Sikeresen dokkolt a Crew Dragon a Nemzetközi Űrállomáson

2020 / 05 / 31 / Felkai Ádám
Sikeresen dokkolt a Crew Dragon a Nemzetközi Űrállomáson
Ma véget ért a Crew Dragon körülbelül 19 órás útja, és az űrkapszula sikeresen hozzákapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz.

A SpaceX Demo-2 missziója sikeresen hozzákapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz. Némi idő után a két asztronauta, Bob Behnken és Doug Hurley fedélzetre léphetett, hogy csatlakozzanak az ott már szolgálatot teljesítő, három fős 63-as Expedíció stábjához.

A Crew Dragont, a SpaceX első, embereket is szállító űrhajóját tegnap este sikeresen lőtték ki. A cél az volt, hogy Elon Musk vállalata bizonyítsa, képes embert eljuttatni az ISS-re. Ez a cél most sikerült. A két asztronauta most egy jelenleg még nem meghatározot, egy és négy hónap közötti időintervallumot tölt majd el az ISS fedélzetén, ahol nem csak a napi munkából veszik ki a részük, de teszteket végeznek az őket szállító Crew Dragonon is.

(Kép: NASA)


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.