A Canon mosolyfigyelő kamerákkal ellenőrzi a kollegák hangulatát Kínában

2021 / 06 / 18 / Pőcze Balázs
A Canon mosolyfigyelő kamerákkal ellenőrzi a kollegák hangulatát Kínában
A Canon kínai leányvállalata, a Canon Information Technology különös módját választotta, hogy biztos legyen abban, hogy a dolgozók jókedvűen járnak munkába: csak a mosolygó kollegák léphetnek be szobákba, vagy foglalhatnak tárgyalókat.

A japán vállalat kamerái mesterséges intelligencia segítségével ismerik fel a mosolygó arcokat - írja a PetaPixel. A cég tavaly jelentette be "intelligens IT" megoldását, ami többek közt arra is alkalmas, hogy egy mosolyhoz kösse azt, hogy valaki hozzáférjen az iroda bizonyos területeihez. "Reméljük, hogy a mosolyoktól lazábbak és egészségesebbek lehetünk, hogy kellemesebb munkakörnyezetet teremtsünk és javítsuk a hatékonyságot" - írták akkori közleményükben.

"Általában az emberek túlságosan félénkek ahhoz, hogy mosolyogjanak, de amint hozzászoknak az irodai mosolygáshoz, a rendszer nélkül is folytatják ezt, pozitív és élettel teli atmoszférát teremtve"
- nyilatkozta most egy szóvivőjük a technológia védelmében a Nikkei Asiának. A koronavírus-járvány alatt többször találkoztunk olyan megoldásokkal, amelyek távolról próbálják felmérni a dolgozók állapotát és termelékenységét, de úgy tűnik, ahogy az irodák újra megtelnek, ezek az eszközök megmaradnak vagy átalakulnak. Tavaly novemberben például egy olyan Microsoft rendszerről írtunk, amely pontozza a kollegák produktivitását. A pontszám az internetkapcsolat sebessége vagy a számítógépek teljesítménye mellett olyan finomságokat is figyelembe vesz, mint hogy milyen gyakran kapcsoljuk be a kameránkat megbeszélések közben, részt veszünk-e a közös dokumentumok szerkesztésében, vagy hogy hány napon nyitjuk meg az Excelt vagy a Wordöt. De olyan app is készült, amely egyetlen nagy videófalon jeleníti meg a teljes csapat portréit, ötpercenként frissítve azokat.

Ha valahol, akkor Kínában különösen aggasztó, de talán nem meglepő egy ilyen megoldás bevezetése. A világ legnépesebb országában épül a történelem legalaposabb megfigyelő hálózata, arcfelismerő rendszerek keresik és figyelik az ujgur kisebbség tagjait, de mobilt venni sem lehet az arcunk letapogatása nélkül.


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.