A Tesla nyomdokaiba szegődik a Xiaomi egy új humanoid robottal

2022 / 08 / 13 / Bobák Áron
A Tesla nyomdokaiba szegődik a Xiaomi egy új humanoid robottal
Vagy inkább már meg is előzték őket.

Amíg ugyanis Elon Musk vállalata a saját robotjának tavaly augusztusi bemutatóján csupán egy robotnak öltöztetett embert vitt ki a színpadra, és a valódi Tesla Bot bemutatásával a mai napig adósak, addig a Xiaomi CyberOne egy már ma is létező termék, amelynek képességeit élőben demózták a cég csütörtöki, Pekingben tartott bemutatóján - írja a TechCrunch.

Lei Jun, a vállalat alapítója elmondta, hogy mind a robotot, mind az azt működtető mesterséges intelligenciát teljes egészében a Xiaomi Robotics Lab fejlesztette, a szenzoroknak és a fejlett gépi látásnak köszönhetően pedig a robot képes értelmezni a környezetét, és felismeri nem csak a háromdimenziós tereket, de a személyeket, gesztusokat és mozdulatokat is.

Jun hozzátette, hogy a saját fejlesztésű MiAI környezeti szemantika felismerő motor és MiAI hangi érzelemazonosító rendszer már most is 85 féle környezeti hangot és 45 féle emberi érzelmet képes felismerni, így a robot akár arra is képes, hogy észrevegye, ha valaki boldog vagy megvigasztalja az embert, ha szomorúnak tűnik. A CyberOne emellett vizuálisan is képes információkat megjeleníteni a fején található hajlított OLED kijelző segítségével. A Xiaomi szerint a robot ipari környezetben és otthoni felhasználásra is alkalmas lesz, többek között társrobotként is használhatják majd a vásárlók.

A Xiaominak egyébként nem ez az első robotja, hiszen amellett, hogy évek óta fejlesztenek robotporszívókat, tavaly egy "robotkutyát" is bemutattak CyberDog néven, ami leginkább a Boston Dynamics Spotjára hasonlít mind kinézetben, mind képességekben.

(Borítókép: Xiaomi)

Szuperszámítógéppel ellátott robotkutyát mutatott be a Xiaomi A Boston Dynamics Spotjára emlékeztető CyberDogot megvásárolni egyelőre nem, csak kölcsönözni lehet, így viszont már kevesebb, mint félmillió forintért hozzá lehet jutni.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
Daniel Ek vezérigazgató tegnap jelentette be a leépítéseket, amelyek várhatóan mintegy 1500 embert érintenek a vállalatnál.
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
Egyre több olyan cég áll elő emberszerű robotokkal, amelyek fő profilját hagyományosan nem a humanoidok tervezése jelenti.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.