A Dűne és az új Mátrix is egyszerre kerül a mozikba és a netre

2020 / 12 / 04 / Pőcze Balázs
A Dűne és az új Mátrix is egyszerre kerül a mozikba és a netre
Vakcina ide vagy oda, szakértők azzal számolnak, hogy a mozikba lassan térnek majd vissza a nézők, így a Warner Bros. filmstúdió példátlan döntést hozott: jövőre az összes premierjüket egyszerre tartják a mozikban és a streaming platformjukon, az HBO Max-en.

Mozi. Videó. Fizetős tévé. Ingyenes tévé. Hosszú évtizedeken keresztül tartotta magát ehhez a sorrendhez a filmipar. A streaming szolgáltatások előretörése kikezdte a megszokott táncrendet, a világjárvány lehet, hogy végleg megváltoztatta azt.

A The New York Times arról ír, hogy a Warner Bros. jövőre mind a 17 premierjét egyszerre tartja a mozikban és az HBO Maxen. Ezzel a Godzilla vs Kong, a Dűne, a Mátrix 4. és az Öngyilkos osztag második része is azonnal megérkezik a nappalikba, ahogy a Wonder Woman 1984 is teszi majd idén karácsonykor.

Kényszer vagy hadüzenet?

Ahogyan a cikk is megjegyzi, a moziknak eddig jellemzően kilencven napjuk volt arra, hogy egy-egy új filmet csak náluk láthassanak a nézők. Azzal, hogy jövőre hozzászokunk, hogy nem kell erre várnunk, lehet, hogy soha többé nem lesz kedvünk ennyit malmozni, mielőtt otthon is megnézhetnénk a premiereket. De a Warner Bros. célja valószínűleg nem csak az, hogy minél több nézőt ültessen le a Times szerint több mint egymilliárd dollárból gyártott filmcsomag elé. A WarnerMedia alá tartozik az HBO, ezzel az HBO Max nevű streaming platform is. Azzal, hogy 2021. legjobban várt filmjeinek egy része bekerül a szolgáltatás kínálatába, a cég határozott ütést mérhet a Disney+-ra vagy a Netflixre.

A Deadline filmipari szaklapnak nyilatkozva Jason Kilar, a Warner Media vezérigazgatója elmondta: sokat fognak fektetni a fimjeik marketingjébe, mert a szokásostól eltérően nem csak azt várhatják az elköltött pénztől, hogy mozinézőket hozzon, hanem hogy befolyásolja a meglévő HBO Max előfizetők filmnézési szokásait és új előfizetőket is toborozzon a platformnak. A Disney+-on az élő szereplős Mulanért külön kellett fizetnie azoknak, akik elsők közt akarták megnézni; három hónap után tette csak ingyenessé a stúdió minden előfizetőnek a filmet. A Warner Bros. premierek ezzel szemben a hírek szerint benne lesznek az előfizetési díjban.

A Warner Media vezérigazgatója kiemelte, hogy a döntésük egyelőre csak az Egyesült Államokra terjed ki. Európában és Latin-Amerikában jövőre debütál az HBO Max, az ottani premierekre nem vonatkozik a bejelentésük.

(Borítókép: AaronP/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images)

Kapcsolódó cikkek a Rakétán:

Majdnem az Apple TV+-on debütált az új Bond film 400 millió dollár nem volt elég az MGM-nek.

A mozi a járvány után is marad a nappaliban? Kitört a háború: az egyik nagy mozilánc nekiment az egyik legnagyobb stúdiónak. Az ok? Utóbbi bejelentette, hogy a járvány után továbbra is a mozis premierrel egyszerre tenné online elérhetővé a filmjeit.

Hogyan mozizzunk COVID idején? Az Amazon kitalálta Akkor sem kapunk el semmit, ha több mint ötszázan nézzük a filmet.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A kamera jó gyorsan – körülbelül 10 másodperc alatt “levetkőztet” bárkit. Természetesen mesterséges intelligencia hajtja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.