Külső appoknak is elérhetőek lesznek a Zoom videokommunikációs funkciói

2021 / 03 / 28 / Perei Dóra
Külső appoknak is elérhetőek lesznek a Zoom videokommunikációs funkciói
Az új fejlesztések nagyot lendítenek a videochat platformon: a video SDK-val a Zoom funkcióit más szoftverek is átvehetik, így a kiterjedt videochat az alkalmazása elhagyása nélkül használható.

A cég blogbejegyzését a The Verge idézi, mely szerint a videochatelés következő generációját az egyes intézmények és szolgáltatások saját felhasználói felületeibe ágyazott megoldások jelenthetik, melyek segítségével

anélkül folytatható a videós beszélgetés, hogy félbe kellene hagyni az adott munkamenetet.

A Zoom több példát is felsorol erre, így egyebek mellett a közösségi média applikációit, amelyekben bárhonnan elindítható, interaktív élő videostreamelést eszközölne, de ide venné a játékstreaminget is, mint a nézőközönséggel való kapcsolattartás új eszközét. Ha pedig mindez nem lenne elég, a videokommunikációs funkciók még online vásárlásnál is működnének, például termékpromócióra. A felhős, mesterségesintelligencia-alapú valós idejű fordítószolgáltatást kínáló Lingmo, a Zoom partnere, már be is integrálta Lingmo Captions termékébe az SDK-t, ami a videokonferenciák során real-time feliratozást biztosít.

Miért ilyen fárasztó az online meeting, és mit tehetünk a végkimerülés elkerülése érdekében? A videomeetingek extra mentális erőfeszítést kívánnak az embertől, így nem csoda, ha kimerülünk: de miért ilyen fárasztó a virtuális értekezlet, és milyen óv, illetve megelőző intézkedéseket tehetünk, hogy elkerüljük a kiégést?

A Zoom Video SDK jelenleg is elérhető a fejlesztők számára, méghozzá havi tízezer perc aktív munkamenetig ingyenesen. Ezt követően percenként számláz, egy perc 0,0035 dollárba kerül. A vállalat emellett egy évi ezer dolláros, havonta harmincezer percet tartalmazó csomagot is kínál, melynek kimerítése után 0,003 dolláros percdíjjal számolnak. Az új SDK mellett a Zoom egy dedikált fejlesztői felületet is indít: a fejlesztői platformon (Developer Platform) a vállalatok és fejlesztők egy központi helyen találhatják meg a szolgáltatás beágyazásához szükséges forrásokat, eszközkészletet.

(Fotó: Pixabay)

További cikkek a témában:

Örök búcsú, kicsit másképp: Zoomon közvetített temetés és az ezzel járó új etikett Alapesetben talán sosem kellene egy mondatban használnunk a Zoom és a temetés szavakat, ám a pandémia oly sok minden mellett a végső búcsú formáját is megváltoztatta. De vajon hogyan tudunk alkalmazkodni az új helyzethez anélkül, hogy kínos helyzetbe hoznánk magunkat vagy a gyászoló családot? És egyáltalán: a 'zooneral' (zoom+funeral) lenne a jövő?

Több mint kétszázezren gyűltek össze a világ legnagyobb Zoom-meetingjén A járványügyi korlátozások miatt a tahiföldi Wat Phra Dhammakaya templom vezetése egy 280 méter hosszú kijelzőt állított fel az épület oldalán, így a hívek videohíváson keresztül vehettek részt a buddhizmus egyik legnagyobb ünnepén.

A kínai kormány a Zoom megbeszéléseket is figyelteti Az ügy rámutat, hogy milyen amerikai tech vállalatként Kínával üzletelni.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.