Sikeresen dokkolt a Crew Dragon a Nemzetközi Űrállomáson

2020 / 05 / 31 / Felkai Ádám
Sikeresen dokkolt a Crew Dragon a Nemzetközi Űrállomáson
Ma véget ért a Crew Dragon körülbelül 19 órás útja, és az űrkapszula sikeresen hozzákapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz.

A SpaceX Demo-2 missziója sikeresen hozzákapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz. Némi idő után a két asztronauta, Bob Behnken és Doug Hurley fedélzetre léphetett, hogy csatlakozzanak az ott már szolgálatot teljesítő, három fős 63-as Expedíció stábjához.

A Crew Dragont, a SpaceX első, embereket is szállító űrhajóját tegnap este sikeresen lőtték ki. A cél az volt, hogy Elon Musk vállalata bizonyítsa, képes embert eljuttatni az ISS-re. Ez a cél most sikerült. A két asztronauta most egy jelenleg még nem meghatározot, egy és négy hónap közötti időintervallumot tölt majd el az ISS fedélzetén, ahol nem csak a napi munkából veszik ki a részük, de teszteket végeznek az őket szállító Crew Dragonon is.

(Kép: NASA)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.