A KFC konzolja nem csak videójátékra alkalmas, de a sült csirkét is melegen tartja

2020 / 12 / 23 / Felkai Ádám
A KFC konzolja nem csak videójátékra alkalmas, de a sült csirkét is melegen tartja
A masinát frappánsan KFConsole-nak nevezik, de ez egy nagy teljesítményű, VR-játékokra is alkalmas pécé. Amely mellesleg a csirkenasit is melegen tartja.

Nem április elseje van, ennek ellenére mintha mégis az lenne: a csirkeételeikről elhíresült, Harland Sanders által alapított gyorsétteremlánc, a KFC saját „konzolt” dobott piacra. Tette ezt mindössze pár hónappal azután, hogy mind a Sony, mind a Microsoft előrukkolt végre az új generációs masináival (melyek egyébként épp hiánycikkek). A KFC gépe azonban egészen biztosan tud valamit, amit a konzolpiac előbb említett két titánjának masinái nem: melegen tartja a csirkeétkeinket.

Az Egyesült Királyság betiltaná, hogy botok vásárolják fel a konzolokat és számítógépes alkatrészeket A PlayStation 5 és az új Xbox konzolok egyaránt hiánycikkek, ahogy az új generációs videokártyák is. Ennek részben az az oka, hogy sokszor nyerészkedők algoritmusai vásárolnak fel teljes készleteket. A briteknek ebből lett elegük.

A stílszerűen egy futurisztikus KFC-csirkevödörnek látszó gépezetről egy nagyszabású videó rántotta le a leplet:

A masinát egyébként komolyan gondolja a sült csirkés cég, olyannyira, hogy ez valójában egy igen izmos, felső-kategóriás pécé. A Cooler Masterrel közösen megalkotott eszköz elvileg 4K felbontásra képes 240 képkocka per másodperc frissítés mellett. Egyelőre sem árat, sem megjelenési dátumot nem ismerünk, viszont valamennyit tudunk a gép specifikációiról: a processzor egy Intel Nuc 9 CPU, a tárhely pedig Seagate BarraCuda 1TB SSD. Sejteni lehet még a beharangozott, kiemelkedő ray tracing képesség alapján, hogy a grafikai chip az Nvidia terméke lehet. Sőt a Cooler Master azzal is kérkedik, hogy ebben a gépben lesz először olyan megoldás, amely éppen a GPU-k könnyű és gyors cseréjét teszi lehetővé. És hát természetesen ott a "chicken chamber", a különböző formákban megsült madarunk melegen tartására alkalmas kis tároló. A KFC és a Cooler Master közös sajtóközleményében a két cég még felajánlja segítségét is a Microsoftnak és a Sonynak, ha ők is pakolnának ilyesmit a készülékeikbe, de nem tudják megoldani a dolgot.

Egyébként nem ez a gyorsétteremlánc első, meglepő, de komolyan gondolt reklámfogása. A cég emblematikus Sanders ezredesét szívtipróként beállító minimozit, a Recipe for Seduction-t (kábé: A csábítás receptje) a Lifetime mutatta be december 13-án. A filmet a KFC szponzorálta, és a főszerepet Mario Lopez alakította.

(Címlapkép/nyitókép: KFC)

További cikkek a Rakétán:

Játsszunk felhőben felhőtlenül? A cloud gaming lehetőségei Magyarországon Magyarországon már több cloud gaminget kínáló szolgáltató közül is választhatunk. Hol tudjuk a Cyberpunk 2077-et nyomni megfelelő gép hiányában? Mutatjuk.

Ízekre szedik a PlayStation 5-öt A Sony alaposan bemutatja a konzolszörnyet: darabokra szedi.

Egy kisgyerek az anyukája iPadjén játszott, aztán kaptak egy ötmillió forintos számlát A pórult járt édesanya szerint az esete tökéletes példája annak, hogyan használják ki a játékfejlesztők a fiatal gyerekeket.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.