Szombaton itt az I bike Budapest bringás felvonulás

2021 / 06 / 25 / Justin Viktor
Szombaton itt az I bike Budapest bringás felvonulás
A koronavírus járvány okozta hosszú kényszerszünet után újra itt az I bike Budapest bringás felvonulás. Szombaton Budapest végre egy napra újra bringás várossá válhat, a szervezők szerint pedig holnap mindenkinek az aszfalton a helye valahány testi erővel hajtott kerék felett, akinek fontos a zöld mobilitás és az élhetőbb város.

Összkerékpáros bringatisztelet

Az eseményt az I bike Budapest, a Critical Mass Hungary és a Magyar Kerékpárosklub szervezi, és a tervek szerint három órán át tarthat majd. Június 26-án nyugodtan és a korlátozások nélkül lehet majd áttekerni Budapest olyan részein is, ahol máskor sokkal nehezebb. Aki nehezen képzelné el a sokkal kevesebb beengedett autóval működő várost, annak is jó lehetőség lehet a szombati, első kézből megtapasztalni, hogy milyenek Budapest legforgalmasabb pontjai, amikor a biciklik veszik át a terepet.

A gurulás útvonala a Budai alsó rakpart - Petőfi híd - Közraktár utca - Pesti alsó rakpart - Andrássy út – Bajza utca – Damjanich utca – Városliget Nagyrét lesz, a végén a világ legnagyobb bringaemelésével.

A felvonulást szervező Magyar Kerékpárosklub krédója szerint ahol jó bringázni, ott jó élni is. Ők olyan Budapestért küzdenek, ahol mindenki biciklire tud ülni.

Menetrend

Az indulás 14:00 órakor lesz a budai alsó rakpart Margit híd feletti szakaszán. A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy lehetőleg északról érkezzen a helyszínre.

Az eseményt René van Hell, Hollandia magyarországi nagykövete indítja majd, hiszen ők a legbringásabb ország, és több mint 10 éve segítik a magyar kerékpáros fejlődést.

Térkép hozzá

A felvonulás előtt, közben, és utána programok, események is lesznek:

A starthoz csapatosan is oda lehet tekerni, a közös betekerések Facebookon szerveződnek, a csoportok az alábbi hivatkozásokra kattintva érhetőek el:

Észak-Pest (XV. ker. IV. ker., XIII. kerület)

Hűvösvölgyből a Széna téren át.

Kőbánya (X. kerület)

XVI. kerület

Rákosmente (XVII. kerület)

Szentendre, Békásmegyer

Az esemény után Piknik & zene a Ligetben néven a Nagyréten folytatódnak a programok, az aláfestőzenét Gumilap, Turiszt és Panda adja a Dub Phase Soundsystemből.

Bringás fotózásra is lesz lehetőség a pop up stúdióban a városligeti réten, a képek az esemény hivatalos Facebook oldalára kerülnek.

A tavalyi esemény közösségi filmje pedig ilyen klassz lett.

(Forrás: IbikeBudapest Kép: IbikeBudapest)

Ez is érdekelhet:

Tényleg annyira szuper a NASA által kifejlesztett, levegő nélküli biciklikerék? A fémötvözetből készült, defektmentes kerék a marsjáróknak tökéletes, de egy mountain bike-on nem valószínű, hogy egyhamar viszont látjuk.

A Huawei mérnökei készítettek egy önvezető biciklit A robotkerékpár felismeri a közlekedési lámpákat és a körülötte levő objektumokat is, az egyensúlya pedig olyan, hogy egy korlát tetején is képes megállni.

A dörzshajtással működő e-motor bármilyen biciklit elektromossá alakít A felcsatolható elektromos motor előnye, hogy nem terheli meg a kerékpárt túlzott többletsúllyal és csak akkor kell feltenni, ha már tényleg fáradunk.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ötven éve vizsgálhatnánk a klímaváltozás hatásait, de Nixon elnök másként döntött
Ötven éve vizsgálhatnánk a klímaváltozás hatásait, de Nixon elnök másként döntött
Az amerikai politikus asztalára került, 1971-ben készült dokumentum az "emberi faj túlélésének biztosításáról" írt, és csak most került nyilvánosságra.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.