevezett géppel alternatívát biztosítani a katonák számára a felszerelés cipeléséhez és működtetéséhez, ami nehézségekkel és veszélyekkel járhat bevetés közben. A robot alkalmazása lehetővé teszi, hogy a katonák távolról, fedezék mögül oldják meg a támadás feladatát és saját testi épségük kockáztatása nélkül tudják a fegyvert megfelelően közel vinni a célponthoz.

Az Egyesült Államok védelmi erői egyre gyakrabban tesztelik a robotkutyákat különböző katonai szolgálatok teljesítésére és szerepük egyre inkább túlmutat a megfigyelési, adatgyűjtési munkakörökön. Az elmúlt időkben több alkalommal is már fegyverrel ellátott verzióikkal kísérleteztek, emellett az egyelőre fegyvertelen, de az akciókban aktívan résztvevő robotkutyák az amerikai rendőrség körében is megjelentek.

(Fotó: Lance Cpl. Justin Marty/U.S. Marines)

Az USA hadserege már robotkutyára szereli a következő generációs gyalogsági fegyverét A kutya minden terepen elboldogul, és az “állati képességekkel bíró” robotfegyver beleilleszkedhet Amerika nagyobb stratégiájába is.


Egy vasúttársaság legújabb dolgozója egy óriás robotavatár
Egy vasúttársaság legújabb dolgozója egy óriás robotavatár
Betartja két évvel ezelőtti ígéretét a vasúttársaság és munkába állítják a robotot, aminek fő feladata, hogy a felsővezetékeket javítsa.
Elképesztően néz ki a videoklip, amit szinte teljes egészében generatív mesterséges intelligenciával készítettek
A zenét, a dalszöveget és magát a videót is generatív MI-vel hozták létre - de a végeredményen ez egyáltalán nem látszik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.