A startupperek örömére a vállalati innováció-támogatás a járvány árnyékában sem állt le

2021 / 06 / 13 / Justin Viktor
A startupperek örömére a vállalati innováció-támogatás a járvány árnyékában sem állt le
A koronavírus okozta világjárvány hatására nagyjából minden normális vállalati folyamat a feje tetejére állt, nem volt kivétel a startupok és az innováció támogatása sem. Szerencsére akadtak kivételek, a pénzcsapokat nem mindenhol zárták el teljesen.

Together we can

A Vodafone-nak van múltja az oktatás és az egészségügy digitalizációját, valamint a fenntarthatóságot segítő innovációk támogatásában Magyarországon, nemrég pedig értékelték a tavalyi év ilyen irányú erőfeszítéseit egy online sajtótájékoztató keretében, melyen mi is részt vettünk.

A Vodafone érdeklődésének középpontjában idén az emberi ambíció, a technológia és az ezek összefonódásából születő lehetőségek állnak.

„Igyekszünk minden szolgáltatásunk központjába az ügyfelet állítani, azt elősegíteni, hogy az élete eredményesebb, hatékonyabb, kényelmesebb legyen. Emellett keressük és támogatjuk a környezetünkben azokat a digitális innovációkat, melyek valamilyen makro-társadalmi problémát tudnak megoldani, előmozdítani. A jövő a digitális technológiáé, és digitális technológiai vállalatként már nem csak hálózatról és telko-szolgáltatásokról gondolkodunk, hanem élen járunk azokban a technológiákban, amik a társadalmunkat a legjobban szolgálják.” – mondta el Révész Balázs, a Vodafone Magyarország Lakossági Szolgáltatások Üzletágának Vezérigazgató-helyettese. 

Digitális oktatás

A vállalat által az elmúlt években felkarolt, az oktatás digitalizációját támogató applikációk között említhetjük az ExaMe applikációt, melynek segítségével a diákok egyetlen appból tudnak felkészülni az érettségi vizsgáikra. Hasonlóképpen a tananyagok digitalizációját segíti a BOOKR Suli applikáció, amely interaktív, animált hangoskönyvek segítségével járul hozzá a gyerekek olvasásszeretetének kialakításához. 2019 óta támogatják Trexler Eriket és az általa fejlesztett Avaz AAK applikációt, ami a fogyatékkal élők fejlesztését, oktatását támogatja.

Egészségügy

Az egészségügy területén fejlesztett innovációk közül kiemelkedik az OncoVR program, amely a tartós kórházi ellátásra szoruló gyermekek szorongásának csökkentését célozza meg a VR technológia segítségével. Szintén az egészségügy digitalizációját segíti elő a mentőhívás folyamatát gyorsabbá és hatékonyabbá tevő ÉletMentő applikáció, valamint a DokiApp alkalmazás, amelynek segítségével a páciensek online, videóbeszélgetés formájában konzultálhatnak orvossal. A Vodafone támogatja a PORC-O-GO elnevezésű, mesterséges intelligenciára és 5G-re épülő vizsgálati rendszert is, melynek célja a helytelen mozgásminták és kóros mozgásszervi elváltozások videofelvételek alapján történő korai azonosítása.

A bolygó védelme és a vállalkozások támogatása

A szintén támogatott Hulladékvadász applikáció arra kívánja ösztönözni a lakosságot és a vállalatokat, hogy az illegális szemétlerakóhelyek bejelentésével járuljanak hozzá egy tisztább környezet megteremtéséhez. A WWF Léptem applikációja elsőként számolja ki egyéni ökológiai lábnyomunkat valós hazai adatokra támaszkodva, emellett pedig mindennapi hasznos tippeket és rendszeres kihívásokat is ad annak csökkentésére.

A vállalkozások támogatására fejlesztett digitális megoldások közé tartozik az egészségügyi biztonságot szolgáló hőkamera rendszer vagy a boltba betérő maximális számú látogatót kontrolláló látogatószámláló megoldás. 

(Forrás: Vodafone Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

3D-s e-szemüveg, ami figyeli az egészségünket, védi a szemünket, és videojátékot vezérelhetünk vele A VR/AR headsetek mainstream piacának négy nagyobb szereplője, az Oculus, a PlayStation, a HTC és a Valve, főképp a szórakoztató alkalmazásokra, játékokra építik az üzleti modellt, háttérbe szorítva ezzel olyan kiemelkedően hasznos - és nem kevésbé profitábilis - területeket, mint például a digitális egészségügy és annak alkalmazási területei, igényei.  Tudósok egy csoportja most prototípus szinten megmutatta, milyen lehetne egy olyan eszköz, ami mindkét területen helytáll.

A hosszú, egészséges élet titka a 110 évnél idősebb szupercentenáriusok őssejtjeiben rejlik A szupercentenáriusok azok az emberek, akik több mint 110 évet élnek, hihetetlen egészségi állapotban, rezisztensen az Alzheimer-kórra, a szívbetegségekre és a rákra.

Kék egészség: egyre több új tanulmány szerint egészségesebb tengerparton élni Egy tanulmányban 48 millió ember körülményeit elemezték és azt találták, hogy a jó egészség is gyakoribb a partok közelében.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Drámain változnak az egészségügyi trendek: új vezető betegséget azonosítottak a világban
Drámain változnak az egészségügyi trendek: új vezető betegséget azonosítottak a világban
A korábbi vezető betegség globálisan a szív- és érrendszeri megbetegedések együttese volt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.