Sikeresen dokkolt a Crew Dragon a Nemzetközi Űrállomáson

2020 / 05 / 31 / Felkai Ádám
Sikeresen dokkolt a Crew Dragon a Nemzetközi Űrállomáson
Ma véget ért a Crew Dragon körülbelül 19 órás útja, és az űrkapszula sikeresen hozzákapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz.

A SpaceX Demo-2 missziója sikeresen hozzákapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz. Némi idő után a két asztronauta, Bob Behnken és Doug Hurley fedélzetre léphetett, hogy csatlakozzanak az ott már szolgálatot teljesítő, három fős 63-as Expedíció stábjához.

A Crew Dragont, a SpaceX első, embereket is szállító űrhajóját tegnap este sikeresen lőtték ki. A cél az volt, hogy Elon Musk vállalata bizonyítsa, képes embert eljuttatni az ISS-re. Ez a cél most sikerült. A két asztronauta most egy jelenleg még nem meghatározot, egy és négy hónap közötti időintervallumot tölt majd el az ISS fedélzetén, ahol nem csak a napi munkából veszik ki a részük, de teszteket végeznek az őket szállító Crew Dragonon is.

(Kép: NASA)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az emberiség szén-dioxid-kibocsátását méri majd az űrből az ESA új műholdja
Az emberiség szén-dioxid-kibocsátását méri majd az űrből az ESA új műholdja
Az Európai Űrügynökség (ESA) CO2M nevű küldetése a világon elsőként fogja mérni, hogy mennyi szén-dioxid kerül a légkörbe kifejezetten az emberi tevékenység következtében.
Nemsokára beleshetünk egy fontos holdmisszió előkészületeinek kulisszái mögé
Nemsokára beleshetünk egy fontos holdmisszió előkészületeinek kulisszái mögé
Az első robotizált NASA holdmisszió rovere 100 napig járja a Mons Mouton környékét víz után kutatva, majd küldetése végén megfagy.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.