Robotkutyáról indítják a páncéltörő fegyvert az amerikai tengerészgyalogságnál

2023 / 11 / 10 / Bobák Zsófia
Robotkutyáról indítják a páncéltörő fegyvert az amerikai tengerészgyalogságnál
Az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogsága a négylábú robotról indítható M72 LAW páncéltörőt tesztelte.

Az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogságánál újfajta eszközt tesztelnek a fegyverek hordozása terén: egy robotkutya hátára erősítették az M72 LAW (Light Anti-Tank Weapon) páncéltörő fegyvert, hogy felmérjék a mobilplatformról való indítás lehetőségeit. A tesztre ősszel került sor és az eseményről készült videó tanúsága alapján nem az amerikai Boston Dynamics Spotját, hanem egy kínai gyártó, a Unitree, Go1 robotját használták a kísérlet során.

A tengerészgyalogság októberi beszámolója alapján a teszttel azt vizsgálták, hogyan lehet az általuk robotkecskének nevezett géppel alternatívát biztosítani a katonák számára a felszerelés cipeléséhez és működtetéséhez, ami nehézségekkel és veszélyekkel járhat bevetés közben. A robot alkalmazása lehetővé teszi, hogy a katonák távolról, fedezék mögül oldják meg a támadás feladatát és saját testi épségük kockáztatása nélkül tudják a fegyvert megfelelően közel vinni a célponthoz.

Az Egyesült Államok védelmi erői egyre gyakrabban tesztelik a robotkutyákat különböző katonai szolgálatok teljesítésére és szerepük egyre inkább túlmutat a megfigyelési, adatgyűjtési munkakörökön. Az elmúlt időkben több alkalommal is már fegyverrel ellátott verzióikkal kísérleteztek, emellett az egyelőre fegyvertelen, de az akciókban aktívan résztvevő robotkutyák az amerikai rendőrség körében is megjelentek.

(Fotó: Lance Cpl. Justin Marty/U.S. Marines)

Az USA hadserege már robotkutyára szereli a következő generációs gyalogsági fegyverét A kutya minden terepen elboldogul, és az “állati képességekkel bíró” robotfegyver beleilleszkedhet Amerika nagyobb stratégiájába is.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.