Valódi "Vasemberek" érkeztek a Királyi Haditengerészet hajójára

2022 / 10 / 10 / Bobák Zsófia
Valódi
A rakétahátizsákkal való érkezésnél nincs is hatásosabb belépő.

A Gravity Industries Jet Suitjával repülő Alex Wilson és Richard Browning, a cég alapítója, a lehető leglátványosabb módon érkeztek meg az Atlantic Future Fórumra, ahol szeptember 28-án és 29-én politikusok, katonai vezetők és az ipar kiemelt szereplői gyűltek össze megvitatni az elkövetkező évtizedek technológiai fejlesztéseit és jövőjét. Az esemény témájának szempontjából éppen az alkalomhoz illőnek bizonyult a rakétahátizsákkal való belépő, amelyre a Brit Királyi Haditengerészet hajójának, az HMS Queen Elizabethnek fedélzetén került sor.

Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy a Gravity Industries munkatársai ilyen speciális módon közelítették meg a hajót: egy korábbi esemény során, három évvel ezelőtt Browning szintén rakétahátizsákkal felszerelve szállt fel a hajóról, mikor az Annapolisban horgonyzott le az akkori Atlantic Future Fórum során. Arra a demonstrációra mindössze két évvel azután került sor, hogy a céget megalapították, de időközben már számtalan más helyen is bizonyítták, hogy a Jet Suittal való közlekedés alkalmas lehet katonai vagy akár mentési feladatok kivitelezésére is.

(Fotó: Gravity Industries)

Magyarországon repkedett az "igazi Vasember", aki azt is elárulta, miért nem fogunk rakétahátizsákkal menni a boltba A Gravity Industries alapítóját a Brain Baron kaptuk el egy rövid interjúra, amelynek során beszélt a repülő emberekkel rendezett versenysorozatról és arról is, miért nem tervezne repülő motort.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.