A legjobb online szilveszteri bulik kijárási tilalom idejére

2020 / 12 / 31 / Bobák Áron
A legjobb online szilveszteri bulik kijárási tilalom idejére
Mivel a kijárási korlátozások miatt este 8-tól reggel 5-ig csak külön engedéllyel mehet bárki utcára, a magánrendezvényeken pedig továbbra is csak legfeljebb tíz fő vehet részt, így idén elmaradnak a szokásos szilveszteri bulik, ez viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy az újévet a sarokban gubbasztva kell ünnepelnünk. A világ mostanra már eléggé akklimatizálódott a járvány miatt megváltozott helyzethez, így pedig az internet is tele lesz jobbnál jobb online bulikkal, csak tudni kell, hogy hol keressük őket. Az alábbiakban ehhez próbálunk néhány támpontot adni.

Nemzetközi bulik

Hello 2021

Az egyik legnagyobb szilveszteri bulisorozatot a Youtube tartja, akik "Hello 2021..." címen számos előadót vonultatnak fel egy maratoni online közvetítés keretében. A mi újévünkhöz legközelebb a Hello 2021 UK esik, ami magyar idő szerint 23.30-kor kezdődik, de ha valaki már fényes nappal belenézne az éjszakába, akkor már délután 3-kor elkezdheti a ráhangolódást a koreai kiadással, hogy végül hajnali 4.30-tól a Hello 2021 Americaszal zárja le a hosszúra nyúlt napot.

Tomorrowland

A világ egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja is erősen rákészült az év utolsó napjára, hiszen egy komplett, hétórás online fesztivált szerveztek le, amelyen négy színpadon válogathatunk olyan előadók közül, mint David Guetta, Martin Garrix vagy Armin Van Buuren. A fesztivál felvétlről fog menni, így minden időzónában pontosan helyi idő szerint nyolckor kezdődik és háromig tart, a jegy pedig 20 euróba, vagyis nagyjából hétezer forintba kerül.

Rave to the Moon

Egy átlagos rave buliban az emberek átlagosan hatezer lépést tesznek meg óránként, vagyis ha 16 ezren buliznak egyszerre, akkor öt óra alatt nagyjából pont annyit topognak, ahány lépés ahhoz kéne, hogy elsétáljunk a Holdra - szól a Rave to The Moon (Rave a Holdra) buli mögötti matematikai inspiráció. A manchesteri rave bulit a Mixcloudon fogják élőben közvetíteni este 9-től, de ha van kedvünk, Zoomon interaktívan is bekapcsolódhatunk a programba.

BTS koncert

K-Pop fanoknak korán kezdődik a szilveszter, hiszen a BTS számos más koreai bandával együtt már magyar idő szerint fél 2-kor megnyitja a bulit. A világ jelenlegi legnépszerűbb fiúbandája egy online koncerttel köszönti az újévet, így ha nem tudod, hogy miért övezi őket szinte Beatles-szintű rajongás, mindenképpen érdemes a Weverseshop felé venni az irányt, hogy lecsapj egyre a csak az applikáción keresztül kapható jegyek közül. Arra azért készülj fel, hogy egy online koncerthez képest elég mélyen a zsebedbe kell nyúlni, hiszen a legolcsóbb jegy 38 dollárba, vagyis több mint 11 ezer forintba kerül.

Hacienda Houseparty

Ennél is korábban kezdhetjük magunkat ráhangolni az éjféli pezsgőbontásra a United We Stream által szervezett maratoni bulival, ami már délelőtt 11 órától, kereken egy napon keresztül biztosítja az elektronikus talpalávalót.

New Year's Eve.rywhere

Szintén a korán kelőknek és a későn fekvőknek ajánlott a Co-Reality Collective újévi bulija, akik azt tűzték ki célként, hogy 24 óra alatt minden egyes újévet megünnepeljenek, ami egész pontosan 24 újévet jelent egy nap alatt.

Polar Beat

Erről annyit tudunk, hogy egy izlandi szilveszteri fesztivál, amin többek között Sigur Rós lesz a húzónév, és a Snapchates avatárunkkal vehetünk majd részt rajta, vagyis aki egy igazán különleges élményre vágyik, annak itt az ideje, hogy regisztráljon.

Jean-Michel Jarre koncert a Notre Dame-ban

Melyik másik évben mondhattuk volna el, hogy voltunk egy virtuális Jean-Michel Jarre koncerten a virtuális Notre Dame-ban, ha nem 2020-ban? A VRChat alkalmazással most erre is lehetőségünk nyílik, de ha valakinek nincs virtuálisvalóság-szemüvege, az számítógépen is bekapcsolódhat a műsorba, ami 23.25-től 0.10-ig tart.

Magyar bulik

Csakazértis szilveszter

A Telekom Electronic Beats egy hétórás bulival búcsúsztatja 2020-at és üdvözli az újévet, ahol számtalan magyar előadóra bulizhatnak a résztvevők este 9-től hajnali 4-ig. A közvetítést a Youtube-on lehet nézni, ha pedig valaki interaktívan is bekapcsolódna a buliba, arra is lesz lehetősége a Zoomon kereztül.

Különös szilveszter

A kevésbé szeletelős zenék kedvelőinek ajánlható az Edith este 10-kor kezdődő szilveszteri esztrádműsora olyan DJ-kkel, mint Cyborg Templar, Infragandhi, Karak és Zsvá. A közvetítés a Facebookon lesz.

Goodbye 2020

A szilveszterre az Erzsébet téri Akvárium klub is saját bulival készül, aminek keretében a Next Level este 8-tól egészen 3-ig biztosítja a jó hangulatot. A közvetítést Youtube-on lehet nézni.

Jagermeister szilveszter

Ha elszakadnánk az elektronikus zenéktől, akkor a Jagermeister online buliját érdemes célba venni, ahol többek között Sub Bass Monsterrel és Anna and the Barbiesszal zárhatjuk az évet este 9-től egészen fél 2-ig.

NYE 2021 - virtuálba'

Szalai Attila (azaz Kecske) ugyan nem csinál élő Tesco Disco streamet szilveszterkor, cserébe viszont összedobott egy 5 és fél órás válogatást a Spotifyon, ami életmentő lehet mindenkinek, aki nem elektronikus zenékkel szeretné ünnepelni 2021-et. Itt lehet meghallgatni, ingyenes regisztráció után.

Házibuli

Valószínűleg sokan vannak, akik a féktelen online bulizás helyett egyszerűen csak szeretnék a barátaikkal ünnepelni az újévet, amire természetesen szintén számtalan lehetőségünk van. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy a Zoom ingyenes verziója mindössze háromnegyed órás meetingeket engedélyez, így ha ennél hosszabb összejövetelt tervezünk a platformon, akkor kénytelenek leszünk előfizetni rá 15 dollárért. A 4500 forintot csak annak kell kifizetnie, aki elindítja a chatszobát, és ebben az esetben akár százfős összejövetelt is szervezhetünk, de ha nem vagyunk ennyien, akkor a Messenger Roomsban ötven főig teljesen ingyen is élvezhetjük egymás társaságát.

Ha ennél valamivel interaktívabb házibulit szeretnénk összehozni, akkor érdemes kipróbálni az Altspace VR-t, ami VR-szemüveggel és anélkül is használható, és nagyjából hasonlóan működik, mint a Zoom, vagyis itt is létrehozhatunk saját szobát, ahol csak mi és az ismerőseink vagyunk. Ehhez nincs más dolgunk, mint letölteni az alkalmazást, regisztrálni, majd a menüben rákattintani a "My eventsre", és a "Create eventre". Itt kiválaszthatjuk, hogy milyen rendezvényt szeretnénk létrehozni, ami lehet közös filmnézés, játék vagy csak sima találkozó is, aztán pedig az "Advanced optionsben" meghívni az ismerőseinket.

Nem találtál jó bulit? Itt érdemes szétnézni

Mixcloud

Eventbrite

Facebook

(Borítókép: Getty Images, Manny Carabel/FilmMagic, Anna and the Barbies)

További cikkek a témában:

10+1 ingyenes online társasjáték, ami elfeledteti velünk, hogy ez a szilveszter más, mint a többi Csodálatos dolog az internet, most pedig pláne. Elvégre ha már igazi házibulit nem tarthatunk, online még mindig összeterelhetjük a bandát, és csaphatunk egy tuti társasjátékpartit. Mutatunk is hozzá rögtön párat, melyek garantáltan feldobják a hangulatot.

Mit nézzünk, ha nem mehetünk sehova? Szilveszteri streaming-ajánló Bár idén nem nagyon lehet bulizni, de szerencsére erre találták fel a streaminget. Könyékig túrunk a legnagyobb hazai szolgáltatók kínálatában, hogy kiválogassuk a legjavát az elérhető tartalomnak. Megmutatjuk azt is, miként lehet online, barátokkal sorozatot nézni.

Elmentünk egy VR-fesztiválra, és nem bántuk meg Nem kis fába vágták a fejszéjüket a Burning Man szervezői, amikor úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradt fesztivált a virtuális valóságban fogják megrendezni.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.