A jetpack feltalálója és a legújabb magyar műhold projektmenedzsere is ott lesz jövő héten a Millenárison

2021 / 09 / 03 / Bobák Áron
A jetpack feltalálója és a legújabb magyar műhold projektmenedzsere is ott lesz jövő héten a Millenárison
A 2021-es Brain Bar konferencián számos nemzetközileg is elismert szakember osztja meg a gondolatait és tapasztalatait a jövőfesztivál látogatóival.

A szeptember 9-én és 10-én rendezett, kétnapos rendezvényen felszólal többek között Richard Browning, a Gravity Industries alapítója is, akire gyakran hivatkoznak csak "a valódi vasemberként" is. A 42 éves brit feltalálóra nem teljesen ok nélkül ragadt rá ez a név, hiszen a 2017-ben alapított cége alkotta meg a világ első, kereskedelmi forgalomban is kapható rakétahátizsákját, aminek tesztelésében Browning a kezdetektől fogva részt vett. A jet suitra már a katonaság is felfigyelt, a közelmúltban többek között a holland és a brit haditengerészet is hadgyakorlaton tesztelte, de az eszköz felhasználási köre közel sem csak a katonai alkalmazásra korlátozódik: a Gravity Industries például már aktívan dolgozik rajta, hogy összehozzanak egy olyan versenysorozatot, amelyben jetpackkel repkedő emberek mérik össze a tudásukat. Ehhez az ötletet talán az adta, amikor Browning 2019-ben 135 km/h-val repült a rakétahátizsákkal, amivel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Nem kevésbé ígérkezik izgalmasnak Milánkovich Dorottya előadása sem, aki a magyar C3S vállalat műholdjait fejleszti. A korábban már az ENSZ Világűrbizottsági Ülésén is részt vevő fizikus nevéhez fűződik annak a Radcube platformnak a kifejlesztése is, amit múlt hónapban bocsátottak Föld körüli pályára, ahol az űridőjárás monitorozása lesz a feladata. A C3S ambíciói azonban jócskán túlmutatnak egy műhold fellövésén, hiszen a nemzetközileg is sikeres magyar űripari vállalat egy komplett műholdas rendszert is tervez, aminek eredményeként Magyarország a jövőben rendkívül fontos szerepet tölthet be a Földet körülvevő sugárzási környezet feltérképezésében.

A kétnapos "jövőfesztiválon" emellett is számtalan érdekes előadót hallgathatnak majd meg a látogatók, hiszen itt lesz többek között Keith Darling, az Airbnb kockázatelemzője, Tomáš Žáček, az Ecocapsule önfenntartó mobilház megalkotója és Alew Rawlings is, aki miután 30 éves korára már 15 nyelven beszél, másoknak is igyekszik átadni a hatékony nyelvtanulás titkait.

Frissítés: A cikk korábbi verziójának címében pontatlanul állítottuk, hogy Milánkovich Dorottya a Radcube tervezője, ezt a hibát azóta javítottuk.

(Borítókép: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

További cikkek a témában:

Miért nem vagyunk még startup nagyhatalom? Rengeteg szakképzett IT szakember, egyre több befektetői pénz, viszont nem vagyunk elég bátrak és az ökoszisztéma sem alakult még ki kellően - a Brain Bar konferencián hazai és nemzetközi szakértők mondták el, hogyan látják Magyarország helyzetét az egyre élesedő innovációs versenyben.

Terepversenyen méri össze erejét a Jet Suit és egy rally autó Sáros-havas terepen zajlik a verseny, ami a „repülőruhának” persze nem gond, de a sok fa az lehet. Hogy ki nyert végül, az kiderül a látványos, vágás nélküli videóból.

Föld körüli pályára állt az ötödik magyar műhold A Radcube az eddigi legnagyobb magyar műhold, ami feljutott a világűrbe, ahol az űridőjárás monitorozása lesz a feladata.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Karnyújtásnyira az influenza nélküli világ – és ehhez oltás sem kell
Karnyújtásnyira az influenza nélküli világ – és ehhez oltás sem kell
A “7-es vegyület” lehet az influenza elleni csodafegyver, amely a védőoltásokat is leválthatja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.