A Steam ismét online videójáték-fesztivált rendez

2021 / 01 / 31 / Felkai Ádám
A Steam ismét online videójáték-fesztivált rendez
Jövő héten indul is a buli 500 játék próbaváltozatával.

A járvány egyik következménye, hogy elfelejthetünk mindenféle fesztivált, köztük a videójáték fesztiválokat is. Ez nem csak a közönségnek rossz, de több kisebb fejlesztőnek is, akik számára most bezárult egy ajtó, hogy a terméküket bemutathassák az érdeklődőknek. Máskülönben a hasonló játékokat ugyanis bemutathatták a show floor-on, még ha nem is kaptak külön színpadot. Ennek orvoslására rendezte meg a Valve (a Steam online-videójáték áruház mögött álló vállalat) már tavaly is a járvány első hullámakor a Steam Játékfesztivált. Most télen pedig a Valve újra megrendezi a virtuális eseményt.

A Fesztivál helyi, budapesti idő szerint február 3. 19:00-től február 9. 19:00-ig tart majd, és ezen idő alatt több mint 500, megjelenés előtt álló játék demójával tehetünk egy próbát. Amennyiben rendelkezünk regisztrált Steam-fiókkal, ezen az oldalon kapcsolhatjuk be magunknak az emlékeztetőt. Mivel tehát a fesztivál elsősorban a kisebb, független kiadókra koncentrál, így azok szoftverei közt csemegézhetünk. A Steam videókon mutatja be különböző műfajok szerint a kínálat krémjét. De azért nem árt felkeresni pár szakoldalt, vagy YouTube csatornát (például ezt), hogy a brutális kínálatban utat vágjunk, és megtaláljuk, amit mindneképp ki szeretnénk próbálni. A lenti videóban bemutatott akciójátékok között például ilyen a Graven, ez a dark fantasy világot varázslatokkal és az FPS-sek játékmenetével házasító szoftver.

A kalandjátékok közt is találhatunk sok érdekességet, ilyen a megkapóan bizarr Children of Silentown, a sötétebb, kártya alapú Black Book, valamint az első pillantásra egy klasszikus, kellemes kalandnak ígérkező Hazel Sky.

A hasonló független játékok sokszor kockázatvállalóbbak, és épp ezért ötletesebbek, mint a borzalmas költségvetésből tető alá hozott, nagyipari társaik, ráadásul a kocajátékosok épp úgy megtalálhatják ezek közt a számításuk, mint a „hardcore gamer” réteg. Magyarán mindenkinek érdemes lehet rápillantani ezekre a címekre, amiket így Magyarországról amúgy csak nehezen érhetnénk el, mert ehhez egyéb körülmények közt el kellett volna utaznunk valamely nemzetközi fesztiválra, hogy egy-egy gép előtt sorban állva várjuk a tömegben, hogy végre sorra kerülhessünk. Most viszont mindezt Budapesten, utazási költség és belépődíj nélkül tehetjük meg az otthonunk kényelméből.

(Címlapkép/nyitókép: store.steampowered.com)

További cikkek a Rakétán:

Játsszunk felhőben felhőtlenül? A cloud gaming lehetőségei Magyarországon Magyarországon már több cloud gaminget kínáló szolgáltató közül is választhatunk. Hol tudjuk a Cyberpunk 2077-et nyomni megfelelő gép hiányában? Mutatjuk.

Mégsem hajtja végre a Microsoft az áremelést, amellyel sokakat felbőszített A vállalat az Xbox Live éves előfizetési díját emelte volna a duplájára, ám látva a reakciókat, inkább elálltak a szándékuktól.

Videójátékok és tágabb értelemben vett kultúra: mit tartogat a jövő? Virtuális koncert a Fortnite-ban, divat az Animal Crossingban – a játékok beszivárognak mindenhova, de közben ők is befogadnak rengeteg hatást. Mit tartogat a virtuális jövő főleg a divat szempontjából?


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A kamera jó gyorsan – körülbelül 10 másodperc alatt “levetkőztet” bárkit. Természetesen mesterséges intelligencia hajtja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.