Úgy tűnik, hogy elkezdődött az Apple AR-VR sisakjának a gyártása

2022 / 02 / 23 / Pőcze Balázs
Úgy tűnik, hogy elkezdődött az Apple AR-VR sisakjának a gyártása
Évek óta keringenek pletykák arról, hogy az Apple is belép a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) határmezsgyéjére egy saját szemüveggel vagy sisakkal. Egyre valószínűbb, hogy idén ősszel végre bemutatják az eszközt.

Az Ars Technicán olvasható hír szerint a kütyü fejlesztése már nem a prototípus-fázisban van, hanem az úgynevezett mérnöki validáció és tesztelés második szakaszába (EV2) lépett. A cikk emlékeztet rá, hogy az Apple termékek megszületésének a rendje szerint ezután következik a formaterv, majd a tényleges gyártás ellenőrzése, amit a tömegtermelés követ.

Amint arról korábban a Rakétán is beszámoltunk, a cég feltehetőleg egy önállóan működő, vagyis nem állandóan a számítógépünkhöz vagy a telefonunkhoz kötött, sisakszerű eszközzel fog debütálni a szektorban, amit valószínűleg a jelenlegi leggyorsabb, M1 Pro vagy M1 Max chipjük hajt. Az is sejthető, hogy nem rögtön a végfelhasználóknak szánják a termékük első verzióját. Erre utalhat a háromezer dollár környékére saccolt ár, ami itthon jóval egymillió forint fölött állhat meg, illetve az is, hogy az Apple-nek először a fejlesztői közösségét kell meggyőznie arról, hogy érdemes AR-VR alkalmazásokat fejlesztenie. A konkurens Meta olyan agresszíven kezdte el felvásárolni a területen működő startupokat, hogy még az is felmerült, hogy versenyellenes a magatartása. Érthető, hogy Zuckerbergék sietnek, hiszen minél hamarabb demonstrálniuk kell, hogy a metaverzum nem egy távoli álom, hanem a közeljövőben testet öltő elképzelés.

Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az Apple egyszer csak belép az AR-VR piacra, hiszen maga a vezérigazgató, Tim Cook olyan sokszor beszélt arról, hogy mennyire fontos szerintük a kiterjesztett valóság, hogy a gyűjtésnek külön cikket szentelt a The Verge. Az azonban, hogy valóban idén ősszel láthatjuk-e az első ilyen terméküket, még mindig kérdéses: Mark Gurman és Ming-Csi Kuo, a két legismertebb Apple-elemző is tévedhetnek, ahogyan az ellátási láncot most vizsgáló DigiTimes is. Hogy mekkorát, az csak akkor fog kiderülni, amikor végre meglátjuk Tim Cook kezében vagy fején az eszközt.

(Borítókép: Rebecca Nelson/Getty Images)

Már jövőre megérkezhet az Apple okosszemüvege, ami tíz éven belül nyugdíjba küldheti az iPhone-t is Megbízható források szerint az Apple AR-szemüvege a telefontól független, önálló készülék lesz, a processzora pedig a MacBookokéval fog vetekedni.


Meztelen képeket generáltak az osztálytársaikról, próbára bocsátották és képzésekre kötelezték a tizenöt fiatalt
Meztelen képeket generáltak az osztálytársaikról, próbára bocsátották és képzésekre kötelezték a tizenöt fiatalt
A tizenhárom és tizenöt év közti spanyol fiatalok mesterséges intelligenciával készítettek montázsokat.
Megfejtették a világ legősibb számítógépének, az antiküthérai szerkezet titkát
Megfejtették a világ legősibb számítógépének, az antiküthérai szerkezet titkát
A 21. század egyik legérzékenyebb tudományos eszközével kifejlesztett technikák, amelyek a téridő hullámzásait elemzik, új megvilágításba helyezték a legrégebbi ismert analóg számítógép működését.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.