Úgy tűnik, hogy elkezdődött az Apple AR-VR sisakjának a gyártása

2022 / 02 / 23 / Pőcze Balázs
Úgy tűnik, hogy elkezdődött az Apple AR-VR sisakjának a gyártása
Évek óta keringenek pletykák arról, hogy az Apple is belép a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) határmezsgyéjére egy saját szemüveggel vagy sisakkal. Egyre valószínűbb, hogy idén ősszel végre bemutatják az eszközt.

Az Ars Technicán olvasható hír szerint a kütyü fejlesztése már nem a prototípus-fázisban van, hanem az úgynevezett mérnöki validáció és tesztelés második szakaszába (EV2) lépett. A cikk emlékeztet rá, hogy az Apple termékek megszületésének a rendje szerint ezután következik a formaterv, majd a tényleges gyártás ellenőrzése, amit a tömegtermelés követ.

Amint arról korábban a Rakétán is beszámoltunk, a cég feltehetőleg egy önállóan működő, vagyis nem állandóan a számítógépünkhöz vagy a telefonunkhoz kötött, sisakszerű eszközzel fog debütálni a szektorban, amit valószínűleg a jelenlegi leggyorsabb, M1 Pro vagy M1 Max chipjük hajt. Az is sejthető, hogy nem rögtön a végfelhasználóknak szánják a termékük első verzióját. Erre utalhat a háromezer dollár környékére saccolt ár, ami itthon jóval egymillió forint fölött állhat meg, illetve az is, hogy az Apple-nek először a fejlesztői közösségét kell meggyőznie arról, hogy érdemes AR-VR alkalmazásokat fejlesztenie. A konkurens Meta olyan agresszíven kezdte el felvásárolni a területen működő startupokat, hogy még az is felmerült, hogy versenyellenes a magatartása. Érthető, hogy Zuckerbergék sietnek, hiszen minél hamarabb demonstrálniuk kell, hogy a metaverzum nem egy távoli álom, hanem a közeljövőben testet öltő elképzelés.

Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az Apple egyszer csak belép az AR-VR piacra, hiszen maga a vezérigazgató, Tim Cook olyan sokszor beszélt arról, hogy mennyire fontos szerintük a kiterjesztett valóság, hogy a gyűjtésnek külön cikket szentelt a The Verge. Az azonban, hogy valóban idén ősszel láthatjuk-e az első ilyen terméküket, még mindig kérdéses: Mark Gurman és Ming-Csi Kuo, a két legismertebb Apple-elemző is tévedhetnek, ahogyan az ellátási láncot most vizsgáló DigiTimes is. Hogy mekkorát, az csak akkor fog kiderülni, amikor végre meglátjuk Tim Cook kezében vagy fején az eszközt.

(Borítókép: Rebecca Nelson/Getty Images)

Már jövőre megérkezhet az Apple okosszemüvege, ami tíz éven belül nyugdíjba küldheti az iPhone-t is Megbízható források szerint az Apple AR-szemüvege a telefontól független, önálló készülék lesz, a processzora pedig a MacBookokéval fog vetekedni.


Az önvezető technológia nagy áttörését nem az önvezető taxik hozzák el
Az önvezető technológia nagy áttörését nem az önvezető taxik hozzák el
Az önvezető technológia egyik jelentős szerepkörét a szállítmányozás jelentheti, az önvezető kamionok ugyanis sok problémára nyújthatnak valódi megoldást. Az autonóm módon közlekedő járművek azonban nem csak az autópályákon, hanem zsúfolt városi környezetben is megjelennek többek között az önvezető taxiknak köszönhetően. Hogyan reagálnak majd az emberek az önvezető járművek jelenlétére az utakon, milyen a társadalmi megítélése ennek a speciális technológiának? Dr. Prónay Szabolcs egyetemi docens és Halmos Gyula, a Bosch csoport mérnöke podcastban beszélt a technológiával kapcsolatos kérdésekről.
A Google máris bejelentette az új AI-modelljét, ami a Gemini 1.0-nál is sokkal fejlettebb
A Google máris bejelentette az új AI-modelljét, ami a Gemini 1.0-nál is sokkal fejlettebb
A Google alig egy hete tette elérhetővé a ChatGPT kihívójának szánt Gemini legerősebb változatát, a Gemini 1.0 Ultrát, de máris bejelentettek egy új modellt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.