Az új Zoom funkcióval visszatérhetünk az irodába és újra kollégáink körében dolgozhatunk, virtuálisan

2021 / 05 / 01 / Bobák Zsófia
Az új Zoom funkcióval visszatérhetünk az irodába és újra kollégáink körében dolgozhatunk, virtuálisan
A home office időbeosztás szempontjából kényelmes lehet, de pszichológiailag nem feltétlenül a legelőnyösebb megoldás a munkavégzéshez. Az online platformok ezért újabb és újabb funkciókkal segítik a csapatmunkát.

A Microsoft Teams már régen bevezette a Together Mode-ot, amely lehetőséget ad rá, hogy egy virtuális irodában találkozhassanak a felhasználók az online meetingek során. A Zoom kivételesen most megkésve adta csak ki a maga verzióját, általában ők jelentkeznek először egy-egy új feature-el, de hétfőtől már náluk is elérhető az Immersive View, amely a Together Mode-hoz hasonlóan egy helyre tereli a résztvevőket a megbeszélés alatt.

Bár az élmény közel sem ér fel egy hologramos vagy avatárok által valamilyen metaverzumban zajló találkozó élményével, de így segíthet valamennyire abban, hogy újra közelebb érezzük magunkat a kollégáinkhoz legalább egy meeting erejéig.

Az új funkciót a következőképpen tudjuk alkalmazni:

  • a funkciót desktopon Windowson vagy MacOS-en a meeting hostjának kell beállítania a megbeszélés kezdete előtt
  • ehhez egészen egyszerűen a jobb felső sarokban lévő Immersive View feliratra kell kattintani
  • ezután kiválaszthatjuk a hátteret, vagy feltölthetünk saját képet is, ha egyedi beállítást szeretnénk létrehozni
  • arra figyelnünk kell, hogy egy virtuális irodában maximálisan 25 fő elhelyezésére van csak lehetőség, valamint azok, akik a Zoom egy régebbi verzióját használják, amelyben nem található meg az új funkció, kimaradnak a közös élményből és továbbra is a szokásos galéria kép fogadja őket
  • ha 25 főnél többen vesznek részt a meetingen, akkor őket a thumbnail sávban találhatjuk meg
  • felvételre az Immersive View nem ad lehetőséget, így a találkozót nem tudjuk archiválni
  • nem csak irodai hátteret, hanem osztályteremet is beállíthatunk, valamint a résztvevőket a host a kedve szerint rendezheti akár az online óra/meeting közben is

(Fotó: Zoom)

További cikkek a témában:

Így mentheted ki magad elegánsan egy Zoom-meetingről A videokonferenciák mára elengedhetetlen részei lettek a mindennapoknak, de előfordul, hogy úgy érezzük, egy megbeszélés hosszabbra nyúlt, mint amit el tudnánk viselni.
Hogyan kapcsoljuk be és ki a "nem vagyok macska" filtert a Zoomon? A bírósági videochaten kiscicává változott ügyvéd már visszanyerte emberi alakját, de elmondása szerint egy örökkévalóságnak tűnt az az egy perc, amit macskaként kellett töltenie. Hogyan tudjuk bekapcsolni a cica filtert, ha mi is szeretnénk mémmé változni?
Külső appoknak is elérhetőek lesznek a Zoom videokommunikációs funkciói Az új fejlesztések nagyot lendítenek a videochat platformon: a video SDK-val a Zoom funkcióit más szoftverek is átvehetik, így a kiterjedt videochat az alkalmazása elhagyása nélkül használható.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.