Tiltani kezdte a Netflix a jelszómegosztást, az előfizetők első tapasztalatai nem túl jók

2022 / 06 / 02 / Pőcze Balázs
Tiltani kezdte a Netflix a jelszómegosztást, az előfizetők első tapasztalatai nem túl jók
A világ legismertebb streaming szolgáltatója Dél-Amerikában próbálgatja, hogy hogyan tudja a jelszavaikat megosztó felhasználókat más útra téríteni. Most egy kutatás arra jutott, hogy a felhasználók úgy érzik, nem tájékoztatta őket megfelelően a vállalat.

Március közepén számoltunk be arról a Rakétán, hogy a Netflix elkezdte felszólítani a megosztott fiókkal videózókat, hogy fizessenek elő önállóan a szolgáltatásra. Mert hiába teszi lehetővé a havi 3490 forintos standard csomag, hogy két, illetve a 4490 forintos prémium csomag, hogy négy képernyőn nézzünk filmeket egyszerre, mindez a szándékaik szerint egy háztartásra vonatkozik. Egy hónappal később, a cég első negyedéves jelentése után mélyrepülésbe kezdtek a részvényeik, miután kiderült, hogy csökkent az előfizetőik száma. Így egyértelműnek tűnt, hogy a reklámokat is sugárzó, olcsóbb csomag bevezetése mellett felgyorsítják a jelszómegosztás felszámolását.

Vannak kutatások, amelyek szerint ez a jelenség az amerikai előfizetők ötödét, esetleg harmadát érinti, de akad kisebb mintán elvégzett felmérés, ami nyolcvannégy százalékra teszi a megosztók arányát az országban.

Nem örül a Netflix, hogy a haverunk előfizetését használjuk – lépni fognak Nem ritkaság, hogy több háztartás használ egy Netflix-fiókot, ám a szolgáltató türelme ezzel kapcsolatban most fogyott el.

Az USA-tól délre már március közepe óta igyekeznek megtalálni a megoldást erre a problémára, azonban a The Verge cikke szerint az előfizetőik nem érzik úgy, hogy megfelelően tájékoztatták volna őket. Pedig a cég a weboldalán elég egyértelműen fogalmaz: három dollárnyi, vagyis körülbelül ezer forintnyi összegért egy vagy két, a lakásukon kívül élő embernek igényelhetnek extra előfizetést a chileiek, peruiak és Costa Rica-iak, akik a korábban megnézett filmjeik listáját is átmásolhatják az új fiókjukba. Ezzel szemben az érintettek közül van, aki minderről semmilyen tájékoztatást nem kapott, illetve vannak, akik a figyelmeztetéseket egyszerűen továbbnyomják, és nem történik semmi az előfizetésükkel. A cég ügyfélszolgálatán dolgozó munkatárs megerősítette, hogy ha felhívják őket azzal, hogy épp utazik egy családtag, akkor engedélyezik, hogy az továbbra is ingyenesen netflixezzen. A vállalat szóvivője pedig azt mondta, hogy másfél éve dolgoznak ezeken a megoldásokon, és idáig "elégedettek a reakciókkal".

(Borítókép: Cardmapr.nl/Unsplash)

Kipróbáltuk az appot, ami segít kiigazodni a streaming-káoszban A Plex-szel ki lehet deríteni, hogy melyik film melyik streaming platformon érhető el.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.