Külső appoknak is elérhetőek lesznek a Zoom videokommunikációs funkciói

2021 / 03 / 28 / Perei Dóra
Külső appoknak is elérhetőek lesznek a Zoom videokommunikációs funkciói
Az új fejlesztések nagyot lendítenek a videochat platformon: a video SDK-val a Zoom funkcióit más szoftverek is átvehetik, így a kiterjedt videochat az alkalmazása elhagyása nélkül használható.

A cég blogbejegyzését a The Verge idézi, mely szerint a videochatelés következő generációját az egyes intézmények és szolgáltatások saját felhasználói felületeibe ágyazott megoldások jelenthetik, melyek segítségével

anélkül folytatható a videós beszélgetés, hogy félbe kellene hagyni az adott munkamenetet.

A Zoom több példát is felsorol erre, így egyebek mellett a közösségi média applikációit, amelyekben bárhonnan elindítható, interaktív élő videostreamelést eszközölne, de ide venné a játékstreaminget is, mint a nézőközönséggel való kapcsolattartás új eszközét. Ha pedig mindez nem lenne elég, a videokommunikációs funkciók még online vásárlásnál is működnének, például termékpromócióra. A felhős, mesterségesintelligencia-alapú valós idejű fordítószolgáltatást kínáló Lingmo, a Zoom partnere, már be is integrálta Lingmo Captions termékébe az SDK-t, ami a videokonferenciák során real-time feliratozást biztosít.

Miért ilyen fárasztó az online meeting, és mit tehetünk a végkimerülés elkerülése érdekében? A videomeetingek extra mentális erőfeszítést kívánnak az embertől, így nem csoda, ha kimerülünk: de miért ilyen fárasztó a virtuális értekezlet, és milyen óv, illetve megelőző intézkedéseket tehetünk, hogy elkerüljük a kiégést?

A Zoom Video SDK jelenleg is elérhető a fejlesztők számára, méghozzá havi tízezer perc aktív munkamenetig ingyenesen. Ezt követően percenként számláz, egy perc 0,0035 dollárba kerül. A vállalat emellett egy évi ezer dolláros, havonta harmincezer percet tartalmazó csomagot is kínál, melynek kimerítése után 0,003 dolláros percdíjjal számolnak. Az új SDK mellett a Zoom egy dedikált fejlesztői felületet is indít: a fejlesztői platformon (Developer Platform) a vállalatok és fejlesztők egy központi helyen találhatják meg a szolgáltatás beágyazásához szükséges forrásokat, eszközkészletet.

(Fotó: Pixabay)

További cikkek a témában:

Örök búcsú, kicsit másképp: Zoomon közvetített temetés és az ezzel járó új etikett Alapesetben talán sosem kellene egy mondatban használnunk a Zoom és a temetés szavakat, ám a pandémia oly sok minden mellett a végső búcsú formáját is megváltoztatta. De vajon hogyan tudunk alkalmazkodni az új helyzethez anélkül, hogy kínos helyzetbe hoznánk magunkat vagy a gyászoló családot? És egyáltalán: a 'zooneral' (zoom+funeral) lenne a jövő?

Több mint kétszázezren gyűltek össze a világ legnagyobb Zoom-meetingjén A járványügyi korlátozások miatt a tahiföldi Wat Phra Dhammakaya templom vezetése egy 280 méter hosszú kijelzőt állított fel az épület oldalán, így a hívek videohíváson keresztül vehettek részt a buddhizmus egyik legnagyobb ünnepén.

A kínai kormány a Zoom megbeszéléseket is figyelteti Az ügy rámutat, hogy milyen amerikai tech vállalatként Kínával üzletelni.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.