Mégsem hajtja végre a Microsoft az áremelést, amellyel sokakat felbőszített

2021 / 01 / 23 / Felkai Ádám
Mégsem hajtja végre a Microsoft az áremelést, amellyel sokakat felbőszített
A Microsoft egyre közelebb férkőzött a játékosok szívéhez az utóbbi időben, ám most úgy tűnik, elszámították magukat.

A vállalat ugyanis pénteken jelentette be, hogy az Xbox Live szolgáltatás éves előfizetési díját a duplájára emeli. Az Xbox Live szolgáltatás – a konkurens PlayStation és Nintendo szolgáltatásokkal analóg módon lényegében a multiplayer lehetőségét biztosította, illetve az előfizetés mellé havonta jár pár ajándék játék is. Az Xbox Live 18 éve indult egyébként, de kezdetben még díjmentesen, aztán az Xbox Live Gold szolgáltatásért kellett már fizetni, és ehhez sok alapvető funkció elérése társult, például tehát az online-játék lehetősége. A Microsoft pénteken bejelentett, masszív áremelését komoly felhördülés és értetlenség fogadta. Többek szerint azonban az áremelés célja az volt, hogy az előfizetőket a „videójátékos Netflix”, a Game Pass-t is magában foglaló Xbox Live Ultimate előfizetés irányába mozdítsa el, hiszen így a két szolgáltatás között eljelentéktelenedett volna az árkülönbség. Jelenleg ugyanis valaki előfizethet simán csak a Live-re, és hallani lehetett arról, hogy a Microsoft ezt a lehetőséget apránként felszámolná. A masszív áremelés tehát ennek a folyamatnak lehetett valószínűleg az első lépése.

Most viszont a generációváltás után csak pár hónappal, miközben a Microsoft elég ügyesen építgeti a vásárlói bizalmat, a lépés alighanem elhamarkodott volt. Erre utal a vállalat mea culpája, amivel az eredeti hírt közlő blogbejegyzést frissítették. Eszerint ugyanis a vállalat beismeri, hogy ezt most eltolták („We messed up today”), és nem csak az áremelés marad el, de még ráadásul az online játék lehetőségét free-to-play címek esetén előfizetési díj nélkül is elérhetővé teszik. Ez utóbbi egyébként a PlayStation és a Nintendo hasonló szolgáltatásai esetén eddig is így volt. A Game Pass egyébként remek lehetőség, hiszen egy folyamatosan bővülő videójátékkatalógust érhetünk el a nem túl vaskos előfizetésért cserébe (a Live és a Game Pass szolgáltatásokat tömörítő Ultimate előfizetés havi 4000 forint környékén mozog, és mindezt ráadásul PC-n is elérhetjük ezért a pénzért, vagy akár felhőn keresztül is játszhatunk a megfelelő mobileszközünkön). Szerencsés viszont, hogy megmaradt a választás lehetősége azoknak, akik pusztán csak a Live-re fizetnének elő. Viszont elég valószínű az is, hogy a puszta Live felszámolásával – talán finomabb eszköztárt bevetve – a Microsoft azért még fog a jövőben is próbálkozni.

(Címlapkép/nyitókép: xbox.com)

További cikkek a Rakétán:

Játsszunk felhőben felhőtlenül? A cloud gaming lehetőségei Magyarországon Magyarországon már több cloud gaminget kínáló szolgáltató közül is választhatunk. Hol tudjuk a Cyberpunk 2077-et nyomni megfelelő gép hiányában? Mutatjuk.

Adathalászok talán kiderítettek pár érdekességet a Nintendo új konzoljáról A "Switch Pro" a jelenlegi Nintendo Switch izmosabb változata, amelyről már egyre többen pletykálnak. Most egy adathalász jóvoltából talán új részeletek is kiderültek erről a gépről.

Egy kisgyerek az anyukája iPadjén játszott, aztán kaptak egy ötmillió forintos számlát A pórult járt édesanya szerint az esete tökéletes példája annak, hogyan használják ki a játékfejlesztők a fiatal gyerekeket.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Rájöttek, miként lehetne valódi, a mozikban látott lézerfegyvert készíteni
Rájöttek, miként lehetne valódi, a mozikban látott lézerfegyvert készíteni
Bár már ma is léteznek “lézerfegyverek”, ezek csak bizonyos légi célpontok hatástalanításához elég erősek. Most azonban megnyílt az út a tényleges lézerfegyverek előtt, amelyek képesek „megolvasztani” a távoli célpontokat.
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
A rádióhullámok a Földön mindenütt jelen vannak – ebből adódik az ötlet, hogy ha ezt energiaként hasznosíthatnánk, akkor nem kellene az eszközeinket tölteni. Ez az elképzelés önmagában nem új, a lépték viszont igen: egy egész autó működtetésére ugyanis sosem tűnt elégnek az így nyerhető energia. Legalábbis nem tűnt annak egészen 2015-ig.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.