Több mint kétszázezren gyűltek össze a világ legnagyobb Zoom-meetingjén

2021 / 03 / 01 / Bobák Áron
Több mint kétszázezren gyűltek össze a világ legnagyobb Zoom-meetingjén
A Mágha púdzsá a buddhisták egyik legfontosabb spirituális ünnepnapja, amelyen normál esetben több százezren gyűlnek össze a Bangkok mellett található Wat Phra Dhammakaya templomnál, hogy gyertyát gyújtsanak.

Az ünnepnap Thaiföldön, Kambodzsában és Laoszban idén február 26-ára esett, azonban a járvány miatti korlátozások és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírások miatt az eseményen csak ezer kiválasztott vehetett részt személyesen. A templom vezetése ugyanakkor igyekezett megoldani, hogy ha csak virtuálisan is, de minden hívő tiszteletét tehesse a jeles napon, így a templom oldalán egy 280 méter hosszú kijelzőt állítottak fel, amelyen keresztül bárki bekapcsolódhatott a gyertyagyújtásba Zoomon keresztül. A Reuters szerint a rendezvényen így több mint kétszázezeren vettek részt, akiknek a nevében az ezer, előre kiválasztott buddhista gyújtotta meg a gyertyákat. (Gizmodo)

(Fotó: Lauren DeCicca, Guillaume Payen/Anadolu Agency/Getty Images)

További cikkek a témában:

Az egész internet a macskává változott ügyvéden röhög "Nem vagyok macska!" - magyarázkodott az ügyvéd, aki cuki kiscicaként jelentkezett be az online meghallgatásra.

A Zoom applikáció miatt vagyunk egyre kimerültebbek? A világháló mostanra életünk nem csupán egyik, de legmeghatározóbb színtere lett, hiszen napközben online értekezünk munkatársainkkal, este pedig jöhet a család vagy a barátok. De miért érezzük egyre kimerültebbnek magunkat, ha egyszer ki sem kell lépünk a házból? És mi köze ennek a Zoom-hoz?

Miért ilyen fárasztó az online meeting, és mit tehetünk a végkimerülés elkerülése érdekében? A videomeetingek extra mentális erőfeszítést kívánnak az embertől, így nem csoda, ha kimerülünk: de miért ilyen fárasztó a virtuális értekezlet, és milyen óv, illetve megelőző intézkedéseket tehetünk, hogy elkerüljük a kiégést?


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Összehasonlítottuk a három legjobb, ingyenes mesterséges intelligenciát
Összehasonlítottuk a három legjobb, ingyenes mesterséges intelligenciát
A ChatGPT, a Gemini és a Claude a programjavaslatok és a bevásárlólista mellett még Petőfi Szeptember végénjét is kiegészítette nekünk.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.