Videókon kívül már szöveges bejegyzés is megosztható a TikTokon

2023 / 07 / 26 / Bodnár Barna
Videókon kívül már szöveges bejegyzés is megosztható a TikTokon
A TikTok-felhasználók mostantól szöveges frissítéseket is közzétehetnek a videók és fotósorozatok mellett a kínai közösségi oldalon.

A több mint egy milliárd felhasználóval rendelkező TikTok mostantól lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy „szövegalapú tartalmat” hozzanak létre, ez a lépés szerintük ugyanis „kibővíti a tartalomkészítés határait mindenki számára a TikTokon”, illetve „új módot ad az alkotóknak az önkifejezésre”, áll a cég hétfői közleményében.

A szöveges bejegyzésekhez az Instagram Történetekhez hasonlóan a felhasználók háttérszínt választhatnak, zenét, vagy matricákat adhatnak, illetve a szöveg megjelenését is szerkeszthetik. A megosztott írás legfeljebb 1.000 karaktert tartalmazhat, minden másban azonban megegyezik a videós posztokkal az új formátum, például az összes felhasználó képes ugyanúgy reagálni rá, hozzászólni a bejegyzéshez, mint a TikTok hagyományos, mozgóképes tartalmaihoz.

A TikTok időzítése a szöveges tartalmak bevezetését illetően gyaníthatóan nem véletlen. Miközben a Twitteren Elon Musk számos jelentős változtatást hajt végre, amelyek meglehetősen rosszul érintik a főleg az Egyesült Államokban népszerű közösségi oldal forgalmát és alapvető funkcióját, több platform is próbálja úgy pozícionálni magát, hogy a Twitter életképes alternatívájává válhasson. Jó példa erre a nemrégiben, 100 országban elindított Threads, ami gyakorlatilag az Instagram szöveges alapú „testvéralkalmazása”, és nem egész egy hónap alatt több mint 118 millió felhasználó regisztrált rá.

Megszűnik a Twitter – a közösségi oldal neve "X" lesz Musk azt mondta, hogy a később valószínűleg még finomítani fognak a grafikán, illetve felhasználói szavazásra bocsátotta azt is, hogy a Twitter alapértelmezett színe a jól ismert kék helyett fekete legyen-e a jövőben.

A TikTok jelenleg több mint 160 országban érhető el, 1.1 milliárd felhasználója van, és az alkalmazást csak az Egyesült Államokban körülbelül 220 millió alkalommal töltötték le. A kínai közösségi oldal közönsége jellemzően fiatalabb, mint a többi platformé, a felhasználók negyede 19, fele pedig 29 év alatti, és meglehetősen sok időt, több mint 90 percet tölt naponta a felületen. Viszonyításképpen a Facebook felhasználóinak 20 százaléka a 25-34 éves férfiak csoportjából kerül ki, akik átlagosan 35 percet szánnak a hírfolyamuk görgetésére egy nap.

A kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok nemrégiben egy zenei streaming szolgáltatást is elindított, egyelőre csak Brazílliában, Indonéziában, Szingapúrban, Mexikóban és Ausztráliában. A vállalat szerint ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy "meghallgathassák, megosszák és letölthessék a TikTokon felfedezett zenéket és kedvenc dalaikat és előadóikat a TikTok közösségével".

Érdemes megemlíteni a TikTokkal kapcsolatos adatbiztonsággal kapcsolatos kritikákat is, amelyekkel a Kínai Kommunista Párthoz fűződő kapcsolatai miatt illették, és amelyek eredményeképpen a kanadai, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Ausztrál kormány is korlátozza az alkalmazást a kormány tulajdonában lévő eszközökön. A TikTok körül zajló vitáról korábban mi is részletesen beszámoltunk ebben a cikkben.

(Borítókép: TikTok)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.