Az új Zoom funkcióval visszatérhetünk az irodába és újra kollégáink körében dolgozhatunk, virtuálisan

2021 / 05 / 01 / Bobák Zsófia
Az új Zoom funkcióval visszatérhetünk az irodába és újra kollégáink körében dolgozhatunk, virtuálisan
A home office időbeosztás szempontjából kényelmes lehet, de pszichológiailag nem feltétlenül a legelőnyösebb megoldás a munkavégzéshez. Az online platformok ezért újabb és újabb funkciókkal segítik a csapatmunkát.

A Microsoft Teams már régen bevezette a Together Mode-ot, amely lehetőséget ad rá, hogy egy virtuális irodában találkozhassanak a felhasználók az online meetingek során. A Zoom kivételesen most megkésve adta csak ki a maga verzióját, általában ők jelentkeznek először egy-egy új feature-el, de hétfőtől már náluk is elérhető az Immersive View, amely a Together Mode-hoz hasonlóan egy helyre tereli a résztvevőket a megbeszélés alatt.

Bár az élmény közel sem ér fel egy hologramos vagy avatárok által valamilyen metaverzumban zajló találkozó élményével, de így segíthet valamennyire abban, hogy újra közelebb érezzük magunkat a kollégáinkhoz legalább egy meeting erejéig.

Az új funkciót a következőképpen tudjuk alkalmazni:

  • a funkciót desktopon Windowson vagy MacOS-en a meeting hostjának kell beállítania a megbeszélés kezdete előtt
  • ehhez egészen egyszerűen a jobb felső sarokban lévő Immersive View feliratra kell kattintani
  • ezután kiválaszthatjuk a hátteret, vagy feltölthetünk saját képet is, ha egyedi beállítást szeretnénk létrehozni
  • arra figyelnünk kell, hogy egy virtuális irodában maximálisan 25 fő elhelyezésére van csak lehetőség, valamint azok, akik a Zoom egy régebbi verzióját használják, amelyben nem található meg az új funkció, kimaradnak a közös élményből és továbbra is a szokásos galéria kép fogadja őket
  • ha 25 főnél többen vesznek részt a meetingen, akkor őket a thumbnail sávban találhatjuk meg
  • felvételre az Immersive View nem ad lehetőséget, így a találkozót nem tudjuk archiválni
  • nem csak irodai hátteret, hanem osztályteremet is beállíthatunk, valamint a résztvevőket a host a kedve szerint rendezheti akár az online óra/meeting közben is

(Fotó: Zoom)

További cikkek a témában:

Így mentheted ki magad elegánsan egy Zoom-meetingről A videokonferenciák mára elengedhetetlen részei lettek a mindennapoknak, de előfordul, hogy úgy érezzük, egy megbeszélés hosszabbra nyúlt, mint amit el tudnánk viselni.
Hogyan kapcsoljuk be és ki a "nem vagyok macska" filtert a Zoomon? A bírósági videochaten kiscicává változott ügyvéd már visszanyerte emberi alakját, de elmondása szerint egy örökkévalóságnak tűnt az az egy perc, amit macskaként kellett töltenie. Hogyan tudjuk bekapcsolni a cica filtert, ha mi is szeretnénk mémmé változni?
Külső appoknak is elérhetőek lesznek a Zoom videokommunikációs funkciói Az új fejlesztések nagyot lendítenek a videochat platformon: a video SDK-val a Zoom funkcióit más szoftverek is átvehetik, így a kiterjedt videochat az alkalmazása elhagyása nélkül használható.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Egy brit egyetem diákjai kiszámolták, milyen gyorsan kellene utaznia a Mikulásnak ahhoz, hogy az összes ajándékot időben kiszállítsa.
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Menetrögzítő kamerát már az 1930-as években is használtak, igaz, kicsit más formában, mint manapság.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.