Mégsem hajtja végre a Microsoft az áremelést, amellyel sokakat felbőszített

2021 / 01 / 23 / Felkai Ádám
Mégsem hajtja végre a Microsoft az áremelést, amellyel sokakat felbőszített
A Microsoft egyre közelebb férkőzött a játékosok szívéhez az utóbbi időben, ám most úgy tűnik, elszámították magukat.

A vállalat ugyanis pénteken jelentette be, hogy az Xbox Live szolgáltatás éves előfizetési díját a duplájára emeli. Az Xbox Live szolgáltatás – a konkurens PlayStation és Nintendo szolgáltatásokkal analóg módon lényegében a multiplayer lehetőségét biztosította, illetve az előfizetés mellé havonta jár pár ajándék játék is. Az Xbox Live 18 éve indult egyébként, de kezdetben még díjmentesen, aztán az Xbox Live Gold szolgáltatásért kellett már fizetni, és ehhez sok alapvető funkció elérése társult, például tehát az online-játék lehetősége. A Microsoft pénteken bejelentett, masszív áremelését komoly felhördülés és értetlenség fogadta. Többek szerint azonban az áremelés célja az volt, hogy az előfizetőket a „videójátékos Netflix”, a Game Pass-t is magában foglaló Xbox Live Ultimate előfizetés irányába mozdítsa el, hiszen így a két szolgáltatás között eljelentéktelenedett volna az árkülönbség. Jelenleg ugyanis valaki előfizethet simán csak a Live-re, és hallani lehetett arról, hogy a Microsoft ezt a lehetőséget apránként felszámolná. A masszív áremelés tehát ennek a folyamatnak lehetett valószínűleg az első lépése.

Most viszont a generációváltás után csak pár hónappal, miközben a Microsoft elég ügyesen építgeti a vásárlói bizalmat, a lépés alighanem elhamarkodott volt. Erre utal a vállalat mea culpája, amivel az eredeti hírt közlő blogbejegyzést frissítették. Eszerint ugyanis a vállalat beismeri, hogy ezt most eltolták („We messed up today”), és nem csak az áremelés marad el, de még ráadásul az online játék lehetőségét free-to-play címek esetén előfizetési díj nélkül is elérhetővé teszik. Ez utóbbi egyébként a PlayStation és a Nintendo hasonló szolgáltatásai esetén eddig is így volt. A Game Pass egyébként remek lehetőség, hiszen egy folyamatosan bővülő videójátékkatalógust érhetünk el a nem túl vaskos előfizetésért cserébe (a Live és a Game Pass szolgáltatásokat tömörítő Ultimate előfizetés havi 4000 forint környékén mozog, és mindezt ráadásul PC-n is elérhetjük ezért a pénzért, vagy akár felhőn keresztül is játszhatunk a megfelelő mobileszközünkön). Szerencsés viszont, hogy megmaradt a választás lehetősége azoknak, akik pusztán csak a Live-re fizetnének elő. Viszont elég valószínű az is, hogy a puszta Live felszámolásával – talán finomabb eszköztárt bevetve – a Microsoft azért még fog a jövőben is próbálkozni.

(Címlapkép/nyitókép: xbox.com)

További cikkek a Rakétán:

Játsszunk felhőben felhőtlenül? A cloud gaming lehetőségei Magyarországon Magyarországon már több cloud gaminget kínáló szolgáltató közül is választhatunk. Hol tudjuk a Cyberpunk 2077-et nyomni megfelelő gép hiányában? Mutatjuk.

Adathalászok talán kiderítettek pár érdekességet a Nintendo új konzoljáról A "Switch Pro" a jelenlegi Nintendo Switch izmosabb változata, amelyről már egyre többen pletykálnak. Most egy adathalász jóvoltából talán új részeletek is kiderültek erről a gépről.

Egy kisgyerek az anyukája iPadjén játszott, aztán kaptak egy ötmillió forintos számlát A pórult járt édesanya szerint az esete tökéletes példája annak, hogyan használják ki a játékfejlesztők a fiatal gyerekeket.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Tudtad, hogy a telefonod képes feliratozni mindent, ami elhangzik körülötted?
Tudtad, hogy a telefonod képes feliratozni mindent, ami elhangzik körülötted?
Ez a mai világban akár ijesztőnek is hathat, pedig a Google által kifejlesztett Azonnali átírás alkalmazás azok közé a dolgok közé tartozik, ami miatt igazán lehet szeretni a technológiát.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.