A Honda lehet a Sony partnere az elektromos autók tervezésében és gyártásában

2022 / 03 / 05 / Pőcze Balázs
A Honda lehet a Sony partnere az elektromos autók tervezésében és gyártásában
Két év telt el azóta, hogy a Sony váratlanul bemutatott egy koncepcióautót, a Vision-S-t Las Vegasban, a CES kiállításon. Most azt is elárulták, hogy a Hondával fognának neki az autóik tervezésének és gyártásának.

2020 januárjában írtunk először a Rakétán a japánok terveiről. Az már akkor is látszott, hogy mindent beleadtak: az utolsó csavarig ők feleltek a Vision-S prototípus összes részletéért, bár a platform és a motor gyártását a Magna Steyrre bízták. A tervezők kiemelték, hogy leginkább az utasokra fókuszáltak; az autonóm vezetési képességek mellett sok szó esett arról, hogy külön rendszer figyeli az autóban ülőket, és igazítja hozzájuk a szórakoztató rendszereket. Egy évvel később, 2021 elején már arról számoltunk be, hogy tőlünk eggyel nyugatra az utakon van az autó, ha minden igaz, akkor negyven szenzorral, gesztusvezérléssel, hangvezérléssel, sőt, az elalvó utasokat észre véve a klímát átállító rendszerrel. Idén aztán, ha ez nem volna elég, a Sony a szedán mellé még egy SUV-t is bemutatott Las Vegasban.

A Sony autója még az utasok hangulatát is érzékeli A japán gyártó minden bepakolt az Vision S-be, amit csak el lehet képzelni.

A TechCrunch most arról ír, hogy az ambiciózus tervek tényleg megvalósulhatnak egyszer, ugyanis a Sony és a Honda aláírt egy előzetes megállapodást, mely szerint egy közös vállalatot hozhatnak létre valamikor idén. Ennek a célja új elektromos autók tervezése és eladása, illetve egy "mobilitási szolgáltatás platform" létrehozása lenne, ami valószínűleg az autót működtető, illetve az autóban működő informatikai rendszereket jelenti. A Sony a "képalkotási, érzékelési, telekommunikációs, hálózati és szórakoztató funkciókért" felelne, míg a Honda az autóipari tudást hozná, a gyártással pedig a közös cég szintén a Hondát bízná meg.

Ahogyan azt a cikk is kiemeli, egy ilyen dokumentum azon kívül nem jelent semmit, hogy mutatja a két cég elszántságát, azt, hogy össze szeretnének hozni valamit közösen. Hogy az pontosan mi lesz, és mikor, ha egyáltalán dűlőre jutnak, azt ilyenkor még nem lehet megjósolni. Gondoljunk csak arra, hogy hány gyártóval hozták hírbe az Apple-t az elmúlt években, amikor az autójukról pletykáltak, a Hyundaitól a Magnáig; mégis, egyelőre spekulációból rengeteget láttunk, működő Apple autóból egyet sem.

(Borítókép: Bobák Áron/Rakéta.hu)

Újabb autót mutatott be a Sony, és ezúttal már komolyan is gondolják A két éve bemutatott Vision-S után a japán vállalat idén egy SUV prototípussal bővítette a palettát, emellett azt is bejelentették, hogy néhány hónapon belül létrehozzák a saját villanyautórészlegüket.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
Felezi a járatidőt Stockholmban az első elektromos szárnyashajó
A világ első elektromos utasszállító szárnyashajója túljutott Svédországban a tesztelési fázison, és most kerül gyártásba, jövőre pedig át is veszi a stockholmi tömegközlekedési hálózat. A Candela P-12 az egyik útvonalon az 55 perces járatidőt 25 percre csökkenti.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.