Tíz négyzetméteres, de havi kétszáznyolcvan forintért már bérelhető apró lakásokat kínál a japán IKEA

2021 / 11 / 25 / Felkai Ádám
Tíz négyzetméteres, de havi kétszáznyolcvan forintért már bérelhető apró lakásokat kínál a japán IKEA
A „Tiny Homes” lesz a nagyvárosi lakhatási válság megoldása? Ebben a formában biztos nem, de a berendezett, aprócska otthon ezért az árért sokaknak lehet csábító.

Az IKEA Japan a Tiny Homes kampány részeként kínál bérletre 10 négyzetméteres összterületű lakásokat havi 99 yenért, ami 280 magyar forintnak felel meg. Mit lehet kapni 280 forintért? Esetleg pár almát, illetve tehát egy nagyon pofás, egy főnek akár kényelmesnek is nevezhető miniatűr otthont a híresen zsúfolt Tokió Sindzsuku kerületében, ami a főváros kereskedelmi és adminisztrációs központja. A kibérelhető ingatlanok osztott szintes tetőtéri apartmanok, melyeket már előre berendeztek IKEA bútorokkal. A 280 forintnak megfelelő összegen felül azonban még rezsit is kell természetesen fizetni.

Az IKEA szürke plüsscápája a hazai vásárlóközönségnek is ismerős lehet, de azt talán nem sokan tudják, hogy a játékállatot Blahajnak nevezik. Nos, Blahaj felcsapott ingatlanközvetítőnek, így a lenti videón „ő” mutat be egy ilyen aprócska otthont. A cápa amúgy teljesen ránőtt a kezdeményezésre, az érdeklődök ugyanis a „Blahaj ingatlanirodákban” szerezhetnek több információt. Az idézőjel annak szól, hogy ezek csak átmeneti irodák és Tokió két nagyobb IKEA üzletében tartanak nyitva – mit ad Isten – épp a karácsonyi bevásárlási időszakban. Az Insider egyébként megkérdezte az IKEA Japan-t, hogy mennyien jelentkeztek ilyen albérletre, de a cég ezt a számot nem közölte.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a lakásokat csak rövid távra, egész pontosan 2023. január 15-ig lehet bérelni, akkor látható, hogy inkább egyfajta reklámkampányról beszélhetünk (gondolom elég sikeresről, hiszen még hazánkig is elért a híre), amelyen a szokásosnak nevezhető autó helyett rövid távú bérleményt lehet nyerni. Ettől függetlenül azonban nagyon jól jár, akinek jut egy ilyen lakás, és a hasonló kezdeményezések, akár önkormányzati hátszéllel nagyot lendíthetnének rengeteg ember életminőségén.

(Forrás: Insder, SoraNews24, IKEA Japan, fotó: IKEA Japan)

További cikkek a témában:

A szegényeknek jövedelemarányosan is többe kerül a lakhatás A tavalyi adatokhoz képest nemhogy érdemben csökkent volna a lakhatási szegénységben élők száma, de jelentős erőfeszítések nélkül a társadalmi egyenlőtlenségek csak fokozódni fognak - állapította meg a Habitat for Humanity Magyarország a lakhatási szegénységről szóló legújabb jelentésében.

Miért szöknek az egekbe az ingatlanok árai? Az elmúlt esztendők során jelentős mértékben drágult az ingatlanok ára idehaza. Ez mellesleg nem csak Magyarországon van így, a jelenség világméretű. Bár 2007-ben volt egy úgynevezett ingatlanpiaci buborék az Egyesült Államokban, a lakáspiaci árindex némi megtorpanást követően újból felfelé indult meg.

A hajléktalanoknak saját mini-háza lehet a számukra megépített texasi faluban A mikroházakat maguk a lakók tervezhették meg, akik, immár ex-hajléktalanként munkát is vállalhatnak, mivel az albérletet fizetniük kell. A falu környékén, a texasi Austinban nemrégen vezettek be tiltást az utcai sátortáborok ellen.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.